De Jong: 'Kwam drie keer dat karretje het veld op'

BVeenstra, 08-11-2018 om 10:10, 17973 views, Voetbal Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frenkie de Jong heeft zich tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Benfica gestoord aan het tijdrekken en de aanstellerij van de spelers van Benfica. In gesprek met Voetbal Inside vertelt de middenvelder van Ajax wat er allemaal gebeurde.

'Aan het begin van de tweede helft kwam drie keer dat karretje het veld op. Toen dacht ik: het is één grote samenspanning. Ik zei het tegen de scheidsrechter, die gaf aan dat hij het in de gaten zou houden', zegt De Jong, die weet dat Ajax om moet kunnen gaan met dergelijk gedrag. 'Je weet dat ze dit doen. Natuurlijk ontstaat er dan irritatie als je achterstaat. Ze blijven maar tijdrekken en vallen bij elk dingetje. Dan nemen ze drie minuten de tijd. Uiteindelijk heeft het ze niet geholpen.'

Door het 1-1 gelijkspel staat Ajax er nu heel goed voor, zo weet ook De Jong. 'We gaan er zoals altijd vanuit dat we de volgende wedstrijd winnen. Dan zijn we door', vervolgt de middenvelder. '1-1 is gezien de stand in de poule een goed resultaat, maar ik denk dat als wij in de eerste helft zo spelen als in de tweede helft we hier kunnen winnen. Dat moeten we leren als we iets willen bereiken in Europa.'

Kan jij niet wachten en wil je alvast kijken naar alle Ajax-cadeaus voor de feestmaanden? Ga dan naar Ajaxshop.nl.

 

 
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Kan me heel goed voorstellen dat de Jong zich aan het karretje stoorde , dat deed het goed , in iedere geval een stuk beter als dat de Jong voetbalde , Maar ja , de Jong is vooral op media-aandacht uit en die ging verdorie naar dat karretje !!
Hij deed zelf trouwens ook nog een poging om op het karretje terecht te komen ,want ik zag hem in de tweede helft regelmatig liggen en zwaaien dat hij geblesseerd was . Hij wil volgens mij altijd al op een karretje rondgereden worden op het veld !
0 -1
BokkieBokstra
Die 4 minuten extra tijd vielen me ook 100% mee.
0 0
ajaxinho
Tagliafico gaf ze een koekje van eigen deeg :P
0 0
Web
Je wint maar zo niet van Benfica. Die hebben Ajax heel goed geanaliseerd.
Tadic, Ziyech, Frenkie en Neres hadden direct druk op de bal kwamen niet aan voetballen toe. Je mag wel van die twee verwachten dat ze wat soberder spelen, minder balverlies. Maar met de goal straalde de klasse er weer af. Ziyech zijn pass op Tadic, maar ook het afmaken van Tadic, toen leek het even een echte spits


Gelukkig is onze trainer heel realistich en heeft dat heel goed ingeschat.
Mooi als je Ten Hag en Schreuder ziet overleggen aan de kant. Zo hoort het.
10 wedstrijden in Europa en er geen een verloren, met maar twee tegen goals.
Wat een weelde en credits voor de staf
1 0
Aspers73
Volgens mij heeft Ajax er wel meer tegen gekregen in 10 wedstrijden.
0 0
Web
Klopt, ik bedoel eigelijk in de groepsfase
Een tegen Bayern en Benfica
0 0
SnifferClarke
Veel gezeik van beide kanten. Bij elk duel bleven spelers liggen alsof ze nooit meer op zouden staan. Echt een klote wedstrijd wat dat betreft.
1 -2
Zuiderling
Goed voor de ontwikkeling van de jeugdige spelers om zoiets ook mee te maken.Zal zeker niet de laatste keer zijn dat ze met zoiets moeten dealen..
0 0
AjaxPassion
Mijn gevoel zegt dat we inderdaad hadden kunnen winnen vandaag (dit was de kans om eerste in de poule te worden). Ten Hag koos er echter voor om op een gelijkspel te spelen, wat een goed resultaat is en misschien wel verstandig voor het veiligstellen van de 2e plek, maar niet echt des Ajax.

Ajax kwam ongelukkig achter door het te geforceerd uitkomen van Onana bij de goal en Ajax ging pas voetballen toen het 1-0 achter kwam, dat was duidelijk een opdracht van ten Hag (geen risico nemen). Ik had wel eens willen zien wat er was gebeurd als Ajax voor de winst was gegaan, want Benfica is ook niet in geweldige doen en dan had Ajax écht meegedaan om plek 1.

Aan de andere kant, nu heeft Ajax een grote kans om minstens 2e te worden (bij winst op AEK of verlies van Benfica tegen Bayern) nog steeds een redelijke kans om eerste in de poule worden aangezien Ajax nog tegen AEK moet en Bayern nog tegen Benfica en Ajax in de laatste wedstrijd (bij winst op AEK) alles of niet kan gaan spelen tegen Bayern. Dus misschien toch niet zo stom van ten Hag om voor een punt te gaan...
1 0
Babangida83
Weet niet. Win je deze wedstrijd, dan is een 0-0 gelijkspel tegen Bayern genoeg om eerste te blijven. Winnen geeft zoveel voordelen op lange termijn. Je krijgt meer rankingpunten. Individueel krijg je dan een steeds beter loting (zie Porto), nationaal zorg je er voor dat er steeds meer clubs zich plaatsen voor de CL en EL, waardoor je competitie sterker wordt. Het genereert een killersinstinct om dingen echt af te maken. Je loopt minder vaak tegen een ongelukkig verlies op (had zomaar gekund in de laatste minuut) en niet onbelangrijk, als eerste loot je een nummer twee uit een andere poule. Zo kun je dus verder komen in het toernooi, met alle inkomsten, punten en publieke credits daarbij (waardoor spelers ook weer langer blijven (kwartfinale staat toch beter dan achtste finale)). En bovendien, als jij de punten pakt, pakken zij ze niet. Is in mijn ogen is het heel belangrijk om voor die overwinning te gaan. Is misschien een proces, maar wel een proces dat veel oplevert.
0 0
royajax5
''Individueel krijg je dan een steeds beter loting (zie Porto)''

Dit zinnetje slaat natuurlijk nergens op.
Porto heeft gewoon het geluk Lokomotiv Moskou uit pot 1 te loten.

Het had net zo goed, Bayern Porto Ajax AEK kunnen zijn.
0 0
AjaxPassion
In mijn ogen draaf je een beetje door :P, je doet nu net of voor de overwinning gaan zekerheid biedt op een overwinning, maar je kunt daardoor natuurlijk ook (eerder) tegen een nederlaag aanlopen (waarbij je jouw hele verhaal kunt weerleggen naar de negatieve zijde). Een belangrijk puntje dat je lijkt te vergeten...

Daarnaast is het nu natuurlijk nog altijd mogelijk om alsnog 1e in de poule te worden en ben je al vrij zeker van een 2e plek in de poule.
0 0
Babangida83
Neuh. Ik draaf niet door, maar je moet gewoon altijd voor de overwinning gaan. En nee, dat betekent niet dat je de boel achterin open moet gooien.

Men onderschat hoe belangrijk dat is. Weet nog goed dat De Boer het altijd(niet incidenteel) had over een slechte loting. Zou naar Porto moeten kijken. Halen standaard veel punten in Europa. Die winnen dit soort wedstrijden. En waren dit jaar groepshoofd. Dan heb je ineens vrij vaak heel veel "geluk" bij de loting.
0 -1
Stone020island
Zoveel slap gelul in 1 post. Als je hier vol voor de overwinning gaat loop je misschien wel tegen 2 counters aan en verlies je em. Dan wordt t nu nog heel spannend terwijl je met dit puntje benfica met nog 2 wedstrijden te gaan op 4 puntos houdt. En plek 1 is nog altijd realistisch. Gewoon 2 keer winnen.
0 0
Babangida83
Nee, niet vol voor de overwinning gaan. Maar zeker niet enkel op een gelijkspel spelen. Er is ook nog een middenweg. Er lag zoveel ruimte om ze pijn te doen, maar dan werd de bal weer teruggehaald.

"Gewoon even 2x winnen", Dude, het is geen FIFA. Je had nu gewoon moeten winnen. Was je klaar geweest met een reële kans op de eerste plaats.
0 0
ziz0u.
Ik ben voor veel door laten gaan, maar gister hadden er maar zo een paar van benfica met rood af kunnen gaan.. wel mooi om te zien dat ook dit spel ajax niet klein heeft gekregen!
ik kan me niet heugen dat we staande bleven in zon pot
0 0
Redrum
Verschrikkelijk dat gedrag van die Portugezen. Totaal schaamteloos toneelspel in eigen huis terwijl je moet winnen, te zielig voor woorden.
9 -1
Lazell
In de eerste helft ook al. Het is ook gewoon dom, omdat je in een uur makkelijk een goal tegen kan krijgen en dan heb je jezelf gekloot. Prachtig dat dat nog uitkomt en wij exact hetzelfde terug konden doen:).
2 0
Jaridebeste
Zeg dat wel. En die scheids deed er dus niets aan. Tadic geel geven voor te overdreven vallen maar die hopeloze schwalbe van Benfica in ons strafschopgebied met een kleine vermaning af doen. En zo waren er veel meer voorbeelden.
1 -1
Redrum
Ja het is zo ongelofelijk triest dat scheidsrechters veel te vaak meegaan in dit toneelspel. Wij kregen gele kaarten voor acties waar andersom niet eens voor gefloten werd.
1 -1
Tinus
Die kaart voor Donny was echt het toppunt vond ik. Maarja, hoewel dat erg frustrerend is moeten we er maar vanuit gaan dat we ze thuis ook mee gaan krijgen.
0 0