[Update] De Ligt: 'Een déjà vu inderdaad'

FinnDekker, 20-11-2018 om 14:10, 8642 views, ELF Voetbal; VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kenny Tete dacht maandagavond na het gelijkspel met Oranje uit tegen Duitsland (2-2) even terug aan de wedstrijd tussen Ajax en Schalke 04, die in hetzelfde stadion werd gespeeld. In gesprek met ELF Voetbal vertelt de rechtsback over de gelijkenissen met twee jaar terug. 

'We hebben ons geplaatst voor de finaleronde van de Nations League', begint Tete. 'Dáár gaat het om, net als twee seizoenen geleden met Ajax. Ook toen was het niet best, maar we plaatsten ons wel. Ja, dat schoot net wel even door mijn hoofd.' De rechtsback vond dat hij er lekker in zat. 'Ik had geen moment het gevoel dat ik slecht speelde. Het was heerlijk weer eens een hele wedstrijd te spelen.'

Tete speelt momenteel niet alles bij Olympique Lyon en zijn situatie lijkt dan ook op de situatie in zijn laatste seizoen bij Ajax. 'Kijk: bij Lyon heb ik de laatste weken weer een paar keer meegedaan. Of ik komende vrijdag tegen Saint-Etienne speel? Geen flauw idee. Ik heb daar geen invloed op, net als in mijn laatste seizoen bij Ajax. Ik kan wel over mijn situatie blijven praten, maar daar heb ik geen zin in. Dan praat ik mezelf alleen maar een complex aan.'

Update - 14.10 uur (20 november 2018) De Ligt: 'Een déjà vu inderdaad'

Matthijs de Ligt vond de wedstrijd met Ajax tegen Schalke 04 in Gelsenkirchen uit 2017 toch net iets mooier dan die van maandagavond met Oranje tegen Duitsland. 'Dat antwoord is wel duidelijk', vertelt het talent aan Voetbal International. 'Het was een mooie wedstrijd, maar Schalke-uit was in de kwartfinale van de Europa League net wat mooier. Het was een beetje een déjà vu inderdaad. Het rennen naar de fans in de hoek kwam mij bekend voor.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Labrador
Rennen naar het uitvak... Oranjefans zijn geen uitpubliek. Oranjefans zijn carnavalspubliek die er alleen zijn als er wat te winnen valt.
0 -1
Red Devil
Speelde als een natte krant gisteren en dan vooral de 1ste helft maar zo liepen er nog een aantal rond.
0 -1
SammyR
Toch mooi dat hij desondanks een matige pot, in de 2de helft alsnog het vertrouwen had om die pirouette te maken.
2 0
Ajax27
Tete tete tete... kun je nou echt geen spiegel voor je koppie houden. Die jongen blijft maar denken dat ie zo ontzettend goed is. Hij heeft potentie, dat heeft ie wel degelijk laten zien. Maar hij is geen vechter... een typische generatie-Z voetballer. Denken dat alles snel moet lukken en anders maar opgeven. Ik was altijd echt wel fan van Tete. Maar ik denk dat dit een voetballer wordt in de categorie: hij had zoveel potentieel maar het is er nooit uitgekomen, 10 verschillende clubs in 10 jaar, mooi salaris bij elkaar verdiend en nu vooral bezig houden met randzaken. Jammer van het talent!
1 0
vdhaas
Ik denk dat mensen zijn talent een beetje overschatten. Bij ajax meer dan terecht op de bank beland, en bij lyon gaat het al niet veel beter. Toch zullen er clubs zijn die hem kunnen gebruiken. Zal wel naar turkije gaan ofzo
0 0
Schöne82
Lange tijd wel voorstander van Tete geweest. Ondanks z'n weinige minuten vond ik em altijd redelijk goed spelen in oranje. Maar gister was echt heel matig. Helemaal in vergelijking met hoe de rechter kant tegen frankrijk bezet was... Ben geen lampjes fan, maar doe mij maar Dumfries en Bergwijn.
0 0
Youri08
Mee eens, vond het jammer dat hij wegging want imo meer potentie dan Veltman. Maar gisteren was niet best inderdaad. Wel lastig als je zo weinig speelt en dan vol aan de bak moet tegen Duitsland. Is het eigenlijk bekend waarom Koeman koos voor hem en niet voor Dumfries?

Die Dumfries ontwikkelt zich inderdaad razendsnel. Begin van het seizoen werkte hij echt op mijn lachspieren maar nu prima speler. Ik zou als ik Overmars was een poging wagen à la Bayern.
0 0
BrandjeXL
Dumfries was inderdaad goed. De hype rondom Bergwijn is mij totaal een raadsel. Vind hem persoonlijk te vaak het mannetje zijn wanneer een wedstrijd al beslist is en is daarvoor vaak onzichtbaar.
0 -1
Dennis1964
Ajax speelde toen wel beter dan het Nederlands elftal van gisteren. Leuke vergelijking maar die gaat niet helemaal op. Gisteren was lucky maar niet verdiend. Ajax tegen Schalke was lucky maar dik verdiend.
0 -1
Adios
Hij stond inderdaad niet op te letten bij de goal van Sane, maar voor de rest vond ik hem zeker niet onder doen voor Dumfries. Het lijkt wel of mensen de thuiswedstrijd tegen Duitsland zijn vergeten. Zowel Werner als Sane kregen die wedstrijd veel meer grote kansen, alleen scoorden ze toen niet. Dumfries stond die hele wedstrijd verkeerd en is ook niet bepaald een magiër aan de bal.
2 -2
AdK
Dat klopt, maar ik zie Dumptie opstomen aan de zijlijn en met z’n aanvallende acties voor dreiging zorgen, zodat de tegenstander mee terug moet. (A la Mazraoui, maar ja...)
En ik zie Tete dat amper doen! Waardoor de aanvaller aan die kant altijd kan komen opstomen/niet mee terug hoeft te verdedigen!
0 0
Van Reenen
Ik zie toch liever Dumfries en Bergwijn spelen.
Enig idee hoeveel spelers er een Ajax-achtergrond hebben?
3 -1
NouridolbergNeres34
Geen moment het gevoel dat ik slecht speelde oeiiiii..... kenny toch ,dan zou ik even de wedstrijd terug kijken gap.
2 0
jfAjax1
‘Ik heb daar geen invloed op.’ ;’) Come on Tete, zoek die spiegel! Je kunt je nu nog ontwikkelen.......
2 -1
KlasseLasse
met alle respect frankrijk deed vrijdag helemaal niks die vonden het wel best! duitsland drukt een beetje en je ziet het weer nl is helemaal nergens! maja resultaat telt en maak je op het einde nog een goal maja toen konden zei ook nog 4x scoren!
0 -1
Tecmessa
Ik vond Kenny juist één van de zwakste aan onze kant. Zie ik het nou helemaal verkeerd of hijzelf?
11 -1
Jaridebeste
Hij was inderdaad één van de zwaksten. Een beetje meer zelfreflectie zou wel goed zijn.
0 -1
Simon1
Iedereen die Bosz ongelijk gaf over het laten banken van Tete hebben gisteren de deksel op hun neus gekregen. Leuke voetballer die Tete, maar niet het niveau dat Ajax en/of Nederland moet nastreven. Gewikt en gewogen...
4 -1
Rinky
Tete speelde inderdaad geen beste wedstrijd. Hij heeft nog steeds een erg goede tackle maar verder is het allemaal erg matig. Aan de bal komt hij zelfs niet verder dat een tikkie breed of terug.
1 -1
Bensco
noppes, hij viel gisteren echt zwaar door de mand. Vond zijn balcontrole echt bizar slecht, dat heb ik nog nooit gezien van hem. Hij moest zich zo focussen op de bal dat hij niet eens naar voren keek.
1 0
RusselWestbrook
Ik en aantal anderen hier roepen letterlijk al een jaar of drie dat Tete geen bal aan kan nemen, maar fijn dat jij het nu ook ziet.
3 -2
AdK
Het viel bij Ajax denk ik niet op omdat er bij zijn ‘doorbraak’ nog betonvoetbal werd gespeeld, waarbij zijn tackles spectaculair waren.

Maar nu wordt er meer gevraagd, als back moet je kunnen aanvallen/voorzetten etc. zodat je “vooruit” verdedigd en druk zet.
Dat kan hij amper en dus valt het meer op dat hij écht alleen maar kan verdedigen/tackelen.
0 0
trodat4030
Nog nooit gezien? Heb je hem nog nooit zien spelen dan? Hij heeft dit probleem namelijk al jaren.
2 0
Ajax#1900
Tete is gewoon middelmaat. Hij kan niet echt beter dus in principe heeft hij het goed gedaan idd. Staat steeds verkeerd en tikt bijna alles terug op de rcv.
1 -1
zuidzuid
Was de zwakste van t hele veld.
1 -1