'Na de Klassieker bedreigd door Feyenoord-fans'

FinnDekker, 13-11-2018 om 07:50, 14517 views, Theatercollege Zwolle |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Na de Klassieker van eind oktober is Björn Kuipers telefonisch bedreigd door Feyenoord-fans. Dit heeft de arbiter zelf verteld tijdens een theatercollege in Zwolle. Kuipers floot het duel tussen Ajax en Feyenoord en gaf al snel een rode kaart aan Jeremiah St. Juste.

'Kuipers vertelt over de Klassieker drie weken geleden, waar bleek dat Feyenoord-fans zijn mobiele nummer te pakken hadden gekregen en hij continu gebeld en ge-appt werd met de meest gruwelijke bedreigingen en verwensingen', aldus de organisatie van het event op Twitter

Naast de rode kaart voor St. Juste was er veel ophef over de eerste goal van Ajax, waar Kasper Dolberg werd beschuldigd van een overtreding op doelman Justin Bijlow. De wedstrijd werd uiteindelijk eenvoudig gewonnen door de Amsterdammers. In de Johan Cruijff ArenA werd het 3-0.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Francisco81
Dat is ook echt het meest domme volk wat er bestaat. Die mensen hebben serieus waar echt geen realiteitsbesef. Of je nou voor of tegen feyenoord bent het waren toch gewoon terechte kaarten en zelfs te weinig kaarten. Kuipers heeft hun zelfs nog gespaard. Kunnen beter naar hun team kijken die als debielen op het veld liepen te trappen en totaal niet mee konden komen qua voetbal. Maar ik kan ook niet zeggen dat het me verbaasd hoe de denkwijze daar is. Toen ze per ongeluk kampioen zijn geworden kregen ze alle lof van de media en Ajax werd met de grond gelijk gemaakt toen ze vorig seizoen europees waren uitgeschakeld. Nu de zelfde media dit seizoen complimenten geeft aan Ajax voor het spel en resultaten in Europa zijn het gelijk jodenkranten en jodensites. Zelfde is dat ze het in hun mond durven te nemen dat we al 4 jaar niks hebben gewonnen, dat is toch gewoon lachwekkend voor woorden. Als psv'ers dat soort opmerkingen nou maken tot daar aan toe, maar toch geen supporters van club die 1x in de 20 jaar (per ongeluk want alleen als Ajax en psv beide en minder jaar hebben) wat belangrijks wint. Ergens is het gedrag ook nog wel vermakelijk hoe ze zich zelf voor lul zetten keer op keer
1 0
Radie125
Kansloos die havenslaven
0 0
Sterspeler
IQ van een visstick.
0 0
Bean
Zodra ze daar op hun voelsprietjes getrapt zijn beginnen ze helemaal door te draaien.
2 0
afcasven1995
Bedreigen? Ze hadden Kuipers moeten bellen om te bedanken dat feyenoord niet met 9 man verder moest spelen en het geen 10-0 is geworden.

Ze winnen nooit van de Joden!
0 0
Stone020island
Typisch feyenoord supporters
0 0
Vierendertigste
Is wederom het bewijs dat de grootste randdebielen uit die omgeving komen
1 0
vdhaas
Ik hoop dat hij aangifte heeft gedaan en dat het serieus genomen wordt. Lijkt me vrij eenvoudig te achterhalen wie hier achter zitten.
1 0
3*stars*3
Nee vooral wijzen naar Kuipers en niet inzien dat je zelf een stelletje losgeslagen hooligans op het veld support.
In aanloop naar Excelsior-Ajax las je ook weer “KNJB” omdat Nijhuis niet mocht fluiten.
Achteraf kwam er naar buiten dat Nijhuis geblesseerd is.
De kakkies en complottheorieën gaan hand in hand...
3 0
AlexIbarra
Omdat de hand niet in eigen boezem werd gestoken en in R'dam werd gedaan alsof een rode kaart 'een omstandigheid' is, waardoor ze zich niet konden meten. Gewoon eigen domme fouten van St. Juste, Bijlow en Toornstra eigenlijk ook maar die kreeg slechts geel.

Ik kan me niet echt voorstellen dat ook maar één Ajax-fan de scheids heeft bedreigd na de rode kaart voor Siem bij die fucking lelijke 3-0 nederlaag in Eindhoven vorig seizoen. Een klein, zacht, gefrustreerd tikje van Siem dat in geen verhouding stond tot de rotschop van St. Juste maar toch correct als rood werd beoordeeld. Vervolgens sturen wij Siem naar Australië. ;)

In Rotterdam is massale ontkenning van videobeelden kennelijk normaal en houden ze vol dat het aan de scheids lag. Lekker agressief doen, ipv je kapotschamen.
4 0
Redrum
Als ze in Rotterdam ergens heel erg goed in zijn, dan is het wel het creeëren van de eigen realiteit. Ze zijn ware meesters in het ombuigen van de realiteit in hun voordeel. Dit alles is ontstaan uit diepe minderwaardigheidsgevoelens en de zelfverdedigingsmechanismes van de kleine simpele kakkerlakkenbreintjes die daardoor in werking zijn getreden. Alles wordt verdraaid, verbogen en verzonnen om de echte realiteit maar niet onder ogen te hoeven komen: Feyenoord is geen topclub meer. Ironisch genoeg zorgt die instelling er nou juist voor dat ze het ook nooit meer worden.
1 0
Hagmag
Kakkerlakken zijn iets groter dan een fruitvlieg.
Dat is het verstandelijke probleem.
3 0
Redrum
Dat er sprake is van een verstandelijk probleem bij een flink aantal feyenoord-fans is een understatement.
0 0
Hobbemastraat
Het zijn en blijven natuurlijk smerige kakkerlakken...
1 0
Red Devil
Hersenloze losers die dit soort dingen doen. Ze vinden zichzelf heel stoer de lafaards.
Maar dit soort zielenpoten heb je bij elke club.
0 0
goajaxgo
Hiermee komen we meteen op één van de verklaringen waarom scheidsrechters bijv. nooit een Feijenoorder in de Kuip rood willen geven of een strafschop tegen. Beschouwd worden als 'een vriend van de Joden' willen ze het liefst voorkomen...
1 -1
Ferd
Wat een onzin. Denk je echt dat er nooit Ajacieden zijn die scheidsrechters bedreigen?
0 -3
goajaxgo
Dat beweer ik ook niet. Wel denk ik zeker te weten dat de gemiddelde druk vanuit het andere kamp een stuk zwaarder is.
1 0
stefanwillem
Uiteraard belachelijk en natuurlijk zijn het hersenloze randddebielen in Rotterdam. Maar laten we onszelf nou niet heilig verklaren, kan me nog herinnerd dat Cerny na z’n misser tegen de graafschap ook bedreigd werd door onze eigen “supporters”.
3 0
Chesterson93
Amen
0 0
Adios
Dat krijg je er van als de hele Feyenoordselectie inclusief staf het na de wedstrijd alleen maar over eventuele scheidsrechterlijke dwalingen gaat hebben. Dat volk neemt het klakkeloos over.
4 0
Libero
Zoals de reacties op de bedreigingen en de kk-wensen aan het adres van Gio en zijn gezin zullen we wel weer gaan lezen dat "we niet weten of dit echt Feyenoorders waren; voor hetzelfde geld waren dit neuzen die Feyenoorders in een slecht daglicht willen plaatsen".
1 0
Redrum
Misschien moeten de mensen eens 5 minuten op fr12 gaan kijken. Dan komen ze met een klein beetje verstand als het goed is al heel snel tot de conclusie dat dit gedrag representabel is voor een angstaanjagend groot percentage van de supporters van die club. Het gaat hier echt allang niet meer om een paar rotte appels. Wil je jezelf die ellende besparen (wat ik goed begrijp, want 1 minuut op die site en je hebt bijna geen zin meer in het leven) dan zou ik zeggen: kijk eens goed naar het publiek tijdens feyenoord - Ajax. Als je een beetje een goeie tv hebt dan zie je het schuim het veld op vliegen bij elke corner of ingooi voor Ajax en als je kan horen dan merk je ook al vrij snel dat het 'hamas, hamas' beter te verstaan is dan het van Liverpool gestolen gaynummer ynwa.
4 0
Libero
Ik weet, ik weet. Stelletje hondsdollen daar.
1 0
TontoKarnaggel
Ben er van overtuigd dat dit veel meer gebeurdt.
Ook naar mensen in de media die niet pro feyenoord genoeg zijn of mensen die niet anti Ajax genoeg zijn. Kijk naar jj v gangelen en natuurlijk v gelder. Zeker van Gelder durfde op een gegeven moment geen programma meer te presenteren zonder feyenoord of zijn supporters een veer in de reet te steken. Tegelijkertijd moest er in elk programma standaard een sneer naar Ajax gemaakt worden. Ook dat overdreven " ik ben A.F.C er" was puur ingegeven door angst. Alles om maar niet als Ajacied over te komen.
1 0
glob
Gebeurdt?? Creatief hoor.
0 0
TontoKarnaggel
sorry, gebeurdt me anders nooit...
3 0
KKoossiiee
Wordt het niet eens tijd dat die club wordt gestraft voor falend supportersbeleid?
Gewoon 30 punten in mindering.
Boute stelling, maar niet geheel onlogisch.
Dit leidt tot beinvloeding en aantasting van de integriteit.
0 0
Libero
De KNVB die Feyenoord steeds maar reddingsboeien blijft toewerpen zodat ze nog enigszins kunnen blijven aanhaken gaat ze echt geen punten afpakken.
1 0
Redrum
Duizenden idioten zingen beledigende liedjes: "Ja, het zijn slechts een paar idioten". Een paar honderd man zingt een onverstaanbaar nummertje tijdens een bekerwedstrijd tegen Ado: " Wat een sfeer! De Kuip trilt weer op zijn grondvesten!" Zo wordt er in Nederland met Feyenoord om gegaan en om die reden mogen ze zich lekker blijven misdragen.
3 0
Van Reenen
Ze mogen Kuypers dankbaar zijn dat hij niet in de 2e minuut ook een rode kaart gaf en daarna misschien no wel één waarbij hij het bij praten liet. Maar ik zie verheugend uit naar de volgende wedstrijd in 2019.
0 0
KleinMiljoen
Tokkies gonna Tokkie
2 0
Ferd
Tokkies waren Amsterdammer he, dat weet je toch?
1 -1
MarcOndertwix
Deze vond ik leuk hihihi
0 0
off
Eigenlijk mogen ze. Kuipers dankbaar zijn. Nu kunnen ze hun eierdopje opdoen en net doen alsof ze anders niet van de mat waren geveegd.
5 0
Redrum
Ja 90 % van die fans is hem waarschijnlijk ook zeer dankbaar, maar die 10 % die nog steeds zonder medicatie vrij rondloopt verdraait de realiteit zo erg dat het tot dit soort kansloze acties leidt.
7 0
Redrum
En zo bewijzen de 'supporters' van feyenoord maar weer eens dat ze met afstand het meest sneue en smerige volkje ter wereld zijn en blijven. Blinken ze toch nog ergens in uit. Diep in hun hartje zijn ze allemaal dolblij dat het 'slechts' bij 3-0 is gebleven en nog blijer zijn ze dat ze de vroege rooie kaart daarvan de schuld kunnen geven. Maar natuurlijk moeten ze wel even 'bewijzen' hoe genaaid ze zich voelen, want toegeven dat Ajax gewoon beter is dat is natuurlijk nooit een optie. Ondertussen loopt de club zelf weer als een stel schaamteloze zwervers te bedelen bij meerdere rijke Rotterdammers zodat ze hun stadion kunnen bouwen, terwijl ze zelf geen rooie cent hebben. Nee, ik heb inmiddels het punt wel bereikt dat ik er vrede mee zou hebben als die club gewoon failliet gaat. Een concurrent zijn ze toch al heel lang niet meer en de Klassieker is ook al heel lang niet spannend meer voor ons. Laat die grafclub maar lekker het riool in zakken, daar horen ze thuis.
9 -1
Bean
Mooi gezegd.. en het klopt als een bus..
0 0
Bobbaasje
Je verwacht het niet.
2 0
NotForSale
Kansloos volk
5 0
Juichtoon
Wie Fnoord benadeelt naar het idee van de Fnoord fans zal dat weten ook. Reken maar dat dit effect heeft op het scheidsrechterscorps. Deze onveiligheid van de arbiters iets tegen Fnoord of voor Ajax te doen beinvkoedt de waarneming, zo werkt ons brein nu eenmaal. Je ziet echt letterlijk wat je wilt zien.
6 0
Jari_held
Weer lekker uitsupporters toe staan dat gaat vast goed
3 0
KlaasJanHuntelaar80
Uitsupporters horen bij het voetbal, zonder uitsupporters spelen is competitie vervalsing.
3 -3
Lane 8
Niet als het aan beide kanten gebeurd.
0 -2
NoPants
Dus het feit dat psv naar 17 tegenstanders uitfans mag meenemen, en ajax maar naar 14 tegenstanders, dat is geen competitie vervalsing omdat er ook maar 14x uitfans naar ajax komen?

Probeer het nog eens.
4 0
KleinMiljoen
Psv supporters hoor je toch niet
1 0
Libero
Dit.
0 0