[Update] Ajax met Dolberg tegen Excelsior

SJvanveen, 11-11-2018 om 13:15, 11444 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

FOX Sports verwacht dat Erik ten Hag zondagmiddag tegen Excelsior kiest voor Kasper Dolberg en Donny van de Beek. Dit betekent dat David Neres weer op de bank begint, Frenkie de Jong is de bus ingestapt en waarschijnlijk fit bevonden.

Tegen Benfica viel De Jong lelijk na een luchtduel, waarna hij zich noodgedwongen liet vervangen met een heupblessure. Op zijn vrije dag maakte de middenvelder gebruik van de fysio's bij Ajax en dat heeft ogenschijnlijk geholpen. Volgens Jan Joost van Gangelen start De Jong 'gewoon in de basis', net als Van de Beek en Dolberg.

Het tweetal speelt, waardoor Neres waarschijnlijk op de bank begint. De Braziliaan startte nog midweeks tegen Benfica toen Dolberg op de bank begon, maar tegen Excelsior krijgt de Deen weer een kans in de punt van de aanval. De overige namen zijn volgens het medium zoals de laatste weken. 

Update - 13.15 uur (11 november 2018) - 'Ajax met Dolberg tegen Excelsior' 

Zoals FOX Sports zondagochtend al meldde, start Ajax met Kasper Dolberg in de punt van de aanval tegen Excelsior. De Deen herovert zo zijn basisplaats ten opzichte van de uitwedstrijd bij Benfica, toen David Neres nog in de basis begon. De Braziliaan begint zondag op de bank. 

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, De Jong; Ziyech, Van de Beek, Tadic; Dolberg.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax4lifebaby
Staat die van de Beek serieus gewoon weer in de basis...

Hij mist de grootste kans tegen zowel: Bayern uit, Benfica thuis, Benfica uit...

Neres moet gewoon op rechts en Ziyech naar het middenveld.. probleem opgelost.
2 -1
MaximilianRosse
Helemaal mee eens man.
0 0
Bloedgezellig
EtH eigenwijze lul
3 -1
behangdelul
Waarom krijgen tadic en Ziyech nou niet eens een keer rust?
0 0
mickey2602
Waarom een wedstrijd beginnen met een verzwakt elftal terwijl je alles moet winnen om in het spoor te blijven van PSV?
Gewoon met je sterkste elf beginnen en als de stand het toelaat bepaalde spelers wisselen.
En ja,Tadic en Ziyech mogen best een keer gewisseld worden en niet zoals vorige week Ziyech in de 87e minuut eraf maar in de 60e minuut of direct na rust ofzo. Dat ben ik dan wel met je eens,dat deze 2 spelers wel eens rust mogen hebben maar eerst die 3 punten veilig stellen.
1 0
MaximilianRosse
Neres altijd basis en op rechts. Wat heeft Donny de afgelopen wedstrijden gepresteerd waardoor hij recht heeft op een basisplaats? Ik wil donny en Neres niet vergelijken qua positie. Ziyech of tadic moet gewoon op 10 man. Donny was afgelopen wedstrijden gewoon matig.
5 -1
JPM
Belachelijk dat Donny er weer in staat. Voegt niets, maar dan ook niets toe. Neres op de bank. Man, man, man.

Ik ben fan van Ten Hag maar dit blijft me een doorn in het oog. Sinds Donny (volledig misplaatst en zichzelf overschattend) heeft zitten janken in de media lijkt het wel alsof ze daar ernstig rekening mee zijn gaan houden bij Ajax. Bizar.
5 -1
markk
Ook niet onder de indruk van Vd Beek, laatste wedstrijden dat hij in de basis stond speelde hij echt slecht, hij is beter als impact sub om weer wat energie in een wedstrijd te brengen. Jammer, ik had meer van hem verwacht.
1 -1
AjaxCitizen
Dat is de mentaliteit en voetbal van tegenwoordig. Zit je op de bank? Even je zaakwaarnemer vragen of hij met de media kan praten dat een transfer misschien wel beter is. Speler moet zelf nog even cryptische interviews afleveren en droog een doelpunt vieren. Krijg je zo weer een basisplaats.
0 -1
ElBlanquito
Volledig met jou eens
0 0
BGB
Waar is Labyad?
0 0
Marcw1972
mooiste nieuws is dat Nijhuis geblesseerd is afgehaakt.
5 0
jwbAFCA
Haha is nog serieus waar ook
0 0
Dexy
#FreeNeres
11 0
bremovic
tadic links neres rechts en ziyech naar middenveld.

vd beek of schone eraf
9 -2
bremovic
tadic links neres rechts en ziyech naar middenveld.

vd beek of schone eraf
4 -1
RayJordaan
En dan Blind en Frenkie daarachter
2 0
SoAFCA
precies , de ligt wober, blind de jong Ziyech, Tadic Neres dolberg
0 0
Bloedgezellig
Klaas moet spelen er moet gebikkeld worden en dat moet cool boy nog leren,hij vindt zich daar nog te cool voor om te bikkelen.
3 -7
HeavenlyDivine
Laten we anders gewoon onze beste spits opstellen
0 0
Daniii
Kutste wedstrijd van het jaar, altijd zo'n kut potje Excelsior-uit
2 0
talent020
hmm ik had zeker vandaag op dat kleine kunstgras veld, de voorkeur aan Neres gegeven, Ziyech op 10 en Dolberg in de spits, Maargoed ook met Donny moeten de 3 punten goed komen
2 0
Suarez16_
Wat een eikel die Ten Hag dat hij Van de Beek in de basis zet boven Neres na het constante klagen van Donny in de media.
8 -3
ElBlanquito
Ik zou graag Blind vandaag op t middenveld zien met Ziyech en Frenkie. Neres rechts Dolberg spits en Tadic links.
Dan rol je Excelsior vandaag echt op!
6 -1
JGAjax
Helemaal mee eens!
0 0
3*stars*3
Donny ging in de media klagen, scoorde tegen AEK enwas duidelijk iet blij met zijn situatie maar hij krijgt al een tijd de kans maar laat niet veel zien.
Neres was niet goed in Portugal maar brengt dat extraatje in ons team.
Vooral op zo’n klein veld en tegen Excelsior dat het waarschijnlijk compact gaat houden.

Vraagje, wat voegt Donny dit seizoen toe???
8 -3
CruyffFootball
Niet veel, net als Ziyech of Tadic niets zouden toevoegen wanneer ze op een positie zouden staan waar ze totaal niet horen.
0 -1
RayJordaan
Tadic en Ziyech horen beide op 10
0 0
Joseph
Net als Neres moet je Donny niet op 10 zetten, slaat gewoon nergens op. De keuze hoort absoluut niet tussen die 2 te gaan.

Donny is een rechtsmidden en hoort op de plek van Schone te spelen en Neres hoort op de vleugels te staan. Dit team heeft geen goede 10, daar moeten we dus mee stoppen! Wat dat betreft is Ten Hag een rigide trainer die niet naar zijn selectie kijkt.
3 -1
Ajax1zalzegevieren
Ik heb na Munchen-Ajax een geinige reportage gezien van Pieter Swart van VI. Hij liet dmv screenshots zien dat Donny bij ieder gevaar van Ajax betrokken was, voornamelijk door loopacties. Zo ook bij de goal, hij trok naar rechts, nam een speler mee, hierdoor ontstond er ruimte waar Tadic en vooral Mazraoui van profiteerde,
Moraal van de reportage was, Donny raakte in de wedstrijd slechts circa 15 x de bal, maar was wel bij vrijwel al het gevaar van Ajax betrokken.... om jouw vraag te beantwoorden: Donnys bijdrage is niet altijd direct zichtbaar maar hij verricht enorm veel loopwerk voor het team en komt zelf ook vaak n scoringspositie hierdoor (nog zonder scherp vizier, helaas)
2 -1
Jaridebeste
Precies en dit is wat de meesten niet zien. Liever Donny constant afkraken.
0 0
***1900***
En dat zijn nou dingen die supporters veelal niet zien. Van die dingen waar mensen zeggen: Wat ziet de trainer in deze speler wat wij niet zien. Dat soort zaken dus. Wij als supporters denken er vaak veel kijk op te hebben, maar dat valt in de praktijk wel mee. Je word ook niet 'zomaar' even coach betaald voetbal.
0 0
ElBlanquito
De #10 van Ajax MOET aan de bal bepalend zijn!! Enige maatstaf
0 0
3*stars*3
Interessant maar valt niet op aan de bal met acties, slimme passes en als hij ook niet scoort....

Overigens levert die Zwart puik werk af met zijn analyses.
0 0
Aeter
Ik vind Donny het meest toevoegen op de 6 positie, maar dat durft ten Hag om een of andere reden niet aan, maar ik ben er van overtuigd dat dat zijn beste positie is.
0 0
3*stars*3
Ajax speelt nu met punt naar voren.
Misschien kan hij op positie van Lasse, met Frenkie naar hem.

Maar zoals Eric hieronder aangeeft, Blind hoort eigenlijk op middenveld ipv Lasse.
0 0
EricAjax1
6 positie is Blind de ideale man. In welk opzicht is Donny een 6? ik zie het niet namelijk. Heeft ruzie met de bal, draait niet gemakkelijk open etc.
3 0
Aeter
Neres basis, Schöne bank. Simpel. vdBeek 6, Frenkie 8, Hakim/Neres beetje switchen tussen 10 en rechtsbuiten. Frenkie en Donny kan je evt ook nog omdraaien, maar die zijn slim genoeg om dat zelf per situatie in te schatten.
2 0
RayJordaan
Weer z’n onbegrijpelijke keuze, Neres is één van de weinige spelers bij ons die juist goed uit de voeten komt op het kunstgras. Ten Hag moet eens kappen om Donny op 10 te zetten, gewoon een van de twee cm’s.
3 -1
ajax4ever01
Ten Hag mag wat mij betreft weg. Schöne mag blijven aanklooien met zijn trage snelheid en Neres banken ongelooflijk.
6 -7
Dwergje48
Ajax doet het gewoon goed. Er is totaal geen reden om Ten Hag te ontslaan.

En er is ook geen reden om hysterisch te worden over iets wat op dit moment niks meer dan een gerucht is. Wacht nou maar lekker af.
1 0
Desh
TH hoeft idd hierom niet ontslagen te worden, maar hij behoort Neres gewoon op RV op te stellen. Laat vd Beek of Schone gewoon banken en Ziyech terug op het middenveld. Over rechts is er nagenoeg geen rendement. Mazraoui bestrijkt de rechterkant terwijl hij Neres en Ziyech daar zou moeten bedienen of zie ik het allemaal verkeerd? Zo maak je een speler eerder kapot dan beter.
0 0
Joseph
Doodzonde dat niet vanaf het begin is gekozen voor Blind op 6, met Frenkie en Donny er naast. Team had veel verder kunnen zijn.
Met Schone kun je op hoger niveau geen gebruik maken van ingeslepen patronen, alles gaat breed of terug met een beetje druk erop en is te traag om zich aan te bieden voor een combinatie.
1 0
KleinMiljoen
hahaahahahhaaha
2 0
ajax4ever01
Ja als jij vind dat Schöne mag aanklooien en Donny met zijn kansenverprutsen door mag blijven gaan dan kan jij beter eerst nuchter gaan worden want iedereen ziet dat die 2 het momenteel niet verdienen om in de basis te staan
4 0
KleinMiljoen
Ik lach je uit omdat je vind dat Ten Hag weg moet omdat jij wil dat een speler op de bank gezet wordt. Je bent niet goed snik. Probeer gewoon eens te genieten van dit prachtige Ajax in plaats van beslissingen af te kraken en het ontslag van deze supertrainer wil
1 -1
Bloedgezellig
Als klaas maar speelt
1 -2
ajax4lifebaby
Heel dom dat Neres moet banken. Dit moet de opstelling zijn:

Onana, Mazroui, de Ligt, Wöber, Tagliafico
Ziyech, Blind, de Jong
Neres (op rechts), Dolberg, Tadic.

Neres moet op rechts staan simpel, en vd beek mist mega kansen tegen zowel Bayern uit de grooste kans, tegen benfica thuis de grootste kans en benfica uit ook weer de grootste kans. Die moet dus gewoon banken.
4 0