Bouy zet twijfels bij uitspraken Frank de Boer

SJvanveen, 25-11-2018 om 11:03, 9751 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ouasim Bouy heeft zondagochtend bij De Tafel van Kees op FOX Sports gereageerd op de woorden van zijn ex-trainer Frank de Boer. Laatstgenoemde sprak laatst bij hetzelfde programma over het vertrek bij Ajax van Bouy, maar de huidig contractspeler van Leeds United heeft zijn twijfels bij de woorden van de voormalig verdediger.

De Boer stelde dat Bouy de beoogde opvolger was van vertrekkende Ajacieden op het Ajax-middenveld, toen Bouy naar Juventus vertrok. De trainer noemde bedragen en was uiterst kritisch op de keuze van de speler, die momenteel op huurbasis speelt voor PEC Zwolle. Bouy kon zich zondag niet helemaal vinden in de woorden van De Boer. 'Ik heb er mijn twijfels bij', is Bouy eerlijk. 'Als je spreekt op televisie, hoop ik dat je ook van de feiten bewust bent. Als je nummers gaat noemen, is het niet netjes, zeker niet van een persoon van zijn leeftijd en met zijn ervaring.' 

'Ik heb altijd respect gehouden en dat zou ik ook altijd doen', vervolgt Bouy. 'Als trainer kan hij een speler beter maken, maar op een ander gebied (is hij minder, red.) en dat weet hij diep van binnen ook. Ik zat bij Ajax, zat goed, had niks te klagen, was vijftien en toen spraken we al over het eerste contract. Ik tekende op mijn zestiende en geld was allerminst mijn drijfveer. Als dat zo was, had ik toen al een stap gemaakt. Ik heb zelfs nog een gesprek gehad, waarin ze vroegen: wil je een verbeterd contract? Maar bij mij zat er een patroon in.' 

'Nooit met elkaar gesprek kunnen voeren' 

Dat patroon leidde Bouy uiteindelijk naar de Ajax-uitgang. 'Er werden beloften gedaan die niet werden nagekomen. Ik moest van de beloften terug naar de A1, maar dat vond ik prima. Als er bepaalde spelers weg zouden gaan, zou ik doorstromen. Ik heb altijd geduld gehad, gaf nooit op, maar maak zo'n beslissing niet zomaar.' Hedendaags zou hij graag spreken met De Boer, maar die wil lijkt niet wederzijds. 'De discussie tussen De Boer en mij... We hebben bijvoorbeeld op Curacao nooit met elkaar een gesprek (erover) kunnen voeren. Dat is iets waarvan ik denk...' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Boeie!
Slappe hap opmerkingen van een mislukte Ajax1 kandidaat, die zichzelf de das heeft omgedaan.
0 -1
Cello
Twee dingen eigenlijk. Bouy vertrok in de winterstop, in januari vlak nadat Ajax op trainingskamp in Brazilie was geweest. Gelijk na het bekend worden van zijn vertrek reageerde De Boer al teleurgesteld in Bouy, die hij al kende vanuit de tijd dat De Boer trainer was van de A1, waar hij Bouy tot zijn aanvoerder maakte. De Boer heeft altijd sinds die tijd een rol in zijn hoofd gehad voor Bouy in zijn team. Ook toen al zei hij dat Bouy de beoogd opvolger was van de middenvelders van toen. En dat Bouy daarvan op de hoogte was....

Vlak daarna kwam, na alle ophef destijds (voornamelijk over financiele zaken), Mino Raiola op tv uitleggen naar het hoe en waarom. Bottomline in die uitleg was dat men de aanbieding van Ajax een soort van belediging vond èn nog belangrijker haalde Mino aan dat het was 'pakken wat je pakken kan' op jonge leeftijd al, omdat je nooit weet wanneer je carriere afgelopen is. Je kan wel eens een verkeerde trainer treffen die het niet in je ziet zitten of erger nog een carriere-bedreigende blessure oplopen en dan is het afgelopen.....
Mino gaf dus precies aan waar het over ging destijds.... geld. Ajax zou destijds te lang gewacht hebben en uiteindelijk in de ogen van Mino met een beledigende aanbieding gekomen zijn.....
Verder was er destijds ook ontevredenheid dat een speler als Klaassen eerder een aanbieding kreeg èn ook nog eens een financieel betere aanbieding had gekregen.
1 0
Middenweg401
"een speler als Klaassen" deed het voortreffelijk in het eerste. Misplaatste arrogantie wat dat betreft.
0 0
afcas
ja en als jij eerder krijgt te horen een groter talent te zijn dan diezelfde klaassen dan ga je vraagtekens zetten bij de uitspraken van die personen...
0 0
ajaxwestland09
1 woord mino rioolrat
0 0
Middenweg401
Kortom.. Toen te trots (een te weinig respect zal wel het argument zijn geweest, en het ging natuurlijk helemaaaaaal niet om geld) en nu verbitterd. Ik heb het 2x gelezen, maar die gast zegt inhoudelijk helemaal niks. Wat was er nou mis aan Ajax?
0 0
GeorgeKranz
Tete, Kluivert en ook Kishna (zeer blessuregevoelige speler die het nooit zou redden in profvoetbal) verdienen allemaal 2-3 m pj met een nog jarenlang lopend contract. Daarbij kunnen de eerste 2 bij elke middenmoter terecht in de PL mochten ze ervoor kiezen weg te willen (wat ik persoonlijk nooit zou doen).

Kishna zijn keuze begrijp ik al helemaal! Haha.. Ik scheur liever als gehuurde Ado speler voor 2miljoen pj mn kruisbanden af dan als speler van Ajax met een kut jeugd salaris. (destijds onder de wereldvreemde Boer verbaasde men zich daarover)
0 -1
S_020
Buowie?
0 0
AnsB
Ik begrijp alle kritiek hieronder niet. Hij drukt zich niet heel duidelijk uit, dat geef ik direct toe, maar ik vind dat iedereen wel heel makkelijk oordeelt.
Ten eerste zegt hij nergens dat hij gelijk had met zijn keuze voor Juventus (dat kan ook slecht, maar sommigen doen alsof hij dat wel zegt).
Ten tweede spreekt hij over een patroon in hoe er met hem werd omgegaan. Dat is hoe hij het heeft belééfd en dat verklaart dat hij - vanuit zijn eigen beleving dus - geen vertrouwen had in De Boer c.s. Als vervolgens een grote club wel heel veel aandacht en vertrouwen geeft, dan is het toch helemaal niet zo gek dat een jongen op zo'n leeftijd toehapt? In die tijdsperiode wel te verstaan, toen nog niet 'tig' talenten waren vastgelopen bij grote clubs.
Geld bevestigt dan vooral dat je er goed aan doet, dat hoeft niet eens dé reden te zijn.
We weten evenmin (ik niet in elk geval) of zijn omgeving nog invloed heeft gehad op die keuze bovendien.

Het is mij te makkelijk om hem met zijn slecht verlopen carrière om de oren te slaan of te roepen dat geld de enige en echte reden was. Proberen iemand te begrijpen, ongeacht of je achter zijn verhaal staat (ik heb er verder geen oordeel over), vind ik toch wel het minste wat je een mens kunt geven.
4 -3
Dennis1964
Top reactie!!!
0 0
JCr14
Geduld is een schone zaak. Veel talenten zijn heel beïnvloedbaar. Ook zijn omgeving moet geduld hebben en niet te snel dollartekens zien.

Al met al denk ik dat het dan gewoon niet goed zit in het hoofd.
Er halen meer talenten de top die weggestuurd worden (weer met beide benen op de grond)
Als talenten die teveel willen
2 0
JanTa
Spelers als Bouy, Kishna, Tete en nu ook Justin hadden een betere sportieve carrière kunnen hebben als ze niet Raiola als hun zaakwaarnemer hadden.
5 0
GeorgeKranz
Justin Kluivert (1,7m pj) en Tete (3m pj) hebben anders best redelijk gepresteerd bij hun clubs en kunnen mochten ze weggaan bij hun huidige club gewoon bij een andere club terecht die gelijkwaardig is aan Ajax.

Kishna kan ik met zijn blessuregevoeligheid ook wel begrijpen dat hij ipv contractverlening voor 5ton, een 5-jarig contract tekent in Rome met op het eind 7,5miljoen euro. Slimme keuze geweest.

Bouy was geen talent zoals Tete,Kishna en Kluivert dat zijn.
0 0
Danos
Bouy werd toen gezien als 1 van de grotere talenten, zelfs meer dan Davy.
Maar hier zie je precies het verschil in mentaliteit en waar dat je brengt.
Davy heeft in de loop van jaren lekker kunnen ballen, Oranje en EL finale en nu lekker in Duitsland en ook nog goed verdienen. Oke bij everton was het geen suc6 maar omdat hij bij ons al had wat laten zien krijgt hij toch weer een kans die hij vastpakt.
Bouy lekker verdienen bij Juve, heeft veel minder wedstrijden gespeeld, nu vaak wissel en zal bij Leeds '' oke'' verdienen maar daarna houd het wel een beetje op voor hem als het voetballen niet snel beter gaat.
0 0
Babangida83
Tete staat gewoon wissel. Dus die heeft wel een deukje opgelopen. Bij Ajax waren ze met hem bezig om hem gericht beter te maken. Jammer dat hij dat niet aangepakt. In het buitenland zijn ze daar veel minder gericht mee bezig en verwachten ze het andersom, dat jij het team beter maakt. Daarom dat jeugd ook niet veel kansen krijgt in het buitenland, tenminste niet vergeleken met hier. Dat is echt een verschil. Was dus een stomme keuze voor zijn carriere om weg te gaan. Had geduld moeten hebben of naar PSV moeten gaan (want daar acht ik hem meer passen).
1 0
Catenaccio
Los van raiola, misschien waren ze helemaal niet goed he!!
0 0
boris
Snapt deze jongen het topvoetbal nog niet? Afspraken over doorschuiven? Blijkbaar was je niet goed genoeg en dat blijkt nu wel. Gelukkig heeft die zo’n fantastische zaakwaarnemer die toen dacht dat het bij juventus wel zou gaan lukken.
8 0
afcas
hahahhaha
0 0
Bobbaasje
Je speelt goed bij Juventus... ow wacht, bij PEC Zwolle. Ownee, daar zit je namelijk op de bank.
5 0
ambtenaar
Ben benieuwd of die nog steeds achter zijn beslissing staat.
0 0
Ajax27
8 clubs in 7 jaar... 6 verhuurperiodes... Bouy Bouy Bouy... kun je nu werkelijk niet zelf in de spiegel kijken. Was in de jeugd een veel groter talent dan bijv. Klaassen uit die lichting, maja denken dat je vroeg moet gaan, zeggen dat het niet om de venten ging haha, hou toch op man. Gewoon je carrière vanaf dag 1 verneukt.
5 0
Web
Hij moet eens bij zich zelf ten rade gaan, PEC heeft hem weer opgehaald deze zomer, ze zijn in Zwiolle doodgeschrokken hoe zwaar hij was geworden, heeft daar helemaal geen basis plaats meer.
Veel te groot ego. In de spiegel moet hij kijken.
2 0
Ajax#1900
Moet hij eerst een grotere spiegel aanschaffen dus. Laten we geen aandacht geven aan dit soort spelers.
1 0
AJAXAFC1
Wat een grote bullshit is dit hij lult alleen maar van zichzelf af wat frank zegt is 1000% goed meneer bouy zag gewoon de knaken en dacht even zich bij juventus in de basis te spelen wat verwachten jeugdspelers nou dat iedereen op zijn 17e basis staat?
hij praat totaal niet over zichzelf dat het een beetje aan hem had kunnen liggen want wat voor carrière heeft dit 'grote talent' nou....
Paar keer banken bij PEC zwolle en wat uitleenbeurten bij HSV enz dan moet je meer bij jezelf te rade gaan meneer bouy.
3 0
Bky
Na zijn vertrek hebben we achtereenvolgens Andersen, Duarte en Sinkgraven gehaald, puur omdat er een gat was op het middenveld naast Klaassen. Die was bestemd voor Bouy, maar Bouy wilde graag trainen met Pirlo en Marchisio... En geld harken natuurlijk.

De huidige carriere van Bouy bewijst het gelijk van Frank. Bouy is een zielig jongentje geworden als ik het zo lees.
1 -1
Red Devil
Dit zichzelf overschattende ventje moet eens in de spiegel kijken en dan heel hard roepen dat hij maar een hele middelmatige speler is want hij zal de top nooit halen.
1 0
Caparzo
Echt géén idee wat hij nou eigenlijk wil zeggen, zal er ongetwijfeld op neer komen dat het niet aan hem lag, het de schuld was van Ajax en hij echt niet voor het geld ging.
2 0
Freddy Al
Een heel onduidelijk interview, nergens concreet en ontdaan van zelfkritiek.
Het enige wat blijft hangen is dat hij met F.de Boer geen goede communicatie had en dat hij op dit moment niet vindt dat hij zelf een verkeerde keus gemaakt heeft, Okay, dan gaat het vast goed komen.
3 0
MankeNelis
Alleen man achter de schermen is er wijzer van geworden. Exorbitante transfer fees voor de zaakwaarnemers, wat nu dus in België aan het licht komt. Met de groeten van ome Mino.
0 0
NouriVandeBeek
Juventus was een slechte keuze voor Bouy, maar ik denk niet hij die zelf heeft gemaakt.
2 0
Toeschouwer
Dit krijg je nu ook met Ajax talenten .
Toen Boey voetbalde was Jol trainer had weinig op met jeugd ,was een prestatie trainer . Kocht een vracht ajax onwaardige spelers. Dat heb je precies hetzelfde bij Ter Hag . Laat zijn talenten niet veel minuten maken. heb het over talenten , niet over abc voetballers De Wit, Ekkelenkamp, kristissen, Labayad
die Ter Hag steeds in laat vallen. kan je zien dat Ter Hag geen Ajax trainer is.
0 -8
Bky
Ah ja. Daarom speelt Mazraoui wekelijks en stond Eiting wekelijks in de basis.

Ook hebben Dani, Ekkelenkamp (gewoon eigen jeugd hoor), Gravenberch, Sierhuis, Matusiwa en Bakker hun debuut niet mogen maken onder Ten Hag natuurlijk.

En vergeet Cerny niet, die mocht ook echt direct geen minuten maken tegen Go Ahead toen hij fit was.
0 0
Web
Dat is helemaal niet waar
Wie moet Ten Hag van de huidige jeugd spelers in passen
Gravenberch is er nog niet aan toe.
En bovendien het team staat heel goed

Onder Jol was dot totaal anders, die zag het niet zitten in Blind en ook zelfs niet altijd in Eriksen, die speelde lang niet alles, die kreeg pas een vaste plaatst toen de Boer trainer werd.

Jol en Ten Hag wereld van verschil
0 0
Gerrr
Ter Hag.......juist ja
2 0
Bocarra
Off topic: Wat was het weer super negatief.... wat een bak azijn. De tafel van Kees, Natafelen, de analitisi het commentaar, je zou er bijna depressief van worden. En nee, het is niet de tijd van het jaar. Het is structureel. Fox Sports is kut. Behalve Hélène.... :-)
4 -3
edalm
fox is anti ajax
0 0
HsvHoek
Idd behalve Helene, de reden dat de tv op Fox staat terwijl Ajax niet moet spelen....
0 0
DavidFerr
Daarom kijk ik sinds kort nu alleen Studio Voetbal. Ik vind dat ze daar meer uitgebalanceerde meningen hebben.
0 0
edalm
Nee die zijn lekker objectief
0 0
foensai
is ook kit, maar daar heb je dan wel weer wat aan haha
0 0
Horrontelli
'Ja, er was iets, ik wil niet zeggen dat het verkeerd was... Maar ja, dan zie je toch dat het bij mij, terwijl het bij anderen... Dan zie je toch een bepaald patroon. En ik heb altijd respect en dat verwacht ik van anderen ook terug en ik wil niet zeggen dat ik dat niet terug kreeg maar er was toch wel duidelijk wat. En als de trainer dan in zo'n situatie, dan zou ik dat toch anders doen.'

'OK, dank je. Helder.'
7 0
Bensco
Ze zouden een poster van Bouy moeten maken en die ophangen op de Toekomst:

"wanneer je er klaar voor bent maar eigenlijk niet"
3 -1
Ajaxxxisdebeste
Storm in een glas...
1 0