[Update] Juve doet niet mee aan Super League

FinnDekker, 20-11-2018 om 08:55, 13279 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Er komt voorlopig geen Super League. De geruchten over een dergelijke competitie per 2021 kunnen 'de prullenbak in', zo schrijft De Telegraaf donderdagochtend. De bedoeling van Europese topclubs zou zijn om naar aanleiding van de gelekte documenten in Football Leaks na 2021 een eigen competitie buiten de UEFA en nationale competities op te zetten.

Tijdens een vergadering van de UEFA Club Competitions Committee donderdag bleek dat onder meer Bayern München en FC Barcelona niet in gesprek met zijn met wie dan ook. Ook de directeur van de ECA (gezamenlijke Europese topclubs) en de vertegenwoordiger van de nationale Europese competities ontkenden dat men bezig is met een Super League. Dit gebeurde nadat voormalig Ajax-voorzitter Michael van Praag dit onderwerp op persoonlijke titel ter tafel bracht.

Te lezen valt verder dat alle grote Europese topclubs hun ja-woord hebben gegeven aan de volgende Europese cyclus (2021-2024) van de UEFA. Hoe de toekomst er daarna uitziet, zal moeten blijken, maar voorlopig hebben de Champions League en de nationale competities toekomst.

Update - 08.55 uur (20 november 2018) - Juve doet niet mee aan Super League

Naast Bayern München en FC Barcelona wil ook Juventus niets weten van deelname aan een toekomstige Super League. De voorzitter van de Oude Dame, Andrea Agnelli, geeft aan niet te willen overstappen en meldt dat de Italianen überhaupt niet hebben gesproken over een dergelijke competitie. 'Wij blijven trouw aan de UEFA en willen binnen de bond vooruit met het voetbal', citeert de BBC de voorzitter.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Youri08
Haha de clubs zijn volgens mij behoorlijk onder druk gezet de laatste weken. Of heel veel beloofd uiteraard, het is nog altijd de UEFA.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Zo die hebben alle plooien even snel gladgestreken. Was het niet nog 2 weken terug dat infantino riep dat iedereen die meedeed aan de super league, geen wk of ek kon spelen. Dus ze namen het wel serieus. Ff die grote clubs wat meer geld beloven en opeens wil zelfs de initiatiefnemer bayern geen super league. Wedden dat in die nieuwe uefa cyclus de grote clubs veel meer inkomsten is beloofd.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat de 'Super League' vanaf het begin een bedenksel was om de UEFA onder druk te zetten om meer van de Champions League inkomsten aan de Europese topclubs af te staan. Voor clubs uit Engeland is er bijvoorbeeld geen enkele reden om in zo'n Europese competitie te stappen omdat ze veel meer inkomsten halen uit hun nationale competitie dan andere Europese topclubs. Ze zouden door in de Super League te stappen er dus relatief gezien op achteruit gaan ten opzichte van hun Europese concurrenten.
0 0
Van Reenen
Kan je makkelijk achteraf zeggen als je weet dat het toch niet doorgaat Trouwens de Uefa levert toch geen scheidsrechters en grensrechters. Conclusie gaat weer nergens over.
0 -1
Godenzoon24
Ja want die kun je echt niet zelf regelen/ overnemen . #$$$$
1 0
f*ck010
Tuurlijk blijft Juve de Uefa trouw. Wij hebben nog een CL bekertje van hun tegoed.
7 -2
amthree
Ja die club zit diep in de reet van de uefa net als dat uefalona.
0 0
3*stars*3
Drukte per ongeluk op min maar ik geef je 100% gelijk!
UEFA/Platini heeft hun de geschiedenisboeken ingeschreven en weigerde om de cup af te nemen.
5 0
Ruudje74
Geld eerlijker verdelen, meer voor de clubs uit kleinere competities. Zonder hen was er namelijk geen toernooi.
Een Superleague zoals de geruchten de rondte deden, was ook gedoemd te mislukken.
UEFA moet gelijk een statement maken.
1 0
Ozymandias
Als dat gebeurd zullen de Europese topclubs uit de Champions League stappen en hun eigen toernooi starten. Dan zullen de clubs uit de kleinere competities juist minder gaan verdienen.
0 -2
Luie
dit stuk gaat toch juist over dat het niet doorgaat
1 0
Ozymandias
Dit stuk gaat om een Europese "competitie". Ik heb het erover dat als de Europese topclubs minder geld krijgen van de UEFA van de inkomsten die uit de Champions League worden gehaald ze hun eigen Europese "toernooi" als vervanger van de Champions League zouden oprichten.

Waarbij ze dus wel gewoon in hun nationale competities actief blijven maar uit de UEFA Europese competities (Champions League en Europa League) stappen en hun eigen Europese toernooit met alleen Europese topclubs oprichten. Waardoor alle inkomsten die ze uit dat toernooi vergaren direct naar de Europese topclubs gaan.

Dan zal de Champions League een soort Europa League worden en de UEFA veel minder opbrengen en de andere clubs zullen dan juist nog minder verdienen. De Europese topclubs hoeven hier alleen maar mee te dreigen en de UEFA zal direct hun oren naar ze laten hangen (zoals ze altijd doen).
0 -1
Rentokill
Je moet dit hele 'gerucht' ook zien als een dreigement:

"Als jullie van de UEFA ook maar denken over een voor ons ongunstigere verdeling van inkomsten, plaatsing etc. dan beginnen we onze eigen league. Sterker nog: Jullie kunnen maar beter meewerken om ons nog meer geld en plaatsbewijzen te geven."

En de UEFA is weer voor een paar jaar koest.
3 0
Ozymandias
Precies, dat schreef ik al direct. Vooral de Engelse clubs zullen nooit hun competitie verlaten voor een Europese competitie. Zij kunnen er relatief aan de andere competities financieel namelijk alleen op achteruit gaan. Waarom zouden ze een level playingfield willen maken voor de topclubs uit andere landen?
2 -1
AFCAMM
Ik denk dat er ‘volgens gelekte documenten’ dergelijke plannen zijn, niet ‘naar aanleiding van’. De documenten zijn immers niet de reden.
6 0
off
Moet dat niet 2024 zijn?
2 0
Ajacied33
2021 tot 2024 idd
0 0