'Niemand weet wat gaat gebeuren met De Ligt en De Jong'

BVeenstra, 15-11-2018 om 13:55, 8770 views, El Mundo Deportivo | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Bondscoach Ronald Koeman wil zich niet al te veel bemoeien met de transfergeruchten rond Ajax-spelers Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Beide spelers genieten onder meer belangstelling van FC Barcelona. Reden genoeg voor een Spaanse journalist van El Mundo Deportivo om de bondscoach van het Nederlands elftal te ondervragen over het Ajax-duo.

'Niemand weet wat er gaat gebeuren met De Ligt en de Jong', geeft Koeman als antwoord, waarna hij vervolgt: 'Ik spreek niet graag over individuele spelers of over hun toekomst. We zijn nu met het nationale team en we zijn een wedstrijd aan het voorbereiden.'

Toch windt Koeman er geen doekjes om: De Ligt en De Jong staan niet voor niets in de belangstelling van FC Barcelona. 'Het zijn geweldige talenten. Ze laten het talent ook zien bij Oranje en bij Ajax. De toekomst is van hen. We zullen zien wat er met deze spelers gaat gebeuren.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Dat weet jij ook niet mislukte rooie.
0 -1
Web
Ajax gaat een spannende zomer tegemoet.
Ik zou voor Odegaard gaan.
Lammers voor de breedte aantrekken, die kan maar zo eens verassen.
Verder zie ik in Nederland voor Ajax geen versterkingen
2 -2
chuckie88
Odegaard nooit doen !! A) Hij heeft zijn kans gehad, maar koos voor het grote geld ondanks dat heel veel mensen in zijn omgeving hem adviseerde naar Ajax te gaan. Hij vond het zelfs niet nodig om een trainingsstage bij Ajax te doen.. wel bij 5 Engelse en Spaanse clubs... B) Grandioze techniek, maar een absolute K mentaliteit... dat soort voetballers hebben we nu wel genoeg gehad, Ajax moet bij het aantrekken van spelers niet alleen kijken naar de kwaliteiten maar ook veel meer naar de persoon en zijn karakter... is het een winnaar, kan die met tegenslagen overweg, enz.. 9zie bv nu weer Labyad, of al die andere kikkers die uit de kruiwagen zijn gesprongen.. Maak nou niet iedere keer dezelfde fout... leren we het dan nooit?
1 -3
Web
Dat hij niet voor Ajax koos, zou voor mij geen punt zijn om hem niet te halen
Het persoon ken ik niet?
Het lijkt mij geen verkeerde jongen?
Ik vind hem bij Vitesse steeds beter worden, wie weet komt het talet er nog uit waarom heel Europa het wouw
1 -2
Hagmag
Wat er gaat gebeuren.......... ?
Gaan deze zomer vertrekken.
De Ligt gaat weg voor een bedrag van minimaal € 80.000.000
De Jong gaat weg voor een bedrag van minimaal € 100.000.000

Marc netto is momenteel bezig met het maken van een aanbieding.......
De Jong en de Ligt samen in één koop naar de zelfde club á la Bergkamp / Jonk : € 160.000.000.

Dit mogen dan duizeling wekkende bedragen zijn maar Ajax is niet meer de "Action" van Europa.

De kenners die het hebben over € 120.000.000 die Ajax gaat ontvangen voor deze 2 spelers moeten snel hun horizon gaan verbreden. Ajax heeft geen voordeel pasje meer voor de zgn "grote" clubs uit Europa.
Op het veld is Ajax bezig zich te meten met de grotere clubs uit Europa en dat moet nu ook op financieel gebied gaan gebeuren.
2 -3
chuckie88
Mooi hoor jouw aannames... maar als 1 of beiden naar barca gaan kan jij dat soort bedragen wel op je buik schrijven... Ik zeg dat als je voor beiden samen 150 miljoen of meer krijgt dan heeft Overmars het prima gedaan... sommigen slaan nl wel een beetje door met die absurde bedragen... daarvoor hebben beiden helaas nog te weinig op hun palmares staan
2 0
Van Reenen
En Veltman er gratis bij.
0 0
Schwalbino
Hou dat vast.
0 0
JPM
Off: Kagawa speelt nog amper bij Dortmund en daar zal onder de huidige trainer, die het goed doet, geen verandering in komen (bron: VI).

Perfecte aankoop voor ons aangezien Ziyech zal vertrekken, niet? Marc, hurry up!
3 -1
EuforischeRealist
Die verdient 5 miljoen en wordt 30 in Maart, lijkt me niet de categorie waarin Ajax het moet zoeken. Bovendien zie ik zo'n speler eerder terugkeren naar Japan om daar nog wat centjes te gaan verdienen en af te gaan bouwen.
0 -1
JPM
Hoe kom je aan die 5m?

Gezien de verwachte inkomsten aankomende zomer kun je ook hem flink wat tekengeld bieden ter compensatie met een constructie a la Tadic. Hij is het waard en het zou een nóg grotere kwaliteitsinjectie zijn dan Tadic.
0 0
Pauw
Ja leuk, maar denk niet dat ie ‘t interessant vindt?
0 -1
JPM
Niet geschoten is altijd mis ;-)
1 0
gi0vanni
Ze zijn nog niet perfect maar ze nog een jaar hier houden gaat wel lastig worden. Ik hoop dat ze kampioen willen worden hier en als dat dit jaar niet is dan maar volgend jaar.
0 0
FlyingDutchMan
Ik zeg we laten die boeren kampioen worden, voor eigen behoud van onze sterren!
0 0