De Jong: 'Schijnbewegingen natuurlijk gekomen'

BVeenstra, 15-11-2018 om 07:55, 8580 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Iedereen kent ze inmiddels wel: de handige bewegingen van Frenkie de Jong. In september maakten ook Franse spelers als Olivier Giroud en Antoine Griezmann te maken met het 'handelsmerk' van de middenvelder van Ajax. Zelf blijft De Jong er in gesprek met De Telegraaf redelijk nuchter over.

'Ik denk dat het gewoon natuurlijk is gekomen', vertelt De Jong over zijn lichaamsschijnbewegingen. 'Ik heb vroeger wel veel op straat gevoetbald, misschien dat ik het daar een beetje heb geleerd, maar ik heb er niet specifiek op gelet. Er was niet een moment dat ik dacht: dat ga ik eens proberen.'

Zelf keek De Jong vroeger altijd naar mooie doelpunten en acties. 'Ik heb Messi wel altijd écht heel goed gevonden, veruit de beste. Ja, Xavi en Iniesta, daar kijk ik ook wel eens filmpjes van. Het is leuk om te kijken hoe ze bewegen, hoe ze vrijlopen. Maar hoe technisch zij zijn, dat kun je niet zomaar overnemen.'

Heb jij jouw Ajax kersttrui al in huis voor de feestdagen?

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SnifferClarke
Zoals Ronnie O' Sullivan geboren was om te snookeren, Mozart geboren was om muziek te maken en Shane McGowan geboren was om liedjes te schrijven zo is Frenkie geboren om te voetballen. Als er ooit een trainer op het toneel verschijnt die zegt dat hij Frenkie zo heeft leren voetballen, gewoon negeren; uitlachen en negeren.
1 0
geDaante
Normaal gesproken leren die kansloze nederlandse jeugdtrainers dat juist af in de jeugd, je moet passen en geen 'risicovolle' acties en dribbels maken. Frenkie had schijt aan die trainers, en was gelukkig te goed om gepasseerd te worden.
0 -1
afcas
je moet toch juist loopacties zonder bal hebben in de nederlandse jeugd? das nog veel belangrijker dan passen.
1 0
Van Reenen
Ik denk dat hij veel filmpjes heeft gekeken over Appie Nouri ipv Iniesta .
1 -2