Koeman: 'Ajax en PSV worden te goed voor de rest'

NielsOpdam, 12-11-2018 om 17:10, 13243 views, Persconferentie |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Bondscoach Ronald Koeman ziet het verschil tussen Ajax, PSV en de rest van de Eredivisie steeds groter worden, zo vertelt de bondscoach op de persconferentie van het Nederlands elftal. Koeman gaat ook in op de fitheid van Frenkie de Jong.

Matthijs de Ligt vertelde zondagmiddag na de uitwedstrijd tegen Excelsior dat hij de prikkel mist in de Nederlandse competitie en dat kan Koeman begrijpen. 'Als je in de Champions League speelt en dan, met alle respect, op het kunstgras van Woudestein, dan moet heel veel uit jezelf komen. De intensiteit is anders en de tegenstander is kwalitatief minder. Ik denk dat De Ligt juist één van de weinigen is die daar wel heel goed mee omgaat en zich te allen tijde dusdanig voorbereidt alsof het een finale is. Alleen zijn de omstandigheden, de sfeer en het veld anders.'

Koeman vindt het niet goed als het verschil zo groot blijft. 'Ajax en PSV zijn te sterk, ze zijn beter dan vorig jaar. Door de Champions League en de intensiteit ontwikkelen Ajax en PSV zich dusdanig dat het voor de andere ploegen, helaas, alleen maar tegenhouden is.' De bondscoach denkt dan ook dat een jonge speler op een gegeven moment ergens anders aan toe is. 'Aan een ander niveau of een andere competitie. Helaas vertrekken jongens dan op een steeds jongere leeftijd dan in mijn tijd.'

Frenkie de Jong

De Jong werd zondagmiddag tegen Excelsior na 62 minuten gewisseld en is dus een aandachtspunt tijdens de komende interlandweek. 'Hij heeft wat last, dat was ook de reden dat hij gewisseld werd. Frenkie zei dat hij gewoon mee kon doen. We zullen hem beschermen in duels op trainingen. Hij maakt zich geen zorgen.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Een competitie met de Belgen is de enige mogelijkheid om het niveau wat op te krikken en het kunstgras er uit te halen.

Een speler als de Ligt zou je dan nog een jaar langer kunnen behouden. Als je nog 2 clubs hebt die in het niveau van Ajax en PSV mee kunnen komen, ben je de Portugese competitie in ieder geval voorbij en maak je het Frankrijk ook moeilijk.
0 -1
geronimo
PSV is helemaal niet zo goed , ze hebben veel geluk gehad
0 0
Japievanopdehoe
Wat ik nu ga zeggen, is vast en zeker impopulair, maar ik het mag wel eens gezegd worden.

Ik vind dat er echt een waanzinnige Calimero-mentaliteit heerst op AS. Ajax is op het moment om van te smullen, een prachtteam dat geweldige prestaties levert met uitzicht op nog veel meer moois. Hetgeen echter de boventoon voert is een constant gemekker dat de commentatoren bij Fox anti-Ajacieden zijn, gezeur over de meningen van weetikhetwie over de dominantie van Ajax in de Eredivisie, gezanik op het gebrek aan waardering van de rest van de wereld. And then some... Juist datgene waar we, met het volste recht, Feyenoord al jaren lang met een honende glimlach van betichten. Fuck, laat jezelf niet zo kennen en filter die dagjesmeningen. Clickbait is wat ze willen en clickbait is wat jullie ze geven. Die leipe Jan Joost zit hier waarschijnlijk met een half stijfje mee te gluren. Focus je liever op het fantastische seizoen en geniet, dan vergeet je vanzelf dat er mensen bestaan die er alles aan zullen doen om de naam Ajax te schaden. Ze zijn onbelangrijk.
0 -1
Afca_126
lekker geslapen pik.
0 0
ETM
In vredes naam wat een gezeur, Eens Te Meer, vanuit alle hoeken. Ajax en PSV hebben bovengemiddeld sterke selecties. En die selecties gaan even als een tierelier en dan worden ze half leeggekocht. Dat kan nooit iedere keer afdoende worden opgevangen dus binnenkort is het gat weer iets minder groot. En dan gaat men ook weer zeuren. En het zorgwekkende is dat gezaghebbende actoren uit de Nederlandse voetbalwereld zo onbedachtzaam lullen.
Laat die verdomde KNVB zich bezig houden met het niveau van de competitie. Laat de media de eredivisie omhoog kletsen. Kap eens met die immer negatieve benadering. Het eindeloos afkraken van de vaderlandse competitie. Hele generaties talenten groeien op met het idee dat ze in waardeloze competitie spelen. Dat is hartstikke schadelijk. Commercieel teert voetbal op entertainment, begrijp dat nou eens. Afzijken prikkelt, maar ophemelen prikkelt veel meer. Ziet de Engelsen. Denk je dat men het heeft over hoe slecht Fulham was? Nee Manchester City was gewoon fantastisch!. En spreek dan over de helden van Heracles die punten van Ajax wisten mee te nemen. Spreek over het heldhaftige Vitesse dat met 10man bijna PSV overleefde. De eredivisie; komt dat zien!

Het is compleet van de zotte dat men de kracht van Ajax en PSV ovewegend als iets negatiefs weg zet. En als deze clubs nu daadwerkelijk structureel sterker zijn geworden, wat ik nog niet bewezen acht, dan is dat alleen maar goed voor de eredivisie. Ricardo Rivalez wil dan ook bij AZ spelen omdat hij zich dan mag meten met het machtige Ajax dat de EL won....
0 0
Oliveira
Bewijs dat geld het voetbal kapot aan het maken is. Over een aantal jaar heb je nog maar een handjevol clubs die overblijven omdat ze miljarden kunnen uitgeven om spelers in het veld te zetten. Het feit dat hier nooit serieus over na is gedacht vind ik zorgwekkend. Ik betwijfel dat een Lionel Messi minder zou gaan spelen als 30 jaar geleden was besloten dat het salaris van spelers nooit meer dan 1 miljoen per jaar zou zijn, en dat dit ook gebruikelijk zou zijn voor alle competities en toernooien. Het feit dat spelers nu 50-80 miljoen per jaar verdienen gaat het algemene opzet van het voetbal niet ten goede.
0 0
TontoKarnaggel
Neem aan dat Koeman bedoeldt, overige clubs worden te slecht voor Ajax en psv.
Hoe kan je nou in hemelsnaam "te goed" zijn?
Te slecht is wel heel goed mogelijk, dat bewijst feyenoord wekelijks
1 0
Afc22
Ik zie sommige mensen hier voorstellen dat cubs die niet europees spelen zelf oefenwrdtrijden regelen met buitenlandse clubs. Maar ik denk dat dit maar weining nut zal hebben. Je speelt namelijk voor niks(behalve de ontwikkeling van de teams). Het zal daarom totaal niet hetzelfde effect hebben als wedstrijden in de Cl of El spelen. Het enige wat je krijgt zijn van die plichtmatige wedstrijden.
0 0
Ozymandias
In de periodes waarin het beleid van de topclubs goed functioneerde was het verschil tussen hun en de rest altijd groot. Het enige verschil is dat Feyenoord qua prestaties niet meer als topclub gezien kan worden (één kampioenschap per twintig jaar is niet genoeg voor een status als topclub).
1 -1
Ajaxvooraltijd
Denk ff terug aan je eigen tijd als voetballer Ronald.
0 -1
Youri08
Haha hij maakte het ook andersom mee in zijn nadagen bij Feijenoord
0 0
Maik
Wat een 21e eeuw gelul zeg. Was vroeger ook zo. Tien jaar geleden was het Televaagvolk van mening dat hét probleem was dat de top 3 er niet bovenuit stak. Als de journalisten maar iets kunnen schrijven over enorme problemen..
0 0
Caparzo
Het is bij ons feitelijk niet anders als in alle competities. In de PL tekent zich een dominantie van MC af, in de SA en BL is dit al decennia gaande (1 club zeer dominant), over L1 maar te zwijgen, dat is een farce. De PD zijn het 2 dominante clubs, en in al die competities (op L1 na) zal slechts incidenteel een keer een 2e of 3e club kampioen worden. Het is in Europa dus normaal dat er hooguit 2 ploegen dominant zijn. Alleen kun je wel zeggen dat het gat tussen top en subtop daar doorgaans kleiner is, daaraan zouden wij in NL ook moeten werken, in ons aller belang. We hebben weinig met 010, maar het zou wel beter zijn als ze ons een beetje weerstand zouden kunnen bieden. Zo'n wedstrijd als laatst, geeft geen voldoening meer. Ook de subtop zou beter nog een keer risico op puntverlies op moeten kunnen leveren, in de zin dat hun niveau verder omhoog gaat. Hoe gek het ook klinkt.. :)
0 0
Bocarra
Waarom moeten spelers van Ajax zo snel mogelijk naar het buitenland gebracht worden? En de spelers van PSV niet... kan iemand dat uitleggen???
0 0
ajax4ever01
Omdat ze maar al te bang zijn dat Ajax anders zal gaan overheersen.
0 0
Babayaka
Waarom. Regelen clubs als feijenoord
Geen wedstrijden. Door de weeks tegen andere ueropese clubs. Die er Al uit liggen.
Van door de weeks thuis zitten terwijl Ajax en psv europees spelen wordt je Zo ir Zo niet beter
0 -3
ajacied93
Krijg spontaan hoofdpijn van het lezen van deze reactie.
1 0
Youri08
Geen hoofdletters, punten en komma's is vreselijk maar dit leest ook niet lekker haha
0 0
ajaxinho
Babayaka spant toch echt de kroon :|
0 0
MennoJerry
Goed idee.
0 0
AFC34
Begin anders met een bekertoernooi met België, genoeg weken waarin er doordeweeks geen potjes zijn, semi-europese ervaring, meer weerstand, meer verschillende tactieken, denk dat de belgen daar ook wel open voor staan. Dit overigens alleen met de eredivisie en jupiler pro league. Denk niet dat een harkemase boys een ritje naar zuid belgie kunnen financieren.
1 -1
Leon_ajax
Inderdaad, een samenwerking met Belgie komt ons allemaal ten goede. Echt veel enthousiasme voor een BeNeLiga lijkt er nog niet te zijn, een bekertoernooi met met hun zou dan een goed opstapje zijn. Ook als vervanging van de KNVB beker, wat nou ook vaak maar als troostprijs wordt gezien.

(ik klikte per ongeluk op duimpje omlaag i.p.v. omhoog)
0 0
ajaxinho
De andere clubs moeten meer oefenwedstrijden spelen tegen Europese clubs.
Tegen clubs die doordeweeks tijdens de EL/CL ook uit hun neus vreten.

Desnoods subsidieert de KNVB zulke wedstrijden.
4 0
trooop
Er wordt in rap tempo een sfeer gecreëerd waarin Ajax en psv er haast op worden aangekeken dat ze zij hun zaakjes zo veel beter voor elkaar hebben dan de rest. Er wordt bijna gedaan alsof Ajax en psv ergens schuld aan hebben. Dat is totaal de omgekeerde wereld.

Ik heb nog niemand van al die napraters op de teevee horen opperen dat het misschien eens tijd wordt dat de rest een plan verzint om hun eigen mickey mouse-niveau eens wat op te krikken. Om hun spel-intensiteit eens structureel omhoog te gooien, om veel meer van hun spelers te gaan eisen, om niet altijd maar weer genoegen te nemen met dezelfde voorspelbare gang van zaken in de competitie. Het niveau in de eredivisie houdt zichzelf in stand met al die middelmatige figuren aan de knoppen.

Hulde aan Ajax en psv die het spuugzat waren in europa als veredeld kanonnenvoer te dienen. Laat de overige ploegen het eens spuugzat zijn in de eredivisie als kanonnenvoer te dienen, en dat als uitgangspunt nemen om zichzelf te verbeteren, in plaats van te gaan janken over de ploegen die wél wat hebben weten te verzinnen.
11 0
Amsterdam1900
Mee eens, er zijn toch een aantal gevallen in het buitenland waar een mooie opmars van clubs te zien zijn zoals een Hoffenheim. Ik vind het overigens ook mooi te zien hoe Heracles sinds hun promotie zich langzaam als een stabiele eredivisionist vestigt, hebben inmiddels ook een nieuw stadion. Als het voor hen kan dan kan het ook voor andere clubs ook.
0 0
Ruff Rhythim
Nou ik vond wel dat juist de trainer van Excelsior precies dat stelde wat jij zegt: er voor zorgen dat ze een manier vinden om tegenstand te bieden.
2 0
WheermolenFC
Is ook helemaal niet waar; kijk de statistieken sinds 1980 ofzo er maar eens op na. Nagenoeg elk jaar zit er een verschil van min 8 punten tussen de nummer 2/3 en nummer 4. Soms zelfs 20 punten of meer. Alleen omdat de top tussen 2011-2014 erg zwak was valt men er nu over.
0 0
AlexIbarra
Ajax 4,5 jaar zonder prijs, 5 'prijzen' in 3 jaar naar Rotterdam...

Ik heb helemaal geen last van het gevoel dat wij veel te sterk zijn voor de rest van NL.
Integendeel, ik zou graag weer eens een keer bevestigd zien dat we de sterkste zijn.

Liefst een jaar of 7 achter elkaar. :)
5 0
Radie125
kunnen PSV en AJAX niet 17 thuis en 17 keer uit tegen elkaar spelen.
1 0
Youri08
Iedereen praat elkaar na.

Moet denken aan een conference van van het Hek, over de toptijd in 95/96 toen Feijenoord een keer per ongeluk binnen 10 minuten met 2-0 voorkwam in de klassieker maar daarna helemaal, maar dan ook helemaal ondersteboven gespeeld werd door Ajax. Dus de oplossing om het spannender te maken: geef de tegenstander uit 2-0 en thuis in de JC Arena 3-0 voor. ;)
1 0
Ajaxxxisdebeste
En tip voor de clubs met kunstgras, talenten van buiten en binnen NL spelen liever op echt gras... deze tip is gratis...sssst...
1 0
Ajaxxxisdebeste
Blablablabla...zeik..zeik...zeik...als we niet oppassen praten we alle talenten direct uit de NL.
1 0
DelPiero
Geld is in de meeste gevallen alles in voetbal.
0 0
Cisco2
Dit is het eerste jaar dat er een top 2 is die kwalitatief zo veel beter is.... en gelijk valt iedereen er over.

Misschien eens naar AZ kijken die zijn beste spelers verkoopt en de meest beperkte spits haalt die er in de ED rond loopt. Of Feyenoord die allemaal middelmaat koopt van de concurenten en ze daar mee verzwakt. Maar ze zitten wel op de bank. Of Vitesse die elk seizoen een blik met huurlingen open trekt. Heereveen die de scouting op non actief heeft gesteld, waar ze vroeger nog scandinavische talenten haalden loopt er werkelijk niks meer wat dat betreft.
5 0
Champy
Ik wordt echt moe van dat gezwets...
Mag het eens dat de top 2 zich eens onderscheiden van de rest.
Dat is al heel lang niet gebeurd, en plots is het dan weer allemaal negatief voor de breedte van het Nederlandse voetbal.
Daarvoor waren ze zo wisselvallig als fuck, en ook dat wat niet goed.
8 0
blessure
Helemaal mee eens.
In het verleden, werden er ook hoge uitslagen neergezet.
Dus wat er nu gebeurd, is niets bijzonders.
1 0
MBAFCA11
En daarbij komt ook, dat op lange termijn de kleinere clubs zich ook wel wat zullen optrekken aan het niveau, het evenwicht herstelt zich wel weer.
1 0
ajaxinho
Precies!

De kleinere clubs hebben niks aan kwakkelende topclubs.
Dan gaan ze er bij de pakken neerzitten.
0 0