Ajax trekt minder tv-kijkers in Champions League

NielsOpdam, 08-11-2018 om 15:30, 19199 views, Kijkonderzoek |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Benfica-Ajax heeft woensdagavond minder televisiekijkers getrokken dan tijdens de twee vorige wedstrijden in de Champions League, zo blijkt uit cijfers van Kijkonderzoek. Wel hebben de Amsterdammers, net als in de vorige drie groepsduels in het miljardenbal, meer kijkers dan PSV.

Woensdagavond zagen 1.952.000 kijkers Ajax een punt pakken in Lissabon. Dat waren er minder dan tijdens de thuiswedstrijd in de Johan Cruijff ArenA, toen zaten er 2,3 miljoen kijkers voor de televisie. Ook tijdens de uitwedstrijd tegen Bayern München keken er meer mensen naar de Amsterdammers. Liefst 2,1 miljoen kijkers zagen Ajax een punt pakken in München. 

De wedstrijd tussen Benfica en Ajax was wel het best bekeken programma van de woensdag. Wat opvalt is dat Ajax in de afgelopen vier speelrondes meer kijkers trok dan PSV. Ook deze week was dat weer het geval, PSV had namelijk 1,79 miljoen kijkers.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ik moet eerlijk bekennen dat ik PSV ook gezien heb, dan ben je de andere dag wel wat milder over Ajax , want dat was gewoon echt geen voetbal.
0 0
AgeM
Misschien hebben een aantal mensen de Tv na de eerste helft uitgedaan , bang voor een slechte afloop?
0 0
debarbaar
Ja rare dag woensdag. Een paar honderdduizend mensen keken waarschijnlijk naar die rare trump.
0 -2
Pierre Heno
Ach hou toch 'ns op met die kijkcijfers. Die zijn hooguit indicatief maar benaderen de realiteit nagenoeg niet. Met 1200 kastjes verdeeld over NL in a-selectieve huishoudens krijg je helemaal geen juiste afspiegeling van het totale NL kijkgedrag. Wanneer er niet gekeken wordt door zo'n gezin wordt de populatie waaruit de kijkcijfers worden geëxtrapoleerd alleen maar nòg kleiner. De foutmarges zijn daardoor groter dan 30% en dat is me nogal wat. Boer zoekt Touw pakt altijd tussen de 2,4 en 4 miljoen kijkers...ja voor wie het wil geloven dan tenminste.
0 0
BrandjeXL
Wordt naar het aantal "aansluitingen" gekeken en niet naar het aantal mensen wat via een aansluiting kijkt. Dus Jan in zijn eentje of een kroeg vol is beiden 1 kijker.
1 0
Pierre Heno
Ja ...dat is volledig correct inderdaad Brandje. Maar er wordt bij registratie wel vastgelegd of het een 1 of meer persoons 'aansluiting' betreft en dat wordt als zodanig ook meegewogen in de ordening van de kijkcijferaantallen (mede bepaald door het type van de uitzending, doelgroep en aantal kinderen per gezin).
0 0
mokum89
Wat pierre heno zegt klopt. Er zijn inderdaad een selectief aantal mensen wat zich heeft aangemeld hiervoor. Alleen vanuit die kastjes worden de kijkcijfers gehaald.
1 0
Pierre Heno
En ik ben in wel 30 jaar op verjaardagen etc nooit iemand tegengekomen die thuis zo'n kastje blijkt te hebben staan ha ha.
1 0
Ferd
Als jij in het echte leven net zo'n positieve, fijne kerel bent als hier op het forum komt dat vast omdat niemand zo'n sfeerverpestende azijnzeiker uitnodigd op z'n verjaardag.
2 0
Redrum
Hier moest ik toch wel even om lachen.
0 0
Hans Kraay Jr.
Pierre Heno is de oom die net even iets te dronken en agressief de discussie aangaat op verjaardagen over zijn politieke voorkeur en het asielzoekersbeleid in zijn gemeente.

Eigenlijk wil niemand van de familie hem nog uitnodigen, maar goed het blijft de man van veel te vroeg overleden tante Tinie en anders zit hij ook zo alleen met de kerst.
2 0
Ajaxvooraltijd
Ja de ramptoeristen hadden niets meer om voor te kijken. Bij hun was het licht (Feyenoord letterlijk) en (PSV figuurlijk) al uit gegaan.
0 -2
Venta
“Wat opvalt is dat Ajax in de afgelopen vier speelrondes meer kijkers trok dan PSV.” Dat is toch niet zo vreemd? Er had moeten staat: “Zoals verwacht trok Ajax in de afgelopen vier speelrondes meer kijkers dan PSV.”
9 0
mvdk
Tja, anno 2018 werken steeds meer mensen in ploegendiensten. Helaas kon ik de weg naar onze Europa League finale ook voor een deel niet zien. De ene keer zul je dus meer kijkers hebben dan de andere...
1 -2
geronimo
Dan moeten ze Ajax ook meer geld geven dan psv
2 -2
Labrador
logsich. De meeste waren in Lissabon
4 0
Ajacied33
Écht niet arrogant bedoelt, maar het is toch iets van alle tijden dat Ajax meer kijkers trekt dan PSV....
9 0
Murph
DE VERLOSSER zou gezegd hebben
Maar dat is LOGISCH toch.
0 0
Stamstadam
2,3 miljoen kijkers is wel bizar te noemen. Denk dat je dat niet zo snel meer gaat halen.
0 0
FUBAR
UEFA league finale van Ajax keken 3.6 miljoen mensen naar.
0 0
Bullmajor
En dan zullen de meesten die pot in de kroeg hebben gekeken, zoals ik
0 0
TontoKarnaggel
Ik zelf vind het eigenlijk bizar dat er dus blijkbaar zo'n 14 miljoen mensen niet naar Ajax kijken.
Dat is pas raar.
8 0
Stibba020
Ze bedoelen denk ook gewoon 2,3 miljoen TV's die het aan hebben staan. Er kijken dus wel veel meer mensen.
1 -3
Mikenick
Voor als je wil weten hoe ze aan 2,3 miljoen komen. https://kijkonderzoek.nl/het-kijkonderzoek-in-vogelvlucht
0 0
Libero
Slechts 2700 panelleden die de kijkcijfers bepalen. Denk dat het heel interessant voor zenders is om te weten wie dat zijn.
0 0
pieke
Het is helemaal niet opvallend dat PSV minder kijkers trekt dan Ajax. Dat is logisch.
1 0
Beer
Waarvan bij PSV ongeveer 98% kijkt uit leedvermaak.
14 0
Ronaldinho020
Als de laatste wedstrijd tegen bayern nog ergens om gaat dan verwacht ik wel weer een hoop kijkers. ManUnited-Juve (en andersom) zullen ook wel wat kijkers weggetrokken hebben.
0 0
M.Olsen
De gefrustreerde 010ers en lampjes kijken niet meer haha. Het gaat te goed nu naar hun zin.
9 0
MisterAFCA
Precies, die vinden het maar al te leuk om Ajax op de bek te zien gaan. Totdat ze zien dat Ajax eigenlijk veel beter voetbalt dan hun cluppie ooit zal doen en dan zappen ze weg :-)
2 0