Zelfkritische Duarte: 'Heb er te weinig aan gedaan'

ThijsZwagerman, 24-11-2018 om 16:45, 6433 views, Tubantia |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Lerin Duarte vindt dat hij het aan zichzelf te danken heeft dat hij niet is geslaagd bij Ajax. De linksbenige middenvelder maakte in 2013 de overstap van Heracles Almelo naar de Amsterdammers en begon aanvankelijk prima, maar na een blessure speelde hij vervolgens weinig meer. Duarte is echter eerlijk en kijkt vooral naar zichzelf.

'Ik begon goed. Speelde in de Champions League en we werden kampioen', zo zegt de nu 28-jarige Duarte in gesprek met Tubantia. De middenvelder, die onder Frank de Boer ook weleens als linksback speelde, weet echter waar het misging: 'Ik liep een blessure op, zat daarna niet bij de selectie en heb er te weinig aan gedaan om terug te komen. En toch, als ik terugkijk op mijn loopbaan tot nu toe, ben ik best trots. Ik heb mooie dingen meegemaakt - 50 procent ups en 50 procent downs.'

Duarte kwam in zijn eerste seizoen bij Ajax regelmatig in actie. Zo speelde de geboren Rotterdammer in de Champions League tegen FC Barcelona de hele wedstrijd en vertegenwoordigde hij Ajax in twaalf Eredivisieduels. Na verhuurperiodes bij SC Heerenveen en NAC Breda keerde Duarte in 2016 weer terug bij Heracles en daar heeft hij na een moeizaam begin de draad weer opgepakt: 'Ik hoopte snel weer op mijn oude niveau te komen, om zo mijn carrière een vervolg te geven. Dat liep anders. Ik kwam in een dip terecht en raakte geen bal meer. Maar dat ligt gelukkig achter me. Inmiddels voel ik me net zo fit als in mijn beste jaren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joodhannus73
Ik had ook meer van hem verwacht. Hij begon heel sterk en je zat te wachten dat hij die stap zou maken. Helaas niet gelukt, maar hij had wel de potentie. Lekkere voetballer.
1 0
ajaxwestland09
Ik herinner me nog de thuiswedstrijd tegen AZ scoorde en werd man van de wedstrijd speelde erg goed toen
0 0
de-Ajacied
Eretribune van Fox denkt dat objectief zijn hetzelfde is als een hekel hebben aan Ajax
1 -2
jfAjax1
;’)
0 0
Ajacied33
Barca thuis was uit mijn hoofd toch zijn allerbeste pot bij Ajax. Verder niet echt iemand die de geschiedenisboeken in zal gaan als spectaculaire aankoop of zo..
0 0
trooop
Ik vond het destijds helemaal geen gekke aankoop. In tegenstelling tot bijna alle andere aankopen in die periode. Deze gast had de potentie om enorme sprongen te maken.

Maar je moet wel mede scouten op mentale kracht. Daar lijken ze zich bij Ajax beter van bewust dan een paar jaar geleden. Duarte bleek in dat opzicht slappe hap, zoals zoveel beloftevolle spelers waar het niks mee werd.
1 0
Tinus
Helemaal met je eens. Hij was destijds wekelijks de beste man bij Heracles. Speelde met een enorme drive, had een heel goed schot en vrije trap en kwam ook vaak voor de goal. Met z’n techniek zat het ook meer dan goed.
Tegen barca speelde hij goed, thuis tegen Milan nog veel beter. In dat duel raakte hij helaas geblesseerd als ik het me goed herinner. Echt zonde, want zijn ontwikkeling op dat moment was erg goed. Zover ik begrijp had hij daarna vooral oog voor gezelligheid en lekker eten.
1 0
FlyingDutchMan
Klopt
0 0
FrankAFCA020
Kwam ook gewoon veel tekort voor Ajax. Onbegrijpelijk dat ze dat soort jongens haalde. Heeft geloof ik toen alleen tegen AC Milan een fenomenale partij gespeeld.
2 -2
ajaxwestland09
AZ thuis herinner ik me
0 0
hakkietjakkie
Ze hebben hem op dezelfde manier als Schone gehaald. Deed het goed bij een degradatieclub en was transfervrij. Ze hoopte destijds dat het net als Schone zou gaan maar dat liep gewoon anders helaas. Kan gebeuren, Ajax verloor er lig geen geld op dus zo onbegrijpelijk vond ik dit persoonlijk niet.

In die periode was het salarisplafond ook aangepast waardoor Ajax binnen NL goed moest kijken. Daardoor kwamen ze bij hem uit.
0 -2
Ferd
Klopt van geen kant, Heracles was toen al een stabiele middenmoter en vroeg een stevige prijs voor Duarte.
0 0
3*stars*3
Hij was niet transfervrij.
Ajax heeft 3 á 4mil voor hem betaald.
1 0
FlyingDutchMan
Kan me nog herinneren dat Duarte als linksback werd getest ja, ging geloof ik niet zo denderend..
0 0
3*stars*3
Volgens mij tegen Red Bull?
Maar sowieso was Ajax kansloos maar de goede potjes van Duarte waren echt op 1 hand te tellen.
Begon ook naast zijn schoentjes te lopen want was op bijna elk festival of club te vinden.

Maar hij is eerlijk want wijzen heeft geen zin.
0 -1
Bensco
Ja klopt, die positionering van hem als linksback was echt zo'n hersenscheet van Frank en kon nauwelijks op zijn conto worden geschreven. Professionaliteit was echter zwaar te zoeken bij hem. Elk weekend feesten en te lekker eten kosten hem zijn kop. Dat iemand te dik aan de voorbereiding start is onvergeeflijk als topsporter. Dat kun je niet goed praten.
0 0
FlyingDutchMan
Geloof ook Red Bull ja, toen Mane ons helemaal dol tikte..
0 0
3*stars*3
Mané idd en ook die Spaanse spits was lekker bezig.
0 0
hakkietjakkie
Wat maakt het uit dat hij naar een festival of club gaat? Vind het altijd zo een raar iets dat voetballers tegenwoordig soort niets meer qua uitgaan mogen doen. Beoordeel ze op hun werk, ofwel hun voetbal, niet op wat ze in hun privé leven doen.
0 -1
3*stars*3
Dat maak jij ervan.
Ik zeg nergens dat ze niets qua uitgaan mogen doen.
Maar als je bijna elk weekend in elk club of festival bent te vinden en niet presteert, dan moet je je afvragen waar je mee bezig bent.
1 0