Tagliafico: 'Heb agressieve manier van spelen'

BVeenstra, 08-11-2018 om 11:45, 7700 views, Ajax Life |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax-verdediger Nico Tagliafico is er de man niet naar om er met handrem op te spelen. De linksback pakte in het Champions League-duel met Benfica woensdagavond wederom een gele kaart en is nu geschorst voor de uitwedstrijd tegen AEK Athene.

In gesprek met Ajax Life vertelt Tagliafico hoe hij tegen zijn derde gele kaart uit de groepsfase opliep. 'Ik was te laat met mijn actie om de bal te winnen. Ik heb een agressieve manier van spelen, dus dan gebeurt dat soms in een wedstrijd. De scheidsrechter gaf daarvoor ook al een laatste waarschuwing, dus ja', aldus de Argentijn, die niet zo snel speelt met de handrem erop.

'In bepaalde wedstrijden kun je er best rekening mee houden, maar inderdaad, tijdens zo’n wedstrijd als tegen Benfica niet', vervolgt Tagliafico. 'Dan denk je er echt niet aan dat je op scherp staat. Dat zou wel heel lastig zijn. Nee, ik ging er vol voor en dan bega je wel eens een overtreding, zeker met mijn manier van spelen.'

Tagliafico, die in het interview verder spreekt over een geweldige redding van André Onana in een hectische slotfase, is behoorlijk moe na afloop van het duel. 'Voel de beentjes wel en ook mijn heupen. Zeker tegen het einde van de wedstrijd. Maar ja, dat is voetbal. We spelen veel wedstrijden en doen nog overal vol mee. Dan hoort dit er gewoon bij.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RusselWestbrook
Je moet inmiddels geld bijbetalen als je gokt op geel voor Nico en hij ook echt geel pakt.
0 0
Montana
In de CL telt elke kans. Als er gevaar voor een tegenaanval is moet je iets doen. Als Blind niet zo achterlijk de bal in de voeten van een Benfica speler speelt hoeft Nico niet te herstellen.

Ik denk dat iedereen het erger had gevonden als Nico hem had laten lopen en er een doelpunt uitkwam. (onwaarschijnlijk maar toch).
0 0
Red Devil
Die domme acties moeten eruit want dit kost teveel kaarten en schorsingen zo.
Agressief is goed maar je moet ook je hersens gebruiken.
2 -3
Causio
Irritant speeltuin kabouterveld, behalve dat verschrikkelijke kunstgras veel te klein voor echt voetbal. Hooguit geschikt voor een trainingspotje, 6 tegen 6, vreselijk en waardeloos van de KNVB dat ze dit goedkeuren!
2 0
Ronaldinho020
Wat?
0 0
Causio
Ik heb het over het veld van Excelsior natuurlijk!
1 0
AjaxGLM
Toch wel bang dat de mannen kapot zijn voor het weekend. Uitwedstrijd bij Excelsior op kunstgras? Fitte Dolberg wel en zou ook Wober laten beginnen om wat te rouleren.
5 0
RedFeather
Dit is dus precies hoe ten Hag redeneerde, hij verloor bij Heracles en werd verguisd.
Je ziet dat hij ervan heeft geleerd: hij gaat met zn sterkste 11 beginnen. Dolberg verwacht ik dus wel, want dat is zn vaste 9.
1 0
AlexIbarra
Ik zou tegen Excelsior en NAC nog wel meer rouleren op basis van fitheid.
Tussendoor moeten veel jongens weer weg met de nationale teams, misschien speelt niet iedereen 180 minuten maar je kunt ook niet lekker op 50% trainen of zo.

Het spel is grote delen van de wedstrijden matig de laatste tijd. Dat kan natuurlijk heel veel oorzaken hebben maar fitheid / uitgerustheid is ook belangrijk bij jongens als Tagliafico, Ziyech, Tadic, Schöne (WK) en Mazraoui, Onana en zelfs De Ligt.

De jongere lichting is niet gewend om 2x in de week op een hoog niveau te spelen. De dertigers waren het wel gewend maar kunnen het moeilijk belopen. De groep ertussenin is het wel gewend maar heeft weinig rust gehad na het WK. We zijn een maand langer bezig dan de meeste clubs, hebben een krappe selectie gehad door langdurig geblesseerden en elke wedstrijd die we dit jaar spelen gaat erom.

Het weer gaat vast ook voor wat zwaardere wedstrijden zorgen dus eigenlijk hoop ik Cerny, Kristensen, Huntelaar, Wöber, Labyad, De Wit, etc. allemaal minuten te zien maken in november. Maar dan wel vrijwillig en niet uit noodzaak.
1 0
Biornha
Ik zou in deze wedstrijd zelfs overwegen om met Huntelaar te beginnen, Neres op rechts en Tadic op links Ziyech maar op de as met Frenkie (mits fit) en Donny.. wel balen dat we deze klote wedstrijd spelen terwijl we al genoeg spelers hebben met pijntjes..
1 0
Ronaldinho020
Ik zou tadic er gewoon is een wedstrijdje naast zetten, oogt een stuk minder fris.. Idem voor ziyech overigens, maar beide nu rouleren zou niet verstandig zijn.
0 0
AjaxGLM
Zou zelf gewoon voor Dolberg kiezen, lijkt me ook gechikter voor kunstgras dan Huntelaar eigenlijk. Voor de rest kan ik wel met je mee inderdaad, al dacht ik zelf aan Blind doorschuiven.
2 0
MK77
Ahh kak dat is waar zondag op dat plastic veld
1 0