AD: 'Ten Hag beleeft 'finest hour' bij Ajax'

NielsOpdam, 09-11-2018 om 07:40, 16419 views, Algemeen Dagblad, De Volkskrant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Na het gelijkspel tegen Benfica werd trainer Erik ten Hag toegezongen door de meegereisde Ajax-fans. Dat is reden genoeg voor het Algemeen Dagblad om te schrijven over de oefenmeester en hoe bijzonder het is dat hij wordt toegezongen.

'Spelers en staf van Ajax vieren na de zwaarbevochten 1-1 tegen Benfica een klein feestje met de 3250 meegereisde supporters', begint het Algemeen Dagblad. 'Als het perspraatje afgelopen is, zitten de Ajax-fans nog altijd in het stadion. Het zit niet in de aard van Ten Hag om dan op eigen initiatief met de borst vooruit naar het uitvak te stappen. Maar de begeleidingsstaf geeft hem letterlijk en figuurlijk een zetje richting het veld: hup, dit is ook jóúw moment.'

Volgens het AD beleeft Ten Hag zijn finest hour in het Estádio da Luz van Benfica. 'De fans scanderen zijn naam. De trainer klapt, steekt zijn duimen omhoog en geniet zichtbaar. Het is de eerste keer dat Ten Hag zo nadrukkelijk wordt omarmd, tien maanden na zijn aanstelling.' Aanstaande zondag speelt Ten Hag met Ajax op bezoek bij Excelsior. 'Juist ja, de plek waar het sentiment rond de trainer op 6 mei een dieptepunt kende. Toen moest Ten Hag nog 'oprotten', was de boodschap van de meest fanatieke aanhang. Nu keert hij er terug als de trainer die Ajax weer laat meetellen in Europa.'

De Volkskrant

Het beeld dat Ten Hag wordt toegezongen is er voor De Volkskrant één met historische waarde, dat herinnert aan de gouden jaren rond 1995. 'Toen was het normaal dat in elk geval de spelers na het douchen terugkeerden naar het veld, waar de supporters vanwege veiligheidsprotocol nog in hun vak verbleven. In Triëst (AC Milan), Madrid, Dortmund of Athene was het stadion verder al goeddeels leeg en lieten voetballers van toen de loftuitingen van de aanhang over zich heenkomen als een verkwikkend buitje: Overmars, Rijkaard, De Boer, Finidi, Davids, Seedorf, Kluivert, Blind.'

Twee van die spelers zijn nu directeur, Edwin van der Sar en Marc Overmars. 'Ook zij halen af en toe applaus op. Zij gingen de kleedkamer in en vroegen de voetballers terug te keren naar het veld, om de supporters te bedanken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Maus1978
Dat toezingen heb ik dan blijkbaar gemist in Portugal maar niettemin, hij doet het overall gewoon heel goed. Heb altijd gevonden dat hij een eerlijke kans moest krijgen (minimaal een jaar) ook al had ik bij aanvang ook m'n twijfels zal ik eerlijk toegeven.
0 0
Ajax#1900
Toch mooi voor zo'n kerel. Heeft wel de gun factor na al het gezeik en gestook steeds.
4 -1
Ajax2018
Respect voor hoe zich met al het gezeik staande heeft gehouden! Snoert nu iedereen de mond!
2 -1
Web
Hij verdiend het, wat heeft ( krijgt ) hij een shit over hem een
Kritisch zijn mag, maar er word op de man gespeeld en dat is nooit goed
Voorlopig is hij 10 wedstrijden met zijn spelers ongeslagen in de CL
Een smetje wel, en dat is PSV uit.
3 -1
Kilum
Het is denk ik nooit geweest dat iedereen wilde dat Ten Hag weggestuurd zou worden. Je heb alleen altijd een klein groepje harde schreeuwers. Maar dat betekend niet dat dit sentiment gedragen wordt door alle supporters.
0 0
Wheelie
#thin
0 0
Youri08
2 x verliezen en hij kan er weer niets van maar goed dat de meerderheid achter hem staat. Ik persoonlijk blijf het een vreemd huwelijk vinden maar het brengt succes, dus chapeau Erik.
1 0
De Stift
Mooi voor Ten Hag. Krijgt ongelooflijk veel onzinnige kritiek, omdat hij een beetje vreemd praat. Doet het tot nu toe naar behoren, al heeft hij natuurlijk ook een geweldige selectie. Heeft tegen PSV een grote blunder gemaakt met de opstelling, maar verder zijn de resultaten gewoon goed.

Ik hoop wel dat Ten Hag het eens probeert met Ziyech op het middenveld. Ik vind dat Schone in de eredivisie uitstekend presteert, maar dat hij in wedstrijden met veel druk net handelingssnelheid mist. Schone heeft een geweldige techniek, maar niet het overzicht of inzicht van een Ziyech of De Jong.

Daarom zou ik zeker Europees ook wel eens een middenveld met De Jong, Ziyech en Van de Beek (of eventueel Schone) willen zien. Iedereen vindt dat Ziyech het beste rendeert op rechtsbuiten, maar ik vind hem daar zeker de afgelopen weken onzichtbaar. De splijtende pass tegen Benfica gaf hij ook vanaf een positie op het middenveld...

Op rechts kan je dan gewoon Neres in zijn beste positie laten spelen. Dan heb je ook meer diepgang. Bovendien is Neres meer een dribbelaar en momentenvoetballer dan Ziyech, die meer een spelverdeler is. Bovendien is Ziyech een meester in het druk zetten.
3 -1
chrisjuhhh
Ik mis in je verhaal Blind op het middenveld , wat nog veel beter is en ja Ziyech van af de rechtshalf
0 0
blava
Eerst maar eens kampioen worden. We hebben nog niets gewonnen. Hij blijft Schone opstellen die werkelijk niets bracht tegen Benfica. v.d Beek en de Jong moesten al het vuile werk opknappen.

Eigenlijk zijn de Ligt en Blind verantwoordelijk voor het succes. Onwaarschijnlijk wat zij hebben gedaan woensdag avond.
2 -3
Redrum
Ja Lasse is in Europa gewoon niet meer bruikbaar. Het tempo is te hoog voor hem. Voor de eredivisie is hij nog wel prima bruikbaar. Ik krijg steeds meer vertrouwen in een goeie afloop van dit seizoen, maar zondag wacht alweer de volgende uitdaging. Zo'n wedstrijdje uit bij Excelsior is gevaarlijk vlak na een Europese wedstrijd, dat hebben we al eerder gezien. Als ze nu wel makkelijk kunnen winnen zo'n potje dan geeft het me echt vertrouwen dat we niet teveel schade zullen oplopen door ons Europese programma. Ons programma na de winterstop is sowieso redelijk makkelijk te noemen. Eigenlijk zijn de echt lastige wedstrijden die we dit jaar nog krijgen op 1 hand te tellen. Utrecht uit voor de winterstop nog (al reken ik nu wel op een overwinning daar) en na de winterstop AZ en Feyenoord uit en psv thuis.
2 0
blava
Het blijven nog steeds vijf punten. Puntverlies tegen Heracles had voorkomen moeten worden. Ook TH treft blaam voor het puntenverlies tegen Heracles (en ook PSV).

Gezien de investeringen dit jaar moet Ajax kampioen worden. De selectie van PSV kan niet tippen aan die van Ajax maar staat wel eerste. Dan komen andere aspecten aan de orde zoals wilskracht, overtuiging, realisme en benadering van wedstrijden. Daarin is van Bommel goed. Hij laat PSV voetballen op basis van de aanwezige kwaliteiten.
Ten Hag lijkt het allemaal minder onder controle te hebben maar de schijn kan bedriegen
0 0
chrisjuhhh
Spelers instelling tegen PSV was niet best .
0 0
Bjorn
Als het klote gaat krijgt hij de schuld, dus als het goed gaat verdient hij ook alle credits. Prima hoe we ervoor staan en het team draait.
9 -1
Redrum
Precies, kritiek is niks waard als je nooit complimenten geeft. Dan is het gewoon zeiken om het zeiken.
3 0
chloorbestendig
Zijn “finest hour” mag wat mij betreft de huldiging na het winnen van de CL zijn. Behalve trainer is deze man natuurlijk ook gewoon een mens, met wellicht een vrouw en kinderen die met trots naar dit moment hebben kunnen kijken, prachtig.
7 0
NaarCLbeker5
Ja hij is getrouwd, vader van twee dochters en een zoon.
1 0
DaNaRWaL
Als we dit jaar de CL winnen dan vreet ik m’n schoen op, dat beloof ik bij deze plechtig. Laten we iig gaan genieten van elke ronde die we eventueel verder komen, tot nu toe is het al een heerlijk seizoen.
2 0
Cohiba
Blijkbaar heeft zijn plan tijd nodig gehad. Je merkt nu echt dat het een team is en dat we echt volwassen kunnen spelen. Ja hij klinkt wat apart in de media maar hij is onze coach. laten we hem respect geven ipv negativiteit!
5 0
Kilum
"Hij klinkt wat raar in de media" Dat was eerste wel zo ja. Maar inmiddels valt dat ook wel mee toch? Het is duidelijk dat hij door Ajax niet alleen op media training is gestuurd maar ook op spraak lessen. Zijn accent is veel minder geworden.
0 0
Cohiba
ik vind hem nog steeds te defensief in zijn antwoorden. hij mag wel wat losser reageren.
0 0
Dwergje48
“Blijkbaar heeft zijn plan tijd nodig gehad.”

Goh. Mensen die hem vorig seizoen al veroordeelde zijn echt niet goed snik. Elke nieuwe trainer heeft tijd nodig, zeker midden in het seizoen, na wéér een trainerswissel in erg korte tijd (FdB > Bosz > Keizer > Ten Hag).
2 0
Lane 8
Prima gozer.
8 0
SammyR
Wat gun ik het hem, het is duidelijk dat hij geen fan is van de aandacht op zich te krijgen, betrekt ook altijd iedereen in het succes bij ajax. Des te mooier dat hij nu in het zonnetje wordt gezet.
10 0
Horrontelli
Ook goed van de staf dat ze het hem gunnen en hem een duwtje geven. Kennelijk een hecht team.
4 0
Cisco2
Jezus wat schaamde ik mij toen bij Excelsior uit.....

Gelukkig is de sfeer nu heel anders.
1 -1
Bocarra
Fijn om te constateren dat er steeds minder ten Hag haters zijn. Ook de successupporters weten nu dat ten Hag een heel bijzondere goede trainer is.
10 -1
RaynoFischer
Bijzondere vind ik nog wel wat overdreven hoor, met deze selectie kan Bosz of misschien zelfs Keizer het ook aardig doen.
Maar een prima trainer idd, die zelf ook zichtbaar gegroeid is na een slechte start ;)
0 0
ETM
Nou haters zullen m nogsteeds niks vinden hoor. En haters zijn niet serieus te nemen. De scepsis rondom Ten Hag neemt af, en een deel van die scepsis was gewoon logisch.
Het ziet er nu goed uit, en metname de Europese campagne bezien verdiend de man ook credits. Hij is nu krediet aan het opbouwen. Voor superlatieven vind ik het persoonlijk te vroeg. Maar de toegenomen positiviteit over Ten Hag is natuurlijk mooi.
0 0
NoFX
Ik zag 't rond die wedstrijd met Excelsior echt niet goedkomen met TH. Hij heeft dat heel knap weten om te keren. Grootste smet toch wel die twee x 3-0 tegen de lampen, als ie daar nou nog even een goede revanche op kan nemen... Zou helemaal mooi zijn.
0 0
JariHeijden
Hier zijn er nog wel een paar die dat niet helemaal doorhebben, hoor... :-)
1 0