Ajax Vrouwen verspelen drie punten in slotfase

JesseTH, 07-12-2018 om 23:00, 3053 views, AS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond nagelaten om te winnen. Lang leek de ploeg van Benno Nihom af te stevenen op drie punten, maar VV Alkmaar wist in de slotfase een punt uit het vuur te slepen.

In de openingsfase van de wedstrijd had Ajax het even lastig, maar daarna pakte het het initiatief in de wedstrijd. Het ontbrak de Amsterdammers echter aan de finesse in de laatste fase van de aanval en omdat ook de counters van Alkmaar geen succes vonden, gingen beide ploegen rusten met 0-0.

Na rust ging het in de eindfase van de aanvallen wat beter voor de Ajax Vrouwen. Ellen Jansen was echter verantwoordelijk voor het missen van goede kansen, onder andere door op de lat te koppen en naast te schieten. In de 71ste minuut was het wel raak. Het was Marjolijn van den Bighelaar die af kon werken.

Nadat Vanity Leiwerissa kort erna de 2-0 wist te maken, leek de eerste uitzege van het seizoen een feit. Voordat de scheidsrechter affluit echter, is het niet voorbij. Simone Kets wist na een scrimmage nog 1-2 te scoren, maar deed dat al in blessuretijd. Toch viel ook de 2-2 nog. Na vele omwegen uit een vrije trap viel de bal binnen en dat betekende dat Ajax nog altijd zonder uitzege bleef.

De feestdagen komen er weer aan! Scoor nu snel jouw ideale Ajax-cadeau voor de kerst!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
nosrettep
Daar zijn de macho’s weer die niet snappen dat aandacht juist dé manier is om het niveau omhoog te krijgen. Het zijn dezelfde macho’s die al decennia lang negatief praten over vrouwenvoetbal waardoor het nooit de kans heeft gekregen om zich op dezelfde manier als mannenvoetbal te ontwikkelen.

Voetbal is zo ongeveer de enige sport waar deze macho’s bang zijn dat hun geslacht eraf valt als ze vrouwenvoetbal zien. Hoor je bij hockey macho’s klagen dat de dames zich niet kunnen meten met de mannen? Hoor je bij zwemmen dat Ranomi Kromowidjojo langzamer is dan haar mannelijke evenknieën? Nee.

Natuurlijk heeft het vrouwenvoetbal nog een lange weg te gaan. Maar dat is mede te danken aan dat misplaatste machogedrag van jullie. Deze vrouwen krijgen maar een fractie betaald voor hun inzet vergeleken met wat de mannen krijgen, maar desondanks zetten ze alles opzij voor hun passie. En dan zijn er van die macho’s als jullie die deze dames zelfs dat kleine beetje aandacht dat ze krijgen ook nog misgunnen???? Wat een figuren zijn jullie zeg ...
1 -1
mgtow
Macho's? Even bij de feiten blijven met al dat gezemel van je. Vrouwenvoetbal kan nooit commercieel succesvol worden. Mensen willen alleen het beste zien wat er te bieden is en dat is toch echt mannenvoetbai. Dat zijn de feiten en dan kan je wel met allemaal emotiepraat aankomen maar dat gaat niks veranderen. Vrouwenvoetbal in Nederland wordt alleen in geïnvesteerd om een wit voetje te halen bij feministische types. Als het financieel niet uit kan hoort het niet bij Ajax thuis. Punt. Dat is het verhaal.
1 0
Oliseh
Dit is zo'n onzin hè. De Galgenwaard was voor de kwalificatie tegen Zwitserland laatst binnen een half uur verkocht. Hoezo geen commercieel succes? Bovendien kijken mensen vaak genoeg naar een minder hoog niveau van voetbal, de Engelse Championship en - laten we wel wezen - de Eredivisie trekken toch ook zat kijkers, ondanks dat La Liga en de Premier League bestaan?

Je hoeft er echt niet naar te kijken, maar elke week maar weer roepen dat vrouwenvoetbal opgedoekt moet worden is heel misplaatst.
0 0
mgtow
Het hoeft niet opgedoekt alleen de hype eromheen is zwaar overtrokken. Die ene keer Galgenwaard vol? So what? Doe dat maar eerst elke week.
0 0
Salamis
Gauw stoppen met deze onzin. Er kijkt geen hond naar, het niveau slaat nergens op en het is zonde van geld en energie die hier om politiek correcte redenen in gestoken wordt. Leuk dat de dames ook voetballen en dat zullen ze op hun niveau ook best aardig kunnen, maar met topvoetbal heeft dit helemaal niets te maken. De wedstrijden van de Ajax-zaterdag (die ongetwijfeld een stuk beter zijn dan de vrouwen) worden hier toch ook niet vermeld? En zij spelen nog wel in de 3e divisie.
4 -3
mgtow
Levert dit Ajax geld op?
0 0