Ten Hag: 'Klaas-Jan is nog steeds onze topscorer'

NielsOpdam, 30-11-2018 om 14:15, 5002 views, AS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Erik ten Hag vindt het nog geen uitgemaakte zaak dat Kasper Dolberg de eerste spits is van Ajax, zo vertelt hij op de persconferentie. De oefenmeester vindt dat Klaas-Jan Huntelaar nog altijd in goede vorm is, maar wil nog niet praten over een mogelijke contractverlenging van de ervaren spits.

De laatste weken speelde Dolberg in de spits in plaats van Huntelaar, maar dat is geen uitgemaakte zaak dat dat zo blijft. 'Want Klaas-Jan is nog steeds onze topscorer. Klaas-Jan is bezig aan een goed seizoen, maar heeft de laatste weken wat minder gespeeld. Ook om Kasper de gelegenheid te geven die laatste procenten te verkrijgen. Aan die procenten moet Kasper werken en dat gaat met ups en downs.' Ten Hag vond Dolberg tijdens de uitwedstrijd tegen AEK Athene vrij onzichtbaar. 'Na de wedstrijd heb ik ook gezegd dat het beter kan, maar dat het ook aan het team ligt. Tegenstanders gaan zich in Europa nu blijkbaar aanpassen aan Ajax, want ze gaan heel compact staan. Dat is voor een spits heel frustrerend. Dat komt door zijn prestatie, maar ook de prestatie van het team.'

Uiteindelijk vindt de oefenmeester dat de beste spits speelt. 'Soms kijk je ook naar een tegenstander. Dan kijk je welke kwaliteiten je nodig hebt om de tegenstander pijn te doen. Wie er tegen ADO speelt? Dat gaan we zondag zien.' Het contract van Huntelaar loopt na dit seizoen af en dus roept de vraag op of het al verlengd moet worden. 'Ik denk dat dat nu wat voorbarig is, het is zaterdag pas december. Ik denk dat je het in het voorjaar in alle rust moet gaan bekijken. Wij gaan een uitgebreide analyse maken in de winter en dan zullen we onze standpunten uitwisselen met de staf, het management en de speler.'

Als Huntelaar besluit te stoppen, zou hij net als John Heitinga, er voor kunnen kiezen om jeugdtrainer te worden. 'Ik denk wel dat hij het zou kunnen. Ik heb er nog nooit met hem over gesproken.' Nu de ervaren spits weinig minuten maakt, moet hij dat kunnen accepteren. 'Hij pakt dat fantastisch op. Hij wil altijd spelen en traint altijd maximaal. Als hij invalt brengt hij kwaliteit en gedrevenheid. Hij is echt een voorbeeldprof, veel spelers kunnen zich daar aan optrekken.'

Scoor nu jouw Ajax-uittenue met twintig procent korting!

Showtime Poll
Wie zien jullie liever in de basis? 17% Kasper Dolberg
83% Klaas-Jan Huntelaar
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterretje73
Onzin, in de winter moet je een goede spits erbij halen voor het geval Kasper niet meer terugkomt op zijn oude niveau, KJ het ook niet meer kan belopen en vooral om die spits een half jaar aan NL en Ajax te kunnen laten wennen. 1 echte sterke spits naast al die aanstormende jongens die het stokje van KJ als ervaren spits kan overnemen. Dan dek je jezelf als topclub in tegen calamiteiten.
0 0
ajaxinho
Zonder bal (druk zetten en duels) doet Dolberg alles goed.
Daarom krijgt hij nog het vertrouwen.

Misschien moet hij met Zlatan praten.
Hoe hij bij Ajax uit het dal is geklommen.
0 0
Tecmessa
Vasthouden aan Dolberg en KJH brengen na 60 minuten als de wedstrijd daarom vraagt. Dolberg speelt nu minder maar is wel de toekomst (geloof ik nog altijd in), dus het is zaak hem z.s.m. weer in vorm te krijgen. Dat gaat alleen met speelminuten.
3 0
DrFeelBest
De beste moet spelen en dat is Huntelaar !
0 0
edwin3009
Klaas Jan hoort er gewoon in te staan,Dolberg heeft het gewoon (nog)niet,en Klaas Jan is altijd belangrijk
3 0
MickS
Als KJH elke keer nog steeds basis had gestaan, had hij volgens mij gewoon nr 1 in de topscorerlijst gestaan.
3 0
ajaxinho
Hij zal het zeker aangeboden krijgen.
De vraag is alleen of Huntelaar zelf verder wil.

Gezien zijn fitheid verwacht ik van wel.
Maar misschien stopt hij wel net als Kuyt na het winnen van de titel.

Het is een zegen dat we hem nu als speler en straks als trainer
in ons midden hebben.
1 0
mickey2602
En stel...dat we dit jaar die schaal toch niet pakken? KlaasJan wil dolgraag minimaal 1 keer met Ajax kampioen worden. Dan dus nog een jaar erbij.
1 0
AFCA-B93
Ik heb juist het gevoel dat Kasper zondag weer kan werken aan z’n zelfvertrouwen met 1 of 2 goaltjes
4 0
Mözil
Gewoon verlengen. Nog steeds bepalend
7 0
vdhaas
Mee eens. Ik heb soms het idee dat sommige spelers snel 'te oud' worden bevonden, terwijl ze nog prima functioneren.

Natuurlijk komt er een tijd dat huntelaar het niet meer kan, maar dat zien we dan wel weer. Geen reden om hem bij voorbaat af te schrijven. Gewoon iedere keer een jaartje erbij. Zelfde als met schone.
2 0
Ajacied33
Huntelaar gewoon lekker in de basis zou ik zeggen. Dolberg kan me nog steeds niet echt overtuigen.
1 -3