'Tadic wil niets aan het toeval overlaten'

BVeenstra, 30-11-2018 om 14:00, 5679 views, AS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax-trainer Erik ten Hag ziet in Dusan Tadic een ideale voorbeeldprof. De Servische aanwinst leeft volgens Ten Hag enorm voor zijn sport en dat moet overslaan op de rest van het elftal.

'Hij traint veel individueel', zegt Ten Hag tijdens de persconferentie. 'In de middag komt hij vaak terug om door te trainen. Om zijn lichaam in topconditie te houden. Als hij interlands gespeeld heeft, wil hij per se twee dagen voor de wedstrijd trainen. Hij moet zich voorbereiden op een wedstrijd, er klaar voor zijn.'

'Ook samen met team wil hij er klaar voor zijn', gaat Ten Hag verder. 'Daar is hij een op en top prof in. Hij wil niets aan het toeval overlaten', aldus de trainer. Tadic wist in 24 officiële wedstrijden dit seizoen dertien keer te scoren en negen assists af te leveren. 

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Ik vraag me, dit forum aflezend, soms af of veel mensen wel door hebben hoe goed Tadic is. Een deel van de transformatie van het matige Ajax vorig seizoen naar het Ajax van dit seizoen kun je rechtstreeks op het conto van deze man schrijven. Niet alleen vanwege zijn assists en goals die geenzins toeval zijn. Maar ook op het voetvallend vermogen dat hij toevoegd op een hele lastige positie. Denk eens aan al die buitenspelers die we met de jaren gehad hebben. Ik had een zwak voor Younes met zn controle in de kleine ruimte, zn stijl van steeds naar voren toe willen, mannetjes willen passeren... Maar kijk nu eens naar Tadic. Het oogt niet heel spannend. Balletjes vast houden, een beetje zwerven, dan weer naar buiten dan weer naar binnen, maar of hij nu terugspeelt, de combinatie aan gaat, de voorzet geeft, achter alles zit een gedachte. Hij brengt zn medespelers zovaak op de juiste plaatsen in het spel. Dat kan Tagliafico zijn. Dat kan de spits zijn. Dat kan Vd Beek zijn, en dat kan zelfs spelmaker Ziyech zijn. Soms lukt t allemaal even niet. Zoals tegen NAC. Maar in het grotere plaatje is het nauwelijks noemenswaardig. Buitenspelers zijn haast altijd grillig. Maar Tadic is niet grillig te noemen. Die speelt geen aantal potjes op rij onzichtbaar en dat je je moet afvragen of Pietje niet moet spelen. Nee Tadic is eigenlijk altijd aanwezig. Gekoppeld aan zn overzicht en traptechniek levert dat dan de genoemde statistieken op,... en bijv een plaats in de knockoutfase van de CL ;)
3 0
Litmanen85
Topspeler en enorm leuke gozer, mooi dat ie bij ons zit.
2 0
JenkieDeFrong
denk dat als hij op 10 zou spelen, iets wat hij vanwege zn mentaliteit en werkhouding wel aan zou kunnen, zou hij denk ik meer in de positie komen om te schieten. en ik denk dat hij een beter schot heeft dan onze donnie!
2 0
3*stars*3
Op en top prof.
Tuurlijk is het een teamprestatie maar dit was zo’n ervaren aankoop, die ook echt wat toevoegt.
Zijn cijfers liegen ook niet.
13 ED duels, 7 goals-4 assists.
6 voorronde CL duels, 3 goals-3 assists.
5 CL duels, 3 goals-2 assists.
6 0
JPM
Pff inderdaad zeg, wat een ongekende statistieken. Wereldaankoop.
0 0
Stamhoofd
Klasse speler! Zie hem wel liever op 10 dan als linksbuiten. Bij verkoop Ziyech volgend jaar goede en snelle linksbuiten kopen!
1 0
Tecmessa
Ik betwijfel hoeveel we hebben aan een snelle buitenspeler, wij hebben door ons type voetbal weinig omschakelmomenten met veel ruimte in de diepte. Een speler als Lozano zou in ons spel veel minder renderen denk ik. Dan liever een zeer technische buitenspeler die vanuit stand een mannetje kan passeren, eigenlijk een type Neres dus.
1 0
Tijndw
Tadic is echt veel meer een buitenspeler dan middenvelder vind ik.
0 0
AsensioWillemsen
Inderdaad, of er moet een buitenspeler als Lozano komen met veel diepte
0 0
Redrum
Tadic is echt goud waard voor ons.
9 0
Kupke
Schot in de roos. Absolute topaankoop.
8 0
floydje07
Het is een geweldenaar, oprecht! Zelfs de laatste maand waarin hij individueel niet in topvorm steekt, zorgt hij samen met de ervaring van Blind en ook Schone voor de balans in het team.

Vroeger trokken we in veel wedstrijden zoals AEK aan het kortste eind of werd er gelijk gespeeld. Nu trekken we deze uitwedstrijden makkelijker over de streep.
9 0