De Ligt: 'Je wilt zo compleet mogelijk zijn'

SJvanveen, 18-11-2018 om 17:14, 5873 views, Persconferentie |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Matthijs de Ligt wil meer goals maken namens club en land. Verdedigen kan de negentienjarige speler wel, maar zijn scoringsdrift moet nog wat aangewakkerd worden. 

De vergelijking met bondscoach Ronald Koeman deed op de persconferentie zondag de ronde en de conclusie was dat Koeman en De Ligt qua spel best veel op elkaar lijken. Koeman scoorde in zijn voetballoopbaan echter veel meer dan De Ligt dat doet. 'Maar hij kan beter verdedigen, hoor', reageerde Koeman met een lach. 

De Ligt was ook goed gestemd, maar wil zogezegd meer doelpunten maken. 'Als verdediger is het je eerste taak om doelpunten te voorkomen, maar het is een extra wapen als je goals kunt maken. Dat is zeker iets waarvan ik wakker lig', knipoogde de Ajax-captain. 'Je wil zo compleet mogelijk als speler zijn en dat is zeker iets wat ik kan verbeteren.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Vraag me af of Vertonghen en Heitinga dat ook als doelen.
Typisch Ajax dat verdedigers willen/moeten scoren.
Real (Ramos) en Barca (Pique) natuurlijk ook.

DLigt heeft met Koeman de juiste leermeester.
Maar zoals Koeman zegt, is DLigt eigenlijk een andere type.
0 0
Joseph
Denk dat hij dat nog wel kan leren bij Ajax, ik zou dan eerder de vergelijking met Vertonghen maken, die kon op eenzelfde manier naar voren stormen en scoren. Vertonghen scoorde in zijn laatste jaar 8 goals, kan de Ligt vast ook als hij nog een jaar blijft :)
2 0
Ajax27
Mooi voor Vertonghen, maar dan speelt ie nog steeds bij de spurs en niet zoals de Ligt in de absolute top. City, Real of Barça zal het worden.
0 0
FlyingDutchMan
Snap niet dat Jantjuh die stap nooit heeft (kunnen) gemaakt, alsof hij minder is dat een Pique of een Sergio Ramos
0 0
Ozymandias
Ik vind Vertonghen een stuk minder dan de twee die je noemt. Positioneel is hij gewoon nooit goed genoeg geworden voor de absolute top. Bij Tottenham staat het verdedigend ook beter als Alderweireld samen met Sánchez het verdedigende duo vormt. Vertonghen is een clubheld maar hij is nooit een wereldtopper geweest. Persoonlijk vind Ik De Ligt ook nu al beter.
0 0
Youriajax18
ik dacht zelf 10 goals in de compitite....
0 0