Vd Sar: 'Solomons en Thethani moeten wennen'

ArthurV, 03-12-2018 om 18:40, 9607 views, KickOff, SA Breaking News |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Edwin van der Sar is van mening dat Dean Solomons en Leo Thethani meer tijd nodig hebben om te acclimatiseren bij Ajax. Het Zuid-Afrikaanse tweetal kwam ruim een jaar geleden over van Ajax Cape Town, maar veel verder dan een handvol duels bij de beloften kwamen de negentienjarigen niet.

'Het is nog steeds moeilijk voor ze, ik denk dat het niveau in Amsterdam een stuk hoger is. Het spel gaat hier sneller en de speelstijl is ook anders', spreekt Van der Sar tegenover KickOff, geciteerd door SA Breaking News.

'Ze kwamen ook nog eens in andere omstandigheden terecht', gaat de algemeen directeur verder. 'Dus ik denk dat Dean en Leo daar ook nog aan moeten wennen.' Volgens Van der Sar liep Thethani ook met een blessure rond toen hij arriveerde in Amsterdam. 'Dus het was niet makkelijk om te integreren met zijn teamgenoten. Maar ze krijgen speeltijd in het jeugdteam, dus hopelijk kunnen ze verdergaan.'

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Beetje zijpad; bij mijn zoon in de klas zit een jonge die is geadopteerd vanuit Africa. Zo'n jonge gaat dan hier naar school en mag ook op voetbal. Dat laatste deed hij zo goed dat hij nu in Ajax O12 voetbalt. We hebben van de zomer een keer papa's tegen de kinderen gevoetbald. De motoriek en balgevoel van die jonge is echt een genot om naar te kijken. Hij passeerde een aantal papa's met gemak. Hoe gek kan het lopen in het leven? Adopteer je een jongetje en dan wordt hij misschien wel voetbalprof!
1 0
Ajax27
Al zo ontzettend lang verbonden aan Zuid Afrika. Met alle middelen die Ajax biedt zou je toch verwachten dat deze club aan de lopende band goede spelers zou moet3n kunnen opleiden waarvan er iedere 2 jaar minstens 1 een poging zou moeten kunnen wagen bij Ajax. Maar nee.. Al jaren troosteloos. Trek hier toch de stekker uit Ajax, of behoud het puur als liefdadigheiddproject.
1 -1
Ozymandias
Welke "middelen" biedt AFC Ajax dan? Ze hebben lange tijd juist helemaal niets met Ajax CT gedaan. Financieel staat Ajax CT al langer dan tien jaar geheel op eigen benen en AFC Ajax heeft ook geen energie in de ontwikkeling van de jeugdopleiding daar gestoken. Pas anderhalf seizoen geleden heeft Ajax de banden met Cape Town weer aangetrokken.

Ajax CT heeft met het 'Lambda Institute' nu een soort 'La Masia' opgezet waar niet alleen Zuid-Afrikaanse talenten van Ajax CT worden gehuisd, geschoold en getraind maar ook andere Sub-Saharische talenten die door AFC Ajax zijn gescout. Lassina Traoré lijkt het eerste product van deze vernieuwde samenwerking te worden.

Persoonlijk vind ik dat AFC Ajax nog veel verder moet gaan. Zo zouden ze elk seizoen twee Zuid-Afrikaanse trainers als assistenten aan de technische staf van jeugdelftallen moeten toevoegen zodat ze in Amsterdam tot goede jeugdtrainers worden opgeleid en dat vervolgens toe kunnen passen bij Ajax CT.

Ook moeten ze een groot scoutingsnetwerk in Sub-Saharisch Afrika opbouwen wat zowel voor AFC Ajax als Ajax CT (jeugd)spelers scout. Daarvoor moeten ze mensen (misschien oud-voetballers) voor opleiden zodat ze leren naar wat voor eigenschappen een (jeugd)scout van Ajax moet zoeken.

Je kan niet verwachten dat een Zuid-Afrikaans clubje met een budget van zo'n anderhalf miljoen euro opeens grote talenten gaat opleiden doordat ze in een 4-3-3 systeem spelen en de naam Ajax hebben gekregen. Als AFC Ajax wil dat deze club daadwerkelijk zijn waarde zal hebben moeten ze daar energie in steken. Ze moeten zowel (jeugd)trainers als (jeugd)scouts voor Ajax CT opleiden.
1 -2
oudzuid2
al ruim een jaar hier... klinkt als een verkapte poging om te zeggen dat het miskopen zijn
1 0
Jornnn
Tijd dat Ajax even goed investeert in die club en er voor zorgt dat daar in de O18, O17 en O16 de grootste talenten van Afrika onder de Sahara spelen.
Trek er eens goed de portemonnee voor als je straks de Ligt hebt verkocht. Ik weet zeker dat een goede investering zichzelf terug betaalt als je straks de nieuwe Drogba naar Amsterdam haalt.
3 0
Sterspeler
Gelijk heb je. Ajax kan het beste gaan rondkijken in landen als Ivoorkust, Nigeria en Marokko. De rest in Afrika is al veel minder interessant.
1 0
3*stars*3
Ghana, Senegal en als het kan kunnen Seedorf en Kluivert ook ff tips geven over wat talenten in Kameroen.
Eigenlijk zorgt het west Afrikaanse deel al tig jaar voor de beste Afrikaanse voetballers.
In noord Afrika heb je ook grote talenten en vooral in Algerije maar die gaan vroeg naar Frankrijk of zijn daar geboren.

Spaan zei laatst dat Ajax ook moet scouten in Frankrijk en daar ben ik het mee eens.
Sowieso meer scouten in de grote voetballanden maar dat is een ander verhaal.
2 0
MosesD
Heb ook twijfels of Zuid Afrika wel the place to be is. Men moet e.e..a. na dit seizoen maar eens goed bekijken. En inderdaad Frankrijk (zelfs de tweede divisie) zoals Spaan aangaf, daar lopen echt veel talentvolle spelers rond.
0 0
Duif63
Kunnen er geen hout van. Wegwezen
3 -4
Ferd
Jij ook niet, dus optiefen met je negatieve gezeik altijd.
3 -1
Duif63
Pleur jij maar op met je onrealistische kijk op wat er wordt gevraagd om bij Ajax te slagen. Deze gasten kunnen niet eens in Jong Ajax mee, maar je snapt het pas als je het ziet.
1 -3
Ozymandias
Hou ze er nog maar even bij zodat ze Lassina Traoré kunnen helpen met acclimatiseren wanneer hij van Ajax CT naar AFC Ajax komt zodra hij in januari achttien is geworden. Ze hebben beide een contract tot 2020 en als ze zich tot die tijd redelijk kunnen ontwikkelen in Amsterdam kan Ajax ze daarna terugsturen naar Cape Town om het team daar een kwalitatieve impuls te geven.
6 0
3*stars*3
Traoré komt met nog een teamgenoot.
Vonk had zijn twijfel over die andere gozer maar zei dat hij denkt dat Traoré een sensatie kan worden.
Ben benieuwd.
3 0
Pheadrus
Heel goed onder worden gebracht. Samenwerking met Ajax CT is strategisch en op lange termijn gericht. Met Solomons en Thethani doet Ajax veel ervaring op met jeugd transfers uit Zuid Africa. Ook Lassina hoeft nog niet de volgende Drogba te zijn. Als hij maar beter is (meer potentie heeft) dan Solomons en Thethani. Gewoon verder bouwen aan het niveau en de relatie met Ajax CT. De potentie van Africa is enorm en Ajax lijkt een voorsprong te nemen op alle andere grote clubs in Europa.
3 0
JoelEmbiid
Wanneer komt hij naar Ajax? (wanneer wordt hij dus 18 jaar). Iedereen was lovend over hem tijdens zijn stage van vorig jaar.
0 0
Ozymandias
12 januari 2019 wordt hij achttien.
0 0
RayJordaan
Nooit zien spelen, dicht jij ‘m veel potentie toe?
0 0
Ozymandias
Ik heb hem ook nooit zien spelen. Ten Hag en Vonk zijn erg van hem onder de indruk en het zegt natuurlijk ook wel iets dat hij als 16/17 jarige stage bij het eerste mocht lopen. Ik geloof niet dat dit vaak is voorgekomen.
0 0
Pheadrus
Januari is de perfecte geboorte datum. Hij is dan 1e jaars O19. Hij mag 1,5 jaar Youth League spelen en in de O19 concurreren met Brobbey. Geheel in stijl met begin december; "vol verwachting klopt ons hart"!
2 0
altijdwelwat
Dus jij wil 2 ventjes die zelf niet eens kunnen wennen , een ander 18 jarig ventje laten helpen met acclimatiseren. Dat is pas beleid .....

Daarnaast is dat hele wennen verhaal natuurlijk onzin , alsof Solomons en Thethani nadat zij gewend zijn opeens wel een briljante balbehandeling, spelintelligentie een zuivere passing en tactisch inzicht hebben. Gewoon zeer slecht gescout niet meer en niet minder.
1 -3
Ozymandias
Tegen die tijd hebben ze anderhalf jaar in Amsterdam gewoond en ze zullen dus vast en zeker Traoré wel een beetje kunnen helpen. Daarbij is het vooral belangrijk dat hij dan wat mensen om zich heen heeft waar hij mee om kan gaan. Dat maakt het acclimatiseren ook makkelijker.

"Gewoon zeer slecht gescout niet meer en niet minder."

Hun komst heeft niets te maken met scouting. Ze wilde de banden met Ajax CT aanhalen en hebben dus de grootste talenten die op dat moment achttien werden gehaald. Thethani was trouwens een behoorlijk talent maar is een jaar geblesseerd geweest.
1 -1
FlyingDutchMan
Thethani wel inderdaad talentje in Afrika, die Solomons is nog slechter dan Breuer op zijn 50ste.. Vind het raar dat Ajax niet voor Mobara, Norodien en vooral Coetzee zijn gegaan. Dat waren jarenlang grote talenten die ze hadden kunnen vastleggen..
0 -1
Ozymandias
Coetzee hadden ze inderdaad (voordat zijn carriere een enorme ondonder kreeg door het slechte functioneren van de medische staf van Ajax CT) naar Amsterdam moeten halen. Alleen was dat in de jaren dat AFC Ajax nauwelijks naar Ajax CT omkeek.
0 0
Pheadrus
Dit is een van de interessantste aspecten van het volgen van Ajax; hoe ze de "brand" en het voetbalbedrijf ontwikkelen in de wereld.
2 0