De Jong: 'De Ligt gaat weg voor 68 miljoen'

FinnDekker, 13-11-2018 om 07:35, 25970 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

In de rubriek 'Buiten de Lijntjes' van Voetbal International geeft Frenkie de Jong aan een aardige 'meester voorspeller' te zijn. De middenvelder heeft het vaak bij het juiste eind als hem wordt gevraagd om een uitslag. Wat betreft de waarde van Matthijs de Ligt waagt De Jong ook een gokje: 'Ik denk dat hij voor 68 miljoen euro weggaat.'

De Jong wordt vaak gevraagd naar zijn droomclub, maar VI pakt dat anders aan. 'Voor welke topclub ik niet wil spelen? Iedereen wil voor de absolute top spelen. Er is geen topclub waar ik absoluut niet voor zou willen spelen. Als ik moet kiezen, vind ik dat wel moeilijk. Inter vind ik wel vet, maar ik zou niet voor AC Milan willen spelen. Op dit moment voetballen ze niet lekker. Het is chaos bij die club.'

Er wordt ook gevraagd naar het grootste slachtoffer van De Jong zijn fijne techniek op training. 'Eiting moet het de laatste tijd vaak ontgelden in de rondo, maar dat is niet per se door mij. Hij ontwijkt wel de panna's. Neres doet wél vaak zijn benen open. Ik denk dat hij het vaakst door zijn benen wordt gespeeld. Maar ik heb geen specifiek slachtoffer.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
68 miljoen pond of bath.
0 0
Van Reenen
Daley papegaait Barça na. Die wilden tot 68 miljoen euro gaan voor Matthijs. Anders had hij wel het getal 65 of 70 genoemd, maar 68 komt niet uit zijn gedachten.
0 0
Ajax4ever86
Daley??
0 0
HZMKK
68 miljoen voor een toekomstige wereld verdediger?
Dat is een koopje! Minimaal 75 miljoen EN doorverkoop percentage afdwingen.
0 0
niquedegraaff
Is dit het enige wat de media in Nederland nog kan? Iedere dag opnieuw, spelers helemaal gek maken met vragen over hun volgende club en hoeveel ze waard zijn?

En dan een dag na de wedstrijd natuurlijk spelers weer afzeiken dat ze zo naast hun schoenen lopen.

Dit is gewoon een strategie van de media om hun krantjes en zendtijd te vullen.
1 0
Ozymandias
Er zijn gewoon veel te veel voetbal TV programma's, radio programma's, tijdschriften en krantenstukken. Dat kan in een land als Engeland waar ze drie competities hebben met stadions die tot de nok toe gevuld zijn maar niet in Nederland waar ze moeite hebben met het vullen van de stadions van de hoogste competitie. Daardoor hebben ze eigenlijk alleen iets over Ajax en Feyenoord te schrijven want in de andere clubs zijn gewoon te weinig mensen geïnteresseerd.
1 0
mvdk
De Ligt out 80, Alderweireld in 18, Vertonghen in 15. Ziyech out 50, Pavon in 20. Frenkie out 80, sterspeler in 25?
1 -1
Schwalbino
Onzin. De club heeft jeugdspelers nodig als jeugdspelers vertrekken. Anders eindig je met een team ervaren spelers dat niks meer oplevert.
0 0
Peterv13
Mooi ventje die Frenkie
1 0
Joseph
Dat kan best hoger uit gaan vallen, zeker als we overwinteren in de Champions League en hij zo blijft presteren in Oranje.

Dan is de kas al flink gespekt komende zomer, dan moet Marc alles op Frenkie weigeren. Of zoeken naar de ploeg die hem nog een jaar aan ons wilt verhuren.

Frenkie heeft ook nog genoeg te leren bij Ajax, met zijn kwaliteit moet hij aanvallend veel dominanter kunnen zijn. Dat wilt hij zelf volgens mij ook.
1 0
Remark
Om Frenkie dominanter te kunnen laten zijn, dienen de twee prima donna'tjes Tadic en Ziyech zich wat dienstbaarder op te stellen, en dat zie ik met die giga-ego's niet snel gebeuren. Nee joh, lekker naar Barcelona, samen met de Ligt, en waarschijnlijk voor wel meer dan 68 miljoen (vreemd bedrag, trouwens).
0 0
AlexIbarra
Stel dat we na dit seizoen De Ligt en Ziyech verkopen voor rond de 100 mln, waarom zouden we dan nog iemand zomaar laten gaan?
In die 'leegloop' waar de concurrentie op hoopt moeten we niet te veel gaan geloven.

Voor Neres, Donny, Dolberg en Tagliafico verwacht ik nog geen 'offers we can't refuse'. Het zijn daarnaast intelligente jongens die zelf ook weten dat ze hier nog niet zijn uitgeleerd en zeker niet elke wedstrijd foutloos zijn. Onana moeten we overtuigen voor nog 1 jaar tot Kotarski klaar is en Frenkie kan nog een jaartje (of twee) schitteren op een middenveld dat echt rond hem is opgebouwd.

Volgens mij hebben we genoeg niveau, geld en tijd om geen grote stap terug te hoeven doen.
Veel hangt ook af van de sfeer in de ploeg n.a.v. de 2e seizoenshelft natuurlijk.
2 0
Pheadrus
Het moet van 2 kanten "kloppen". Ziyech is toe aan een andere competie. Hij moet nu laten zien of hij mee kan in een zwaardere competitie. De Ligt is nog heel jong maar heeft al een EL finale en een jaar succesvol CL achter de kiezen na dit jaar. Hij kan een stap hoger aan en geforceerd bij Ajax houden "klopt" dan niet. Hetzelfde geld in mindere mate voor Frenkie. Beter om nu uit te gaan van vertrek en opvolging dan hopen dat ze blijven. De andere namen die jij noemt kan Ajax wel vast houden en die moeten dan de vertrekkers doen vergeten.
0 0
SnifferClarke
Zo een kop zou niet misstaan in een Engels tabloid. Is geen compliment.
2 0
wladimir
De Ligt in huidige vorm levert na EK 2020 ook wel 60 miljoen op. Voor slechts 68 miljoen niet laten gaan deze zomer. Is Magallan nodig als we Schuurs, Veltman, Blind en Wöber hebben voor de centrale posities?
0 0
Joseph
Schuurs is nog niet klaar. Veltman kan niet mee in het niveau van dit elftal en Blind moet naar het middenveld.

Of we Magallan nodig hebben kan ik niet inschatten, maar we hebben zeker een goede centrale verdediger nodig als de Ligt vertrekt.
1 0
wendoo9
Tuurlijk heb je Magallan nodig. Het gaat er niet om hoeveel spelers je hebt voor die positie, maar de ervaring en de hardheid van deze Argentijn die erg belangrijk is. Tevens een goeie kopper wat we eigenlijk zullen gaan missen als De Ligt weg zou gaan.
0 0
Ozymandias
Het lijkt erop dat Ajax deze winter Magallán aantrekt zodat Ajax de opvolger van De Ligt al in huis is. Mocht De Ligt dan alsnog een seizoen extra bij Ajax blijven (waar ik wel op in zou zetten) dan kunnen Magallán en De Ligt het centrale duo achterin vormen. Magallán speelde in de wedstrijden die ik van hem heb gezien (nu zes wedstrijden) voornamelijk als linkercentrale verdediger en lijkt dan ook een hele goede staande tackle in zijn "zwakkere" linkerbeen te hebben. Daarbij is het voor Magallán waarschijnlijk wel lekker om eerst een tijdje als linkercentrale verdediger naast Tagliafico te spelen dat zal hem ook zeker helpen met de communicatie en het aanpassingsprocess.
2 -1
AsensioWillemsen
Er zal nog wel iemand achterin bij moeten deze zomer. Kan me voorstellen dat Blind een linie opschuift. En Schuurs nog niet klaar
0 0
Ozymandias
Als het daadwerkelijk zo is dat Blind op het middenveld komt te spelen moet er inderdaad een extra (linksbenige) centrale verdediger bijkomen. Ik denk alleen persoonlijk dat dit niet zal gebeuren en dat Sinkgraven en Eiting op termijn De Jong zullen opvolgen.
0 0
chrisjuhhh
Magallan kan wel eens heel belangrijk gaan worden indien hij komt as januari in de CL zeker als die naast de Ligt komt te spelen .

Ik zie het al voor me :
Onana
Mazraoui ; de Ligt ; Magallan ; Tagliafico
Ziyech (als rh) ; Blind ; de Jong ( in mijn ogen het sterkste middenveld in de eredivisie )
Neres en vd Beek met Tadic in de spits, ook wisselend lopen met voor gaande , Europees en tegen PSV , Feijenoord .
0 -1
Joseph
Wissel vd Beek en Ziyech en je hebt gelijk, dan heb je het sterkste middenveld.
0 0
JJFajax
Huhhhh, Vd beek spits. Gelukkig ben jij trainer.
1 -1
chrisjuhhh
Spits ??? kan jij wel nadenken met alle respect , of goed lezen ???

Tadic spits en wisselend ja dan kan vd Beek spits komen te staan , maar Tadic als 1e .

Bewegende en van positie wisselende spelers is haast niet te verdedigen puur omdat de meeste dat nooit doen en statische verdedigers hebben die niet na kunnen denken .
0 0
AjaxAmsterdam
Dan snap ik je alsnog niet. Wil je 4-4-2 spelen? Of wil je v/d Beek op linksbuiten zetten? In jou elftal mis je duidelijk een echte spits.
0 0
Pheadrus
Het bouwen van een goed team gaat steeds beter en sneller; een jaar geleden hadden we Keizer, Dijks linksachter, Kluivert/Younes linksbuiten en stond Veldman rechtsachter. Dolberg was nog niet geblesseerd maar wel uit vorm. Oh ja, we waren allemaal aan het mopperen. Wie had kunnen voorzien dat we een jaar later de groepsfase CL zouden spelen en op het punt staan 2e ronde te halen? Ten Hag, Tagliafico, Blind, Tadic, Mazraoui op reshctsachter……..wie zag het aankomen?

Realistisch moet je er van uitgaan dat deze zomer gaan vertrekken; de Ligt, Frenkie en Zyech. Als Ajax succesvol is in de CL kan dat een enorm bedrag opleveren. Dan zullen weer nieuwe helden opstaan vanuit de jeugd die aangevuld worden met aankopen. Prachtig toch?
2 0
Ajaxxxisdebeste
Kappen met dat gelul en gevraag hier naar, spelen al voor de mooiste club en zorg eerst voor die schaal en beker.
1 -1
JJFajax
68 miljoen is inderdaad een mooie prijs als er nog een speler in de deal betrokken wordt zoals Sané, Dybala of Suarez
4 -3
Leprechaun
Te weinig. De Ligt is nu al één van de beste verdedigers van Europa en wordt alleen maar beter. Echt inzetten op 80 à 100 miljoen.
2 -1
Sterretje73
In de Nederlandse competitie vooral dus daar gaan ze die bedragen echt nog niet voor neertellen.
1 0
Joseph
Als hij naast Virgil van Dijk staat, is duidelijk dat de Ligt beter is. Het zou mij enorm verbazen als er geen club komt die meer wilt betalen dan Liverpool voor van Dijk..
0 0
Libero
Hij heeft natuurlijk wel al EL en CL en als vaste kracht interlands tegen landen als Frankrijk, Duitsland en Portugal gespeeld en zich daarin prima geprofileerd.
In principe telt het inderdaad wel mee dat hij als jonge speler nog niet in een van de grote competities heeft gespeeld, maar doordat er meerdere topteams voor hem in de rij staan zou het me niet verbazen als er straks 'crazy money' voor hem wordt neergeteld. Daarbij moet ik wel zeggen dat 68 mio dat al aardig benadert en zeker voor Eredivisiebegrippen.
0 0
Leprechaun
Hij houdt zich in de CL en in het NL elftal ook meer dan staande.
0 0
Daneman
Dat is waar, maar van de andere kant. Er zijn gruwlijk veel gegadigden.
0 0
Bocarra
Ik merk dat veel Ajax spelers steeds meer bezig zijn met dit soort randzaken. En daardoor wellicht minder gefocust op sportieve doelen. Ajax staat nog steeds 5 punten achter op PSV en in CL zijn we nog niet geplaatst voor de volgende ronde. De media praat mazaal de Ajax spelers een transfer aan.
4 -2
Joseph
Heb jij het idee dat Frenkie en de Ligt minder presteren omdat ze hier over nadenken?

Zou de Ligt stiekem al beter zijn dan Cannavaro en zou Frenkie stiekem al net zo goed zijn als Johan, als zij niet over randzaken zouden praten?
0 0
Youri08
Waar merk je dat aan dat ze steeds meer met randzaken bezig zijn ?
0 0
Libero
Zou het kunnen zijn dat spelers steeds vaker naar randzaken gevraagd wordt?
En het is wat Ajax_026 zegt: Na PSV hebben ze gedaan wat ze moesten doen in de competitie. Die vijf punten achterstand gaan pas veranderen als PSV punten begint te morsen. Drie punten heb je in eigen hand als zij hierheen komen en er is nog nooit een ploeg geweest die een volwaardige competitie alles heeft gewonnen en dat gaat ook PSV echt never nooit lukken.
En dat je over de CL nog wat te zeggen hebt... beetje raar. Derksen-esque bijna.
Een meer dan prima prestatie als die ze tot nu toe hebben neergezet bagatelliseren om je punt over randzaken te kunnen maken.
1 0
Ajax_026
Dat 5 punten gedoe hoor ik nu al 2 maanden maar in die 2 maanden heeft Ajax sportief gedaan wat het kan: Alles gewonnen na PSV. Zolang PSV ook alles wint veranderd er gewoon niks aan dat gat. In de
eredivisie presteerd Ajax (op het doelsaldo na) perfect met weinig energie word er makkelijk gewonnen weinig kaarten gepakt en nauwelijks blessures. Als je dat vast blijft houden is het enige wat je nog kan doen hopen dat de concurrentie verzaakt.
2 0
ajax4ever01
68 miljoen voor de Ligt is een belediging voor de club.
1 -2
VurnonBaas
68 miljoen zou de absolute jackpot zijn.
1 -1
Rujar
Alleen de tranfsersom van Van Dijk is hoger. Maar dit is volgens mij daarna het hoogste bedrag ooit betaalt voor een verdediger ... Comerciele waarde van een verdediger is bovendien ook een stuker lager tov een aanvaller
0 0
Jari_held
68 miljoen is bijna 2x de waarde vd hoogste transfer tot nu toe
3 0