Blind juicht Ajax-terugkeer Jan Vertonghen toe

SJvanveen, 27-11-2018 om 16:36, 12160 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind is lovend over het huidige Ajax-team en juicht een toekomstige terugkeer van Jan Vertonghen naar Amsterdam toe. Zelf streek de ervaren speler neer op het oude nest afgelopen zomer en mogelijk is dat voor meer ex-Ajacieden weggelegd. 

In gesprek met Het Parool geeft Blind aan dat het huidige Ajax veel talent herbergt. Door met goede spelers goed te voetballen wordt de club internationaal weer op de kaart gezet. Hoewel waarschijnlijk veel spelers zullen vertrekken komende zomer, ziet Blind ook kansen ontstaan. 'Ik heb begrepen dat Marc Overmars al wat hengeltjes heeft uitgeworpen. De club zit in een positie waarin die zich financieel best veel kan veroorloven. Maar belangrijker misschien wel is dat we Ajax met dit team op de kaart hebben gezet: een team waar leven in zit, kwaliteit, talent en plezier. Dat spreekt veel mensen aan en waarschijnlijk ook de voetballers die voor ons een versterking kunnen zijn.' 

Blind gold dit seizoen als regelrechte versterking, al koste hij - Blind werd de duurste Ajax-aankoop ooit - best wat centjes. Ook al is Blind na een dienstverband bij Manchester United weer terug in de hoofdstad, het wil niet zeggen dat Ajax definitief zijn laatste club is. 'Ajax hoeft niet mijn laatste club te zijn. Ik ben fit en jong genoeg om nog een stap te maken.' Wél zou hij het leuk vinden om met zijn oude teammaatje Vertonghen te herenigen bij Ajax. 'Jan voelt zich net zo verbonden aan Amsterdam en Ajax als ik. Het zou fantastisch zijn. En gezellig.' 

Scoort Dusan Tadic namens Ajax de openingstreffer tegen AEK Athene? Zet in en krijg je inzet 5,5 keer terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brullie
Altijd welkom!...
1 0
iammike
Blind op de plek van Frenkie en Vertonghen opde plek van daley!
2 0
BrandjeXL
Dan zal je De Ligt ook nog moeten opvangen.
0 0
ST
Ik zie liever Alderweireld komen. De Ligt gaat sowieso weg en voor hem is geen goede back-up. Voor de plek van Vertonghen hebben we Blind en Wöber al en die spelen vrij zeker volgend jaar nog bij Ajax.
1 -2
Babangida83
Na transfer De Ligt gewoon direct Vertonghen halen, een signaal afgeven aan het publiek en de spelersgroep en Frenkie de Jong een extra contractverlenging aanbieden.
3 0
ajax4lifebaby
Helemaal mee eens. Vind dat Ajax niet de Jong, de Ligt én Ziyech moet laten gaan. Alleen Ziyech en of de ligt of de jong laten gaan, niet beiden.
0 0
ajaxwestland09
Zijn contract loopt af in juni volgend seizoen
0 0
AFCA7
De enigen waarvan het contract aanstaande zomer afloopt zijn Hunter Lamprou en Sinkgraven... en over wie had jij het eigenlijk?
0 0
Multi
Vertonghen als vervanger van de Ligt en dan samen in het centrum met Wober of Schuurs (die mogen het dan uitvechten). Vervolgens Blind naar het middenveld om de concurrentie met Schöne aan te gaan en dan hoop ik persoonlijk op Mason Mount als vervanger van Ziyech, want ben bang dat die niet meer te behouden is.
2 0
ST
Heb je Schuurs tegen Jong Utrecht gezien? Zou mij heel erg verbazen als hij basisspeler gaat worden van Ajax 1.
2 -2
Ferd
een speler op basis van 1 wedstrijd afschrijven, dat is echt zo kortzichtig
1 -1
Joseph
Zou werkelijk fantastisch zijn, lijkt mij een uitstekende vervanger voor de Ligt. Dan moet Marc alles op alles zetten om de rest (vooral Frenkie) bij elkaar te houden en dan zijn we niet eens zwakker geworden.
Ziyech zal daarbij waarschijnlijk niet te houden zijn, daar zou ik een talentvolle creatieve aanvaller voor zoeken, moet te doen zijn met die enorme zak geld die die 2 achter laten.
0 0
ghouleseddik
Voor mij is Jan zo'n beetje de enige die het leed van een vertrek van de Ligt enigszins kan verzachten.
1 0
Sampaoli
Jantje en Alvarez als centrale verdedigers volgend seizoen, wat een genot.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Vertonghen is op zijn retour nog altijd goed hoor, maar niet zo goed als De Ligt kan worden.
0 -1
3*stars*3
Daarom zou het goed zijn als hij in de zomer transfervrij komt en denk dat het ook gaat lukken.
Want als hij ergens anders een contract gaat tekenen, is dat minimaal voor 2 of 3 jaar en dan is et te laat.
1 0
Youri08
Weer die opmerking dat hij eventueel nog kan/ wil verkassen. Waarom afgelopen zomer dat niet gedaan? Blijf het een vreemde opmerking vinden. Die gaat gewoon nooit meer weg.
2 -5
Ajax27
Je moet nooit 100% de deur voor clubs dichtgooien. Je carrière is maar relatief kort en daar kan van alles in gebeuren. Misschien ontstaat er onrust, komt er een trainer die geen vertrouwen in m heeft, gebeurd er weet ik veel wat en wil je toch nog een keertje op avontuur... tja dan kun je maar beter niet met je grote bek jarenlang hebben geroepen dat je voor altijd en altijd bij Ajax blijft. Blind krijgt gewoon deze vraag naar zich toe en antwoord daar op, niets meer en niets minder.
0 0
Youri08
Dat is inderdaad een logische reden
1 -1
Ajax#1900
Is helemaal niet gek. Afgelopen seizoen heeft hij amper gespeeld. Wanneer hij het nu goed doet (en dat doet hij) is hij weer in beeld bij clubs als Roma.
2 0
Youri08
Zou me verbazen als een club als Roma daar niet doorheen prikt. Hij speelde inderdaad weinig maar had zich allang bewezen in de jaren daarvoor en is vast international met veel ervaring. Ik kan me niet voorstellen dat er geen interesse was afgelopen zomer. Als ze hem nu willen hebben, kost hij waarschijnlijk het dubbele.
0 -1
Ajax#1900
Mwa, ik denk dat hij op veel lijstjes stond maar niet als eerste keus, vandaar
0 0
Youri08
Ook wel weer logisch
0 0
OV020
Zou ideaal zijn als opvolger van De Ligt. Aangezien hij transfervrij is, kan je de opbrengst van De Ligt gebruiken voor zijn salaris, tekengeld, etc.

Off: Ik heb de nieuwe Football Manager aangeschaft en ik ben natuurlijk Ajax. Ik zie dat Lassina Traore er als toekomstige transfer staat. Ik heb nog geen bevestiging gezien van de officiële kanalen van Ajax. Weet iemand hier hoe dat zit?
3 0
3*stars*3
Hij deed volgens mij in de voorbereiding ff mee.
Hans Vonk kwam met 2 spelers van Cape town.
Hij had twijfels bij de ene speler maar was lyrisch over Traoré en volgens Vonk, kan hij een sensatie worden.
Ben benieuwd.
0 0
appeltje
Zaakir Allie was die andere.
0 0
appeltje
Is al langer bekend dat Ajax Traore naar Amsterdam wil halen zodra hij 18 is.
0 0
FWAjacied
Het is toch al zeker dat Vertonghen volgend seizoen terug komt?
1 -1
Stamhoofd
Daar lijkt het wel op
0 0
Joodhannus73
Jan, kom alsjeblieft thuis..!!! Als iemand hier hoort, dan ben jij het!
4 0
Kuningast
Is dat komende zomer al mogelijk? Ik las ergens dat zijn contract afloopt..
0 0
SRajax83
Waar rook is is vuur, Jantje komt naar huis
1 0
grannig mokum1
Zekers
1 0
Stamhoofd
Wij allemaal
1 0