Heijblok: 'Ben evengoed hartstikke trots'

FinnDekker, 13-11-2018 om 13:20, 4857 views, NH Sport |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Erik Heijblok mag dan maar een duel op zijn naam hebben staan bij Ajax, hij kijkt wel met veel trots terug op zijn periode bij de Amsterdammers. NH Sport sprak de oud-doelman, die tegenwoordig de Ajax-jeugd keeperstraining geeft, over het seizoen 2007-2008.

Heijblok was derde keeper achter Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar. 'Dat is ook waar je voor kiest. Het hangt er ook een beetje vanaf in welke fase van je loopbaan je zit. Ik was dertig en ik had vier jaar bij Haarlem gespeeld. Toen was het óf Mister Haarlem worden, óf een stap omhoog maken, óf terug gaan naar een maatschappelijke functie', blikt Heijblok terug op zijn afweging.

'Uiteindelijk krijg je dan een kans om naar Ajax te gaan op je dertigste, met zeer weinig bagage. Dan maak je die keuze, om dat mee te maken, beter te worden en met de beste spelers van Nederland te mogen trainen. Dan is dat een bewuste keuze.' Dat het bij trainen zou blijven, wist de doelman vanaf het eerste moment. 'Natuurlijk weet je tegelijkertijd dat je dan niet gaat spelen.'

Stekelenburg was een maatje te groot als concurrentie. 'Daar kon ik niet in mee en dat wist ik ook van tevoren. Het was dan ook een bewuste keuze om niet te gaan voor spelen maar meer te gaan om ontwikkeling en avontuur.' Dat avontuur kwam uiteindelijk in de beker tegen Kozakken Boys. 'Uiteindelijk wel een bekerwedstrijd gespeeld, maar geen competitieduel. Ik ben er evengoed hartstikke trots op.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Nikoss
Deze man is vroeger mijn jeugdtrainer geweest samen met zijn broer Marco. Leuke en bescheiden kerel.
0 0
ghouleseddik
Je kan ook mazzel hebben, zoals Hans Vonk. Die kwam ook als derde keeper achter Lobont en Stekelenburg, maar speelde vervolgens dankzij blessures toch behoorlijk wat wedstrijden in Ajax 1.
0 0
afcas
nouja, deze man heeft nog steeds mazzel toch? haarlem is failliet gegaan en nu traint hij de ajax jeugd in plaats van een maatschappelijke functie buiten het voetbal... als voetbal en in zijn geval keepen echt je passie is dan is dit nog steeds een keuze geweest die vrijwel perfect is uitgepakt.
0 0
MickS
Toch mooi dit?
2 0
gi0vanni
Een ervaren 3e keeper die niet gaat zeuren. Het was natuurlijk geen wereldtopper maat zo iemand als 3e keeper is prima. Volgens mij had Ajax toen ook in de jeugd Vermeer dus genoeg back ups.
3 0
Ferd
Een ervaren 3de keeper die niet gaat zeuren, die hadden we vorig seizoen ook en half AS ging over de zeik.
0 0