Schöne: 'Voel me topfit, niets te klagen'

BVeenstra, 14-11-2018 om 08:55, 9273 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lasse Schöne voelt zich, ondanks het spelen van veel wedstrijden de laatste maanden, erg fit. De Deense middenvelder speelde met zijn land op het WK en na de uitschakeling stond hij tien dagen later alweer op het trainingsveld bij Ajax voor de voorbereiding op een nieuw seizoen.

'Toch voel ik me topfit, ik heb niets te klagen', zegt Schöne in gesprek met Voetbal International. 'Het is een druk programma, ook met de interlands met Denemarken erbij, maar het voelt goed. We spelen veel leuke wedstrijden en draaien lekker. Als je wint, herstel je ook makkelijker. Nog anderhalve maand, dan is het winterstop. Tot die tijd is het gewoon gas geven.'

Het drukke programma van Ajax wordt mede veroorzaakt door de Champions League. In het miljardenbal doet Ajax het uitstekend. Na vier gespeelde wedstrijden staan de Amsterdammers op de drempel van overwintering in de Champions League. 'Dit is wel iets anders dan ik voorheen met Ajax gewend was. Destijds was het vooral een strijd om de derde plek. Nu is het strijden om overwintering, en na vandaag (de dag van het duel met Benfica, red.) hebben we dat echt in eigen hand. We mogen niet verslappen en moeten het in Griekenland afmaken.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Lasse is een geweldige speler die inderdaad niet de snelste is maar een geweldige trap en een prima techniek heeft, slim is ,hard kan ingrijpen en vooral rust geeft. Dat laatste valt mij op in de wedstrijden dit seizoen; hij denkt vooruit en geeft bijna altijd de juiste pass.
De wisselwerking met Blind is mooi om te zien, dit zorgt voor heel veel rust en balans.
We zullen hem gaan missen als hij stopt,hij is niet de snelste (maar dat was hij nooit dat zou hem dan ook meteen een speler maken die voor ons niet te halen was geweest) maar is mentaal ijzersterk.
Dit is een voorbeeld voor al die jonge snuiters die na 2 wedstrijden basis ook een basisplaats eisen en nog niet begrijpen dat je daar keihard voor moet werken.
KLASSELASSE!
0 0
Ozymandias
Schöne zal de geschiedenis in gaan als één van de (door de supporters) meest onderschatte Ajacieden aller tijden. Elk seizoen weer schrijft het gros van de AjaxShowtime leden dat hij niet goed genoeg is voor een basisplaats en elk seizoen weer vindt de hoofdtrainer (of dat nou De Boer, Bosz, Keizer of Ten Hag is) dat Schöne een belangrijke schakel in het spel van Ajax is. Ik hoop enorm dat hij tot het einde van zijn carriere als voetballer voor Ajax speelt en vervolgens op de Toekomst als techniektrainer aan de slag gaat. Tegen de tijd dat Schöne stopt met voetballen zal hij de speler kunnen zijn die de meeste wedstrijden voor Ajax heeft gespeeld in de 21e eeuw. Hij heeft nu al 256 wedstrijden voor Ajax gespeeld. In mijn ogen is hij dan ook de speler die het meest recht heeft de titel 'Mister Ajax' van deze eeuw. Al kan Blind daar nog overheen gaan als ook die zijn loopbaan bij Ajax afsluit.
13 -2
FlyingDutchMan
Nice words, i agree!
1 0
Web
Ik had het niet beter kunnen verwoorden
2 -2
Ajaxvooraltijd
Prima speler maar helaas zal zijn soort verdwijnen uit het moderne voetbal. Uiteindelijk zal hij worden vervangen door een sneller (ook in handelingssnelheid) alternatief. Ben echt gek op zijn vrije trap die wat weg heeft van die van Messi. Als het moderne voetbal iets minder snel was geweest was Schone echt een topper geworden.
3 -1
ziz0u.
zijn vrije trap lijkt totaal niet op die van messi
2 -2