Klaassen: 'Spelers niet vanwege hun gevoel weg bij Ajax'

BVeenstra, 14-11-2018 om 11:45, 14017 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Davy Klaassen kan goed begrijpen dat sommige spelers van Ajax een bepaalde prikkel missen in de Eredivisie. De middenvelder merkt op dat hij zelf bijna elke Bundesliga-wedstrijd als een topper ervaart, terwijl dat voor de Ajacieden in Nederland op dit moment heel anders is.

'Ik volg Ajax natuurlijk nog steeds. Het ziet er goed uit dit seizoen. Ze hebben ervaring ingekocht en de jonge jongens ontwikkelen zich prima. Maar ik vraag me af hoe groot de uitdaging voor Ajax en ook PSV nog is in de meeste Eredivisiewedstrijden', vertelt Klaassen in gesprek met Voetbal International.

'Het krachtsverschil met de rest is zó groot. Hun spelers moeten de uitdaging in Nederland meer uit zichzelf halen dan uit de tegenstander', aldus Klaassen, die datzelfde gevoel op een gegeven moment ook ervoer. 'Soms ging het gewoon te makkelijk. Dat gevoel was voor mij een teken dat ik toe was aan een andere competitie. Om dezelfde reden zou het me niet verbazen als sommige spelers na dit seizoen vertrekken. Niet vanwege hun gevoel bij Ajax. Maar omdat ze in een competitie spelen waarin ze niet genoeg getest worden.'

Heb jij jouw Ajax kersttrui al in huis voor de feestdagen?

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Op een gegeven moment geloof ik wel dat je klaar bent in de eredivisie. Klaassen was klaar, die ging bij Ajax geen hoger niveau meer halen. Ik ben bang dat voor de Ligt hetzelfde geldt, het enige waar hij nog van kan leren is betere spitsen.
De rest van het elftal heeft nog genoeg te leren of heeft bewust voor Ajax gekozen. Ziyech zou ook een stap kunnen maken, maar dat zou betekenen dat hij net als Klaassen met gebreken vertrekt.
Niks tegen Ziyech overigens, geweldige speler, maar hij is niet constant genoeg om echt naar de top te kunnen groeien.
0 0
WZAWZDB14
"Ze kunnen de prikkel niet vinden", best wel triest eigenlijk als erbij na gaat denken. De spelers verdienen miljoenen in hun carrière, worden elke wedstrijden toegejuicht door duizenden fanatieke supporters en hebben van hun hobby hun werk mogen maken. Maar goed zonder filosofies te gaan lullen, ik snap aan de andere kant ook wel dat ze als topsporter continu naar nieuwe uitdagingen zoeken.
0 0
Radie125
gaan we papagaaien Klaassen
0 -2
AjaxPassion
Wat is dit voor een domme opmerking? Hij wordt hierom gevraagd, daarnaast heeft hij 100% gelijk.

Je kunt wel gaan janken om het wegpraten van spelers door de media en andere voetbalpersoonlijkheden, maar beter gaat NL hier eens een keer iets aan doen (bijv. in de vorm van een BeNeliga).
0 0
Bocarra
Moet ik nu elke dag de rest van het seizoen dit soort berichten lezen? Welk doel dient dit soort betichten? Wie heeft hier nu een belang bij....?
1 -1
AjaxPassion
Ik hoop het. En ik hoop dat er godverdomme eens een keer iets aan gedaan wordt.

Het belang van dit soort berichten is dat er eindelijk eens een keer wat moet gebeuren aan het matige en tanende niveau van de Eredivisie.

Met name Ajax, maar eigenlijk heel voetbalminnend Benelux heeft hier belang bij.
0 0
ETM
Tuurlijk drijft betere tegenstand meer op dan mindere tegenstand. Maar t is weldegelijk ook zo dat het karakter van een speler meespeelt. Een Tagliafico zie ik niet zo snel op 50% spelen.
Maar tuurlijk daagt een hoger niveau uit.
Ik vind wel dat kampioen worden van de eredivisie onmogelijk niet als uitdaging kan worden gezien. Juist in de huidige situatie kan een paar keer puntverlies al einde verhaal betekenen. Dan moet je dus presteren onder aardig wat druk.
Verder blijf ik van mening dat er nu ook overdreven wordt. Ten eerste zijn er weldegelijk ploegen die nog tegenstand kunnen geven, en ten 2de is de huidige selectie ver boven gemiddeld. Dat heb je niet ieder seizoen.
2 0
AjaxPassion
Het is dus toch compleet logisch dat spelers voor uitdaging naar het buitenland gaan? Wie houd je voor de gek? Wat heeft het voor een speler die een stap hogerop kan voor nut om in deze karige Eredivisie te blijven? Nederland moet zelf maar eens gaan nadenken hoe ze spelers langer kunnen behouden, het is veel te gemakkelijke om te wijzen naar de media, de spelers en andere voetbalpersoonlijkheden. Zoek de fout bij jezelf.

Kampioen van de Eredivisie worden is nu juist zo moeilijk omdat de tegenstand zo dramatisch is. Een misstap (die logisch is aangezien Ajax elk jaar opnieuw moet gaan bouwen, hetzij door vertrek spelers, hetzij door vertrek trainer/beleidsmakers), lijkt dit seizoen bijna direct fataal, wat natuurlijk belachelijk is. En dus is kampioen worden nu niet echt een uitdaging, maar meer een loterij of een strijd van de lange adem zo je wil. Dat daagt niet uit.

Er wordt niet overdreven. Zeker niet als Ajax dit niveau wil behouden, laat staan wil doorgroeien naar niveau subtop in Europa. Juist het feit dat je de huidige selectie als bovengemiddeld ziet zou hét signaal moeten zijn dat Ajax groter moet denken!
0 0
ETM
Ik zeg nergens dat ik niet wil dat Ajax doorgroeid naar structureel dit niveau. Ik geloof alleen niet dat we al zo ver zijn. Ik zie net als jij de belemmering van een te zwakke competitie.
Mijn post gaat puur over de motivatie van spelers. Dat zij graag hogerop gaan kan ik begrijpen, maar het hoeft hen niet te beletten in hun spel. Een Sanchez gaf gewoon een heel seizoen lang vol gas. En ja toen was hij ook meteen weg.
Geen misstap mogen maken is toch ook een uitdaging?
Waar het mij om gaat is dat Ajax pas net doorbroken heeft dat Utrecht geen probleem hoeft te zijn. Dat PSV's foutloze seizoen tot nog toe ook vertekent, omdat die hij het nog zat vaak wel moeilijk hebben.

Dat het niveau in de eredivisie omhoog moet is evident, maar imo al jaren. Ik vind het gewoon overdreven dat men na nog geen half seizoen vanuit alle hoeken van de daken schreeuwt dat het moment 'nu' daar is dat Ajax en PSV te goed zijn geworden. Ook alsof de sterkte van deze ploegen ansich iets negatiefs is.
De aandacht van kritische media tov de eredivisie zou moeten gaan naar de KNVB. Of zet druk op dat verdomde Feyenoord dat na hun onvervalste mazzelkampioenschap nogtsteeds geen stap omhoog heeft kunnen doen..De media die toch alleen maar het 'circus' vormt moet de eredivisie juist eens positiever benaderen. Voetbal is entertainment, dat lijkt men onvoldoende te begrijpen. Wie o wie gaat Ajax of PSV doen laten struikelen in de titelrace? Spannend! Ik ben het negatieve klimaat, de mentaliteit, beu. Ajax en PSV zouden dit seizoen heel sterk zijn. Dat is prachtig en goed voor het Nederlands voetbal. Maar ik lees bijna alleenmaar gezeik.
0 0
Dennis1964
Ja in zeiken blinken we Europees gezien wel uit.
0 0
AjaxPassion
Wat een kortzichtigheid hieronder toch allemaal. Juist van concurrentie en uitdaging wordt je beter. Het is dus compleet menselijk en logisch dat door de matige tegenstand het niveau op de langerij termijn niet stijgt.
1 0
afcas
ja je wordt beter van concurrentie en uitdaging, maar alleen als je daar mee om kunt gaan en mentaal sterk genoeg bent. als je mentaal sterk genoeg bent kun je een groot deel van de motivatie (want daar hadden we het over en niet per se het speel niveau) uit jezelf halen. en is dat juist niet het probleem bij ajax geweest? el ghazi, bazoer, riedewald, klaassen bij everton. zodra zij concurrentie en dus uitdaging kregen stagneerden zij omdat ze er mentaal niet mee om konden gaan en de motivatie niet uit zichzelf konden halen...
0 -1
Ajax27
En dan noem je Klaassen in het rijtje met personen die het mentaal niet op kunnen brengen? Klaassen is gewoon typisch een geval van een goede voetballer die op het verkeerde moment bij de verkeerde club zat en niet kon aarden. Dat heeft niets met mentaliteit of voetballend vermogen te maken. Er zijn tientallen voorbeelden te noemen van goede spelers die een transfer maken na asr een topclub, niet slagen, vertrekken naar een andere club en daar helemaal opbloeien. Klaassen is er daar eentje van.
1 0
afcas
alleen het punt is dus dat everton geen topclub is... hij kwam bij een subtopclub terecht waar de trainer ook nog eens nederlands was en hem zelf haalde. en ik noemde hem vooral omdat hij dus juist iemand was die op dat moment niet gebaat was bij meer concurrentie/uitdaging. dat was namelijk het belangrijkste punt in de hele discussie. zijn spelers klaar voor de wereldtop omdat zij geen prikkels meer krijgen als ze tegen excelsior spelen en deze prikkels dus niet uit zichzelf kunnen halen.
0 0
AjaxPassion
Je haalt nu echt dingen door elkaar... Praat je nu over zaken op clubniveau of over zaken op competitie niveau?

Ik en ook Klaasen hebben het over competitieniveau. Dat is wat er veranderd moet worden en waar het meeste winst te behalen valt.
0 0
afcas
ik praat over zaken op persoonlijk niveau. daar gaat het namelijk om. en daar hebben jullie het beide over. kan een speler die motivatie uit zichzelf halen, of heeft hij externe factoren nodig? en wat betreft die externe factoren maakt het dan niet uit of het op competitieniveau of op clubniveau is. het gaat om het feit waar een speler de motivatie vandaan haalt. is dat vanuit zichzelf of is dat vanuit externe factoren. en het gaat mij er niet om waar het meeste winst te behalen valt. stevie wonder ziet nog dat het niveau in nederland niet bijster hoog is, maar dat zou voor een speler niet uit te hoeven maken. die moet namelijk zorgen dat hij zelf altijd 100% geeft. en hoe hoger het niveau van de tegenstand dan wordt des te meer % kun je dan als extraatje geven, maar in de basis moet een speler altijd 100% motivatie uit zichzelf moeten halen. ik ben dan misschien vreemd in nederland in dat opzicht, maar ik ben van mening dat je altijd eerst naar jezelf moet kijken voordat je naar anderen gaat wijzen. je kan namelijk meer aan jezelf veranderen dan aan anderen. en laten we wel wezen, binnen ajax valt er nog genoeg te verbeteren.
0 0
MisterAFCA
Precies dit!
0 0
Aspers73
Pffff....kunnen we niet ophouden met dit gejank svp? Volgende week verliest Ajax of PSV een keer en dan is alles weer 'gewoon' kut.
1 -2
AjaxPassion
Lekker kortzichtig.
0 0
KKoossiiee
Deze vlieger gaat wellicht op als je elk jaar kampioen wordt.
Maar dat is niet het geval.
Andersom valt er weinig vechtvoetbal te genieten als je voornamelijk moet banken en geen EL of zelfs CL speelt.
Kijk naar de tijd dat hij bij Everton zat, speelde nooit en hij verloor zijn plek in Oranje.
Klaassen, Kluivert, Tete enz enz kozen allemaal voor HET GELD.
Wees daar nou gewoon eerlijk over.
0 -2
AjaxPassion
Kortzichtig. Er is namelijk zó weinig concurrentie dat het daardoor steeds moeilijker wordt om kampioen te worden. Er is namelijk bijna niemand meer die ervoor kan zorgen dat PSV of Ajax punten verspeelt.

Dat is toch geen zak aan om naar te kijken? Zie hoeveel mensen hier wekelijks aan het janken zijn omdat PSV maar geen punten verspeelt...

Juist daardoor moet het niveau dus omhoog.
0 0
f*ck010
En wat nou als je slechts 1 keer per jaar verliest en op 50% inzet een club haar grootste thuisnederlaag ooit bezorgd? Dan gaat die vlieger dus wel op.
2 -1
AjaxPassion
Precies dit!
0 0
afcas
dan gaat die vlieger dus juist niet op. als jij niet iedere wedstrijd 100% kunt geven uit jezelf dan ga je het nooit redden in de top.
0 -2
Juichtoon
Als je elke week ervoor kiest om op 50% te spelen kom je geen stap verder. Anders gezegd als je niet de wil hebt om wekelijks het beste uit jezelf te halen kom je er niet.
0 -2
f*ck010
Misschien komt dat gebrek aan inzet juist door het lage competitieniveau wat door een BENE-league kan worden opgelost. Daar gaat namelijk deze hele discussie over,
1 0
AjaxPassion
100% eens!
0 0
afcas
nee, dat gebrek aan inzet komt door een gebrek aan intrinsieke motivatie vanuit de speler. uiteindelijk zal je toch echt de motivatie uit jezelf moeten gaan halen. of denk je dat je als barcelonaspeler de motivatie haalt uit tegenstanders zoals huesca? nee, dat moet gewoon uit jezelf komen.
0 -1
f*ck010
Hoe verklaar je anders het feit dat de beste wedstrijden die wij spelen altijd de Europese potjes zijn? Zou dat misschien komen door aansprekende tegenstanders en een hoger podium? Je kunt alleen het beste uit jezelf halen als je word uitgedaagd.
1 0
afcas
ik verklaar dat nogmaals door een gebrek aan intrinsieke motivatie bij die spelers. het probleem ligt bij hun namelijk. je speelt namelijk nog steeds voetbal, tegen 11 tegenstanders op een vergelijkbaar formaat veld en de enige die bepaald hoe gemotiveerd jij bent ben jezelf... wil jij bij de absolute wereldtop horen speel je iedere week een wedstrijd waar het niveauverschil minimaal hetzelfde is als dat je nu hebt... waar ga je dan je motivatie uit halen? niet uit de tegenstander dus...
1 -1
AjaxPassion
Je kunt heel stug gaan lopen blijven roepen dat het aan de intrinsieke motivatie ligt, maar er is júíst veel meer winst te behalen op het gebied van extrinsieke motivatie. Je wordt namelijk geen profvoetballer zonder over intrinsieke motivatie te beschikken.
0 0
f*ck010
Ik ben het echt niet met je eens. Denk jij dat alle o zo gemotiveerde spelers van Barcelona wel 100% zouden geven tegen een Excelsior? Het heeft niets met intrinsieke motivatie te maken maar het is gewoon wetenschap dat je beter presteert wanneer de tegenstand groter is. It takes 2 to tango.
1 0
afcas
heeft niet echt super veel met wetenschap te maken verder... en nee, veel spelers zullen inderdaad niet 100% geven. dat komt dus door een gebrek aan mentale kracht bij die spelers. en trouwens, in die tijd onder pep bij barca? die speelden vrijwel al hun wedstrijden op 100% omdat je dat spelletje dus niet kunt spelen op 90% laat staan op 50% en pep daar streng genoeg voor was. die durfde spelers als henry en eto'o gewoon wedstrijden op de bank te gooien als ze die wedstrijd ervoor niet deden wat van ze verlangd deed. zouden we hier ook nog wel mogen doen, want als hij klaagt over een gebrek aan prikkels als verdediger zijnde, maar je laat wel een tegengoal door dan moet je jezelf doodschamen als je op het hoogste niveau wilt spelen... maar wat jij doet is men in nederland erg goed in. externe factoren de schuld geven voor het eigen falen. ieder willekeurig land dat goed is in opleiden op het moment lacht nederland uit dankzij ons hopeloze gebrek aan professionaliteit en innovatiefheid, maar het enige dat wij kunnen doen is janken dat het zo oneerlijk is dat wij minder geld binnen krijgen dan andere landen... vergetend dat we voorbij zijn gestreefd door landen met minder financiele mogelijkheden. maar blijf vooral de schuld bij anderen zoeken...
0 -1
f*ck010
Behoorlijk stigmatiserend om te stellen dat ik net als "men in Nederland" de schuld van eigen falen altijd bij externe factoren leg wanneer ik stel dat je betere prestaties neerzet bij een grotere tegenstand. Houd het gewoon bij de discussie i.p.v. persoonlijke aanvallen te plaatsen. Ik ben het met je eens dat een groot deel van motivatie uiteindelijk hoe dan ook bij jezelf ligt en ik wil ook nog wel met je meegaan dat het bij onze club nog wel een flink stuk beter kan met de intrinsieke motivatie en scherpte. Desondanks acht ik het bewezen dat men alleen het beste uit zichzelf kan halen wanneer de tegenstand van een dermate niveau is. Een professioneel marathonloper zal zich toch ook nooit de schompes lopen wanneer hij het tegen een stel rokers op moet nemen. Als we met Ajax echt vooruitgang willen boeken hebben we wekelijks een uitdagende tegenstander nodig en een eventuele BENE-league lijkt mij hiervoor zeker geschikt. Ik zie je reactie graag tegemoet ;).
1 0
afcas
die professioneel marathonloper zal gewoon zijn best doen als hij het beste voor zichzelf wil. dat is dus juist het hele punt. als je weet dat de tegenstander minder is zul je het juist voor jezelf moeten doen. en ik denk in principe wel dat een beneleague het niveau op termijn zal doen groeien, maar nog steeds denk ik dat het ook binnen nederland zelf kan. zolang wij nog op kunstgras spelen en salariseisen gaan stellen voor spelers van buiten de eu bijvoorbeeld gebruiken we nooit het volledige potentieel qua niveau. teams moeten nu kiezen tussen 3 spelers van binnen de eu of 1 speler van buiten de eu. zo een everton destijds bij heracles bijvoorbeeld was een duidelijke versterking voor de eredivisie, maar ze hadden elke keer weer moeite met zijn contract verlengen vanwege die eisen. voor ajax en psv maakt dit in principe niet uit omdat vrijwel alle salarissen rond dat niveau liggen, maar juist die teams die ons tegenstand moeten bieden worden vanuit de knvb tegengehouden. verder kun je ook nog het aantal directe degradatieplaatsen verhogen zodat teams niet zo gemakzuchtig kunnen blijven en daadwerkelijk beleid moeten voeren om niet te degraderen. aangezien over deze dingen bij een gezamelijke competitie toch gesproken moet worden en er heel veel nederlanders zijn die geobsedeerd zijn door een nationale competitie lijkt het mij verstandiger dat men eerst gaat kijken naar zulke zaken binnen de huidige competitieopzet. dat zijn naar mij al 3 zaken binnen de nederlandse voetbal regelgeving die ervoor zorgen dat clubs en de competitie in het geheel niet beter kunnen worden. en als je goed gaat kijken zullen er waarschijnlijk nog veel meer van die regels zijn die eigenlijk nergens op slaan die het niveau tegen houden. want vergeet niet, door de idiote opzet van de eredivisie heeft iedere club het recht om te beslissen. het probleem met dit idee is dus dat clubs een beneleague tegenhouden omdat zij er zelf niet bij kunnen horen. en laten we ook niet vergeten dat die clubs dan waarschijnlijk failliet gaan doordat ze de daling in inkomsten niet aankunnen. op deze manier denk ik dat je een hoop supporters ook tegen je in het harnas jaagt en zo mis je weer draagvlak. en met het niveau van nationalisme in dit land(wat in belgie waarschijnlijk nog erger is) zal een heel groot deel van het kijkerslandschap wegvallen. dat zal je toch weer een hoop inkomsten "kosten". als iedereen in dit land was zoals ik had ik direct gezegd gooi die beneleague er doorheen (wel met die voorwaarden die ik stelde die we sowieso in nl moeten hebben.) maar helaas wonen er hier nog steeds een enorm aantal bekrompen nationalisten die fel tegen zullen zijn. hierdoor denk ik dat die beneleague veel moeilijker te bewerkstelligen valt dan een verbeterde regelgeving binnen de eredivisie.
0 -1
Mokum_32
Ik vraag me af hoeveel een eventuele BE-NE Liga hieraan kan veranderen. Op korte termijn zou het wellicht helpen maar grote kans dat het gat na verloop van tijd weer groter wordt. De clubs is Nederland hebben meestal een selectie waarvan driekwart gewoon talent is. Wellicht helpt het als ze voor de meer ervaren spelers gaan.

De competitie is de laatste jaren al van een matig niveau nu Ajax en Psv eindelijk op een normaal niveau zitten waar ze horen wordt dit alleen maar duidelijker. Ook az en Utrecht zijn veel minder dan voorgaande jaren.

De hele competitie naar echt gras zou al een goed bezig zijn. Alleen al daarom zouden meer spelers in de eredivisie willen spelen.
0 0
afcas
echt gras en de salariseisen van de knvb voor niet eu spelers opheffen. kunnen clubs betere spelers halen en hebben de nederlandse spelers een hoger niveau nodig om aan te haken en een hoger niveau beschikbaar om zich aan op te trekken. leiden ze misschien niet van die matige spelers met een motivatieprobleem op...
1 0
Bjorn
Ik vind het zo'n bullshit dat krachtsverschil geleuter. Iedereen praat elkaar ook maar na. Hoe vaak hebben we de afgelopen 5 jaar iedereen nou opgerold? Volgens mij hebben we hier allemaal week in week uit nog wel eens klachten dat we het lastig hebben tegen de kleintjes en er niet doorheen komen.

De topclubs hebben er altijd bovenuit gestoken. Zie Duitsland, zie Spanje, Portugal... en ook in Nederland. Ga eerst maar eens allemaal op echt gras voetballen, waarna je kan gaan kijken naar een betere verdeling van tv-gelden om de hele competitie weer wat op te krikken.

Zolang je niet iedereen wekelijks compleet wegspeeld en zoals De Ligt nog een fout aan de zijlijn maakt waardoor de 1-3 valt moet je geen praatjes hebben.
1 -1
vdhaas
Inderdaad. Bayern heeft (normaal gesproken) even weinig tegenstand in de bundesliga als ajax in de eredivisie. Zelfde geldt voor man city, barelona, juventus, psg. Klaassen heeft het nu moeilijker omdat hij niet bij een topclub speelt.
0 0
AjaxPassion
Zoals Kompany en Dubbelvla hieronder al aangeven: Het is meer dan tijd voor een BeNeliga, of iets groters!!

Waarom moet dat zo lang duren?! De ideeën waren er al in 97, dus waarom al dat trage gedoe?!? Bij de vrouwen was het in een paar weekjes geregeld en ook bij andere sporten zoals Ijshockey kan het, dus waarom bij mannenvoetbal niet!?!

Vaart erachter!
0 0
f*ck010
En Dubbelvla kan het weten he! Kompany speelt slechts bij City.
1 0
AjaxPassion
? Wat bedoel je?
0 0
Ferd
Omdat het niets oplevert. Voor de grote sponsoren is de Beneliga te klein, voor de huidige sponsoren (waaronder Ziggo) niet interessant omdat ze maar in 1 van de 2 landen actief zijn.
0 0
AjaxPassion
Enorm kortzichtig. Waarom zou het niets opleveren? Het levert weldegelijk heel veel op. Meer tv geld, betere tegenstanders, beter niveau, betere spelers, weer meer geld hierdoor, meer aandacht, meer exposure, langer spelers behouden etc. etc.

Kortom, het heeft een katalyserend en synergetisch effect.
0 0
Ajax4life16
Waar haal je dit precies vandaan? Of is dit een gok. Als het echt zo is vind ik het trouwens heel kortzichtig van knvb en knbb(?).
0 0
Ajax4life16
Kbvb*
0 0
jo1
Daarom ben je de laatste jaren geen kampioen geworden ....
1 -5
maikelklaassen
motivatie problemen, daarom staan we ieder jaar binnen no-time 5 punten achter...
1 -3
Dubbelvla
heldere boodschap: tijd voor een bene-liga. niet ideaal, maar je krijgt er in ieder geval 3 a 4 sterke tegenstanders bij.
1 -1