MD: 'Overmars onderhandelt niet over De Ligt en De Jong'

BVeenstra, 16-11-2018 om 07:35, 16465 views, El Mundo Deportivo |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft FC Barcelona laten weten dat er in de winterse transferperiode niet te onderhandelen valt over transfers van Matthijs de Ligt en/of Frenkie de Jong. Dat meldt El Mundo Deportivo vrijdagochtend.

Eerder liet de beleidsbepaler van Ajax tegen FOX Sports al weten dat er niemand weggaat bij Ajax in de aankomende transferperiode, maar nu heeft de directeur ook direct tegen FC Barcelona laten weten dat elk bod geweigerd zal worden. 'Hoewel Overmars elke dag gebeld wordt, zal hij niet naar de biedingen gaan luisteren. Dat heeft hij FC Barcelona laten weten. Hij heeft twee azen in zijn mouw en hij weet hoe hij het spel moet winnen', schrijft de Spaanse krant.

In de zomer lijkt Overmars echter geen andere keuze te hebben dan De Ligt en De Jong te verkopen. Wel weet men ook in Spanje dat Ajax voor beide spelers heel veel miljoenen euro's kan gaan vragen: zo'n beetje iedere Europese topclub heeft immers interesse in het Ajax-tweetal.

Heb jij jouw Ajax kersttrui al in huis voor de feestdagen?

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gijsje
Na verkoop oud Ajaxacieden Malen,Bergwijn ,Dilriison en Rosario terughalen.
0 0
Sterspeler
Ga je dit nu overal roepen? Waarom zouden we? We hebben ze ook dan niet nodig.
0 0
Ozymandias
Ik vind dat Ajax in ieder geval De Jong tot medio 2020 bij de club moet houden. Dit is zijn eerste seizoen als basisspeler en zijn contract loopt tot medio 2022. Het lijkt me sterk dat De Jong vervelend gaat doen als Ajax hem aangeeft nog één seizoen bij de club te willen houden. Ik denk dat als De Jong medio 2020 vertrekt Gravenberch waarschijnlijk wel klaar zal staan om hem als linkshalf op te volgen.
0 0
markk
Zou ook niet zo verstandig zijn. Je weet van beide spelers dat ze vrijwel zeker alleen maar beter worden en helemaal nu overwinteren in Europa een zekerheid is. Daarnaast kunnen beide spelers Ajax helpen om langer in Europa te spelen en mogen zij toch niet voor een andere club uitkomen in de CL.
0 0
Spitz
Nog sterker. Ze vertrekken geen van beiden. Overmars is met beide zaakwaarnemers in onderhandeling over een flink verbeterd en verlengd contract met enkele jaren. De ligt is nog maar 19 en Frenkie heeft al gezegd dat hij na dit seizoen nog een jaar blijft. Verder is het aannemelijk dat de resultaten van hoever Ajax zou kunnen komen na overwintering in de CL van enorm belang is voor de club en de spelers. Marc is Marc niet als hij niet de poging gaat wagen om deze jongens en de rest in het elftal om te krijgen dor met elkaar verder te gaan en enkele gerichte aankopen te doen voor in de breedte. Hooguit Ziyech vertrekt. Alhoewel. Wat doet succes met Hakim.
1 0
Joseph
Ik vind het zo'n onzin, die berichten dat Ajax ze moet laten gaan. Ik kan mij voorstellen dat ze de Ligt laten gaan, die is echt toe aan meer weerstand nadat hij een heel seizoen de eredivisie gedomineerd heeft. Tegelijkertijd is hij 19 jaar en woont hij nog steeds thuis, hij kan ook eerst in Amsterdam op zichzelf gaan wonen. Dus zelfs de Ligt zie ik nog wel blijven.

Frenkie moeten we nooit laten gaan, die jongen geeft Ajax zo veel aanzien, dat heeft commercieel een grote waarde, maar ook sportief. Daarnaast zie ik hem volgend jaar graag wat aanvallender spelen, hij moet deze acties ook hoger op het middenveld kunnen maken, dan wordt het pas echt genieten met hem. Nu moet hij hem afleveren bij Tadic of Ziyech, die moeten ook hoger staan.

Kortom, beide behouden, maar in ieder geval Frenkie. Met de Ligt halen we genoeg geld binnen om versterking te halen achterin, Frenkie hoeft dus niet bang te zijn voor een zwakker team.
0 0
Ajaxvooraltijd
Alles ligt aan de prestaties in Europa en het kampioenschap. Als je succes hebt zul je spelers langer kunnen behouden.
1 0
Amsterdamsetrots
Het ligt natuurlijk ook aan de Eredivisie. Grootste gedeelte speel je toch tegen Excelsior en Pec Zwolle. Dan kijk ik niet raar als echte toppers liever in Engeland spelen.
0 0
Venta
Eens, maar De Jong en De Ligt niet hoor. Die raak je helaas sowieso kwijt na dit seizoen. En terecht, ze zijn veel te goed voor de huidige Eredivisie en kunnen direct in de basis bij een team als Barcelona.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat beide bij Barcelona niet 100% zeker zouden zijn van een basisplaats. De Jong heeft dan de concurrentie van spelers als Rakitic, Coutinho en Arthur en De Ligt van Pique, Umtiti en Lenglet. Op termijn zullen ze zeker een vaste basisplaats veroveren maar in het eerste halve seizoen misschien nog niet. Als ze op het EK van 2020 goed spelen komen ze met een grotere status bij zo’n club binnen.
1 0
Danos
Zoals Depay met veel aanzien aankwam bij MU?

Denk dat het niet zoveel uitmaakt, ze zijn beide oranje international, ze kennen Jasper en volgens mij kijken voetballers meer of ze kunnen voetballen en hoe ze in de groep liggen.
En hoe supporters denken daar zijn deze jongens te nuchter voor om daar echt iets van aan te trekken en dat is maar goed ook.
0 0
Ozymandias
Alleen in Nederland dachten ze dat Memphis dat toernooi goed had gespeeld. Hij kwam bij United binnen als de aankoop van de (Nederlandse) trainer en zeker niet met enige status.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Minimaal 200 miljoen in de zomer Barca en anders kijk je maar bij pisvee.
1 0
Ozymandias
Ik hoop dat Ajax alles op alles zet om komende zomer alleen Ziyech te laten gaan. Dan moeten de contracten van Onana en De Ligt wel tot medio 2022 verlengt. Vervang Ziyech met een goede linksbuiten, zet Tadic op ‘10’ en Neres op rechtsbuiten. Of als alternatief vervang Ziyech door een goede ‘10’ (JPM stelde gisteren voor om een poging te doen om Kagawa te kopen en dat lijkt mij persoonlijk prachtig) en laat Tadic op linksbuiten staan. Als Ajax deze spelersgoep bij elkaar houdt (op Ziyech na) kunnen ze twee seizoenen achter elkaar overwinteren in de Champions League en dan maakt Ajax als club echt indruk op de rest van Europa.
1 0
trodat4030
Utopie, zij zullen nooit bijtekenen want ze zijn slim genoeg om te beseffen dat ze zichzelf daarmee in de vingers gaan snijden als ze wel een transfer willen maken (en dat willen ze allebei). Onana is er nog alleen maar omdat hij elders geen garantie op een basisplaats had (maar die garantie komt echt wel aankomende zomer en anders volgende zomer, die tekent niet bij) en de Ligt heeft vorig jaar bewust niet voor 5 maar voor 4 jr getekend. Die zijn uiterst content met hun contracten tot ‘21. Ook niet voor pakweg 2,5-3 milj p/j salaris. En geef ze eens ongelijk.. Dat verschil verdienen ze elders makkelijk terug, zeker Matthijs.
0 0
Joseph
Als alleen Ziyech zou vertrekken, moet je natuurlijk voor een aanval met Tadic, Dolberg en Neres gaan. Dan is het even kijken hoe Bandé het doet en hoe Cerny zich ontwikkeld, maar dan hoef je voorin niks meer te doen.

Kagawa op 10 zou top zijn, vind dat we daar nu steken laten vallen, Donny is geen 10 en Neres hoort daar ook niet te staan. Als je die kan halen ipv Ziyech, wordt je alleen maar sterker. Zou geweldig zijn!
0 0
Ajax412
Precies! Nu kom je er nog mee weg dat je geen echte 10 hebt omdat Ziyech én Tadic telkens die ruimte in kunnen duiken. Donny maakt daar op zijn beurt natuurlijk heel slim gebruik van en kan ook iets van de 16 af voetballen als hem dat verlangd word. Ik denk overigens wel dat Schöne volgend seizoen op de bank gaat belanden. Het is afwachten hoe Matusiwa van zijn blessure terug komt en of hij zich snel genoeg kan ontwikkelen, maar ik verwacht daar nog een aanwinst nodig. Ajax kan ook veel meer vangen als ze De Ligt en De Jong verlengen, nóg een keer overwinteren en ze dan ná een geweldig EK te verkopen voor de hoofdprijs.
0 0
Ozymandias
Als Ziyech vertrekt en Ajax geen ‘10’ koopt zou ik Tadic op ‘10’ zetten en een linksbuiten kopen. Als ze wel een ‘10’ kopen zou ik Tadic op linksbuiten laten staan. Beide opties zijn voor mij accepteerbaar.
0 0
Pheadrus
Het zal afhangen van wat de Ligt en Frenkie zelf willen of Ajax ze kan behouden. Hoe zien zij hun loopbaan en hoe schatten zij hun kansen in in het buitenland?
1 0
Daniii
De Ligt lijkt me onhoudbaar, maar ik vind dat we De Jong heus nog wel een keer kunnen behouden.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Die kun je met een forse salarisverhoging heus wel houden.
0 -1
chrisjuhhh
Hoezo heeft Overmars geen andere keuze om ze komende zomer te verkopen ???

Wat een onzin zeg , of de Ligt , de Jong niets te vertellen hebben !!
4 -1
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Zie ze het liefst nog twee jaar bijtekenen en over twee jaar pas gaan. Salaris gewoon optrekken naar niveau Tadic. Dan kun je wel miljoen vragen voor beiden en kan Ajax weer nieuwe spelers op dit niveau krijgen.
1 -1
trodat4030
Dat kan niet. Ajax kan niet zomaar miljoenensalarissen uit blijven delen. We zitten nu al over de 50 milj p/j aan salarissen met een begroting van 100 milj. Dat is echt al op het randje. Transferopbrengsten kun je niet in je begroting stoppen (hoogstens een keer een jaar met operationeel verlies mee afdekken), dat mag alleen bestaan uit jaarlijkse(!) inkomsten als sponsoring en recettes ed. ‘Zomaar’ miljoenensalarissen uitdelen gaat vroeg of laat gezeik opleveren met ffp. Of met het strikken van talenten. Je kunt een euro maar 1x uitgeven en salarissen moet je begroten want dat zijn terugkerende kosten. Voor elk milj salarisverhoging voor de Ligt, kun je minstens 12 talentjes laten tekenen. En die blijven echt niet zonder contract bij Ajax zodat Matthijs een jaartje langer blijft. Nog afgezien van het feit dat dat verschil in salaris bij Barca simpel gecompenseerd zal worden. 2 jaar 3 milj bij Ajax aankomende seizoenen of twee jaar 6-8 milj bij barca in diezelfde seizoenen.. Die som is best wel simpel.

Zomaar roepen dat we ze wel ff een miljoenensalaris kunnen geven zonder te weten hoe bedrijfsvoering in de voetbalwereld werkt is naïef.
0 0
Ajax#1900
Iets met tekengeld
0 0
trodat4030
Wat ze ook bij een nieuwe club zullen krijgen?
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Oja meneer? Waarom krijgt Tadic en Ziyech dan beiden 3.5 miljoen elk jaar? Waarom is Neres zijn salaris verdubbeld en waarom die van Frenkie? Zeker omdat de bedrijfsvoering dat wel toelaat? Wat een aannames van jou. Het kan wel anders werd het niet gedaan.
2 -1
trodat4030
Waarom zouden ze Frenkie ‘slechts’ verdubbelen als ze hem kunnen vervijfvoudigen? Idd, omdat dít past in het salarishuis en méér dan 3 van dergelijke salarissen niet.. Best wel logisch eigenlijk, toch?
0 0
FanaticAjax
Alsof hun niet willen gaan..
0 0
Joseph
Ik heb geen idee, Matthijs is 19, woont volgens mij nog bij zijn ouders, biet iedereen zit dan te springen om naar het buitenland te gaan. Zeker als er een dikke aanbieding van Ajax komt.
1 0
Danos
Mathijs gaat 100 %, deze jongen is namelijk erg bezig met zijn eigen loopbaan. Toen hij afgelopen weekend zei dat hij niet genoeg uitdaging zag wist ik genoeg, die gaat wat anders zoeken na dit seizoen hoe goed we het ook doen.
Het enige wat nog kan gebeuren is dat niet de juiste club langs komt en die ook wil betalen.
En Frenkie gaat ook wel, als deze clubs achter je aanzitten.

Laten we vooral het positieve zien van deze transfers, je krijg een bak geld, versterk je selectie over de hele linie, het geeft een boost voor je jeugdopleiding aangezien grote buitenlandse talenten zien dat je van Ajax naar bijv een Barca kan gaan, marketing technisch kan je het later ook gebruiken met opgeleid door Ajax de beste opleidingsclub die er is etc etc.
0 0
vdhaas
100% joh?
0 0
chrisjuhhh
Misschien wel, misschien niet, of heb jij hun gesproken dan ?

Volgens mij zeggen ze steeds weer eerst Ajax en na dit seizoen kijk ik wel hoe of wat en Frenkie zei zelfs , dat hij er nog lang niet is .
4 0
Ajax4xbestevaneuropa
Dokken maar, ajax is te klein voor hun super league maar ze willen wel allemaal onze spelers?? Stiekeme plannetjes zonder ajax erbij te betrekken, al die clubs met hun poen terwijl ze qua historie de veters van ajax nog niet mogen strikken. Wat komt city stoer doen.Hoeveel geld gaven ze uit en hoevaak wonnen ze de CL.Dus als ze onze spelers willen zoals frenkie en matthijs,, 100 mil. per persoon.
8 0
RusselWestbrook
Ja inderdaad, clubs zonder historie zoals Real Madrid, Barca, Bayern en Man U.
0 0
Ballemabbe
Het liefst zie ik beide nog enkele jaren bij ons voetballen, maar realistisch gezien gaat dit gewoon niet gebeuren.
Van mij mag dit seizoen nog wel even duren
8 0
Tinus
Het liefst tot het moment dat 1 punt meer hebben dan psv
0 0
Radie125
tot half mei
0 0