De Ligt tiener met de meeste interlands in Oranje

TZwagerman, 17-11-2018 om 20:35, 10943 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Matthijs de Ligt speelde tegen Frankrijk alweer zijn twaalfde interland in zijn nog prille Oranje-loopbaan. Met dit aantal kroont de verdediger zich tot de tiener met de meeste interlands in het Nederlands elftal tot nu toe.

De Ligt debuteerde al op zeventienjarige leeftijd in Oranje. Na een stormachtige doorbraak bij Ajax, onder toenmalig Ajax-trainer Peter Bosz, beleefde de verdediger in en tegen Bulgarije een interlanddebuut om snel te vergeten. De jongeling zag er zowel bij de eerste als de tweede tegentreffer niet goed uit en verloor met Nederland uiteindelijk ook met 2-0. In de rust werd hij door toenmalig bondscoach Danny Blind al naar de kant gehaald.

Hoe anders vergaat het De Ligt ruim anderhalf jaar later. De verdediger heeft zich onder Ronald Koeman opgewerkt tot basisspeler van Oranje en vormt samen met captain Virgil van Dijk een solide centrum. Tegen Frankrijk speelde De Ligt ook al zijn twaalfde interland en hierdoor staat hij nu te boek als de tiener met de meeste interlands in Oranje, zo meldt Michel Abbink, journalist van Voetbal International. Tot het duel deelde de Ajacied het record met onder andere Ryan Babel en Jetro Willems, maar dit tweetal is hij nu voorbij. Recordinternational Wesley Sneijder speelde als tiener 'slechts' negen interlands.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
davidsglory
Ajax zou er goed aan doen om Frank de Boer aan te stellen om de Ligt en de Jong te leren schieten. Onder hem hebben Alderwereld en Vertonghen leren poeieren.
0 -3
AjaxAdam1900
Ziyech knieblessure. Speelt niet tegen Tunesië
1 -1
Adios
Ze zijn ook al geplaatst, dus misschien is het tactisch rust pakken?
2 0
FlyingDutchMan
Laten we hopen..
0 0
AjaxAdam1900
Kan, heeft wel het trainingskamp verlaten
1 0
Willem410
Nog steeds pas net 19, niet normaal als je daar over nadenkt.
Zal je zo'n gozer nou echt niet met een Tadic salaris nog 2 jaar bij de club kunnen houden?
De vraag stellen is hem helaas denk al beantwoorden.
1 0
trodat4030
Met welk salaris dan ook, Excelsior blijft Excelsior. Dat wordt niet opeens niveau Southampton enkel omdat Ajax de Ligt een Tadic-salaris geeft. Daarnaast is dat Tadic salaris in Nederland extreem veel, in Engeland is dat echter een modaal voetbal inkomen. Dat verdien je ook bij Southampton of Everton.
1 0
diwa
Dit soort statistieken zijn zwaar vertekend. Vroeger hadden ze die bullshit-interlands allemaal niet
2 0
Suarez16_
....? De Ligt was de jongste debutant sinds 1930 ofzo en mits hij fit blijft kan hij vgm de 20 interlands nog wel halen voor zijn 20ste (bijna het dubbele van het oude record). Valt wel mee dus hoe vertekenend.
3 0
Danos
Volgens mij kan hij er nog 7 er bij krijgen voor zijn 20ste.
De aankomende wedstrijd tegen Duitsland, 3 kwalificatie wedstrijden en 2 voor het winnaars toernooi NL( als we het halen)

Eventuele vriendschappelijke wedstrijden zijn nog niet bekend maar zie daar zelf niks van bijkomen.
0 0
Suarez16_
Ik dacht in de 2de seizoenshelft nog 2 onderbrekingen met 2 interlands en dan na het seizoen vaak een trainingskamp met nog 3 interlands.
1 0
Danos
Het zou kunnen hoor, in maart heb je 2 kwalificatie wedstrijden en 2 in juni maar dan heb je ook dat mini toernooi waarvan ik verwacht dat je 2 wedstrijden speelt.

De kwalificatie wedstrijden zijn eind maart en de ronde erop begin juni. In april en mei verwacht ik niks vanwege de korte termijn er tussenin en de bekerfinales, en de EL en CL finales.

Er zijn verder geen oefenwedstrijden bekend opzich logisch want ze willen vast de loting afwachten dus daar kan nog wat gebeuren.
0 0
Mokumnorth
Mwa, is een best aantal. In andere generaties hadden ze al een eindronde meegedaan
5 0
Dit is mijn club
Toekomstig recordinternational.
2 0
Ajax#1900
Hij zou echt meer dan 140 caps kunnen halen denk ik. Zoals al eerder aangegeven spelen we veel meer interlands en ik denk ook dat we weer eindtoernooien gaan halen.
3 0