Mazraoui opgelucht: 'De muziek stond wel hard, ja'

BartVeenstra, 08-11-2018 om 08:15, 8500 views, Voetbal Primeur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Noussair Mazraoui is blij dat Ajax in de tweede helft de rug wist te rechten in het Champions League-duel met Benfica. De Amsterdammers kwamen voor rust niet goed voor de dag, maar in de tweede helft werd er dankzij een goal van Dusan Tadic een zwaarbevochten punt behaald.

'Zeker weten een opluchting. Een zwaarbevochten punt', reageert Mazraoui na afloop tegenover Voetbal Primeur. 'Het is nooit lekker om op achterstand te komen. Dan moet je veerkracht tonen. Of we het gevierd hebben? We waren wel blij, want we hebben het in eigen hand. De muziek stond wel hard, ja. Dat is altijd na een overwinning of een belangrijk punt.'

Mazraoui legt uit dat Ajax van tevoren een plan had, maar dat dit totaal mislukte. 'Het leek wel alsof we heel nerveus waren. Er staat toch iets op het spel, iets heel groots. Maar het leek er wel op dat iedereen het wel goed vond om de bal niet te krijgen. We hebben eerder wel laten zien dat we onder druk uit kunnen voetballen, maar dat hebben we niet gedaan.'

Trainer Erik ten Hag was in de rust dan ook niet tevreden. 'Hij zegt dan waar het op staat. Hij zei dat we niet met moed en geloof speelden. Ja, hij wordt dan boos om iedereen even te prikkelen. Hoe wij het na rust oppakten, is dat veel beter.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax95Duivendrecht
Mazraoui vond ik gisteren een prima wedstrijd spelen. Bleef als een van de weinige redelijk overeind onder de felle druk van Benfica, wist de bal een aantal keer goed voorwaarts te spelen en stond ook verdedigend prima zijn mannetje.
1 0
b.hulshof
Mazraoui kon als enige speler terugkijken op een prima wedstrijd, ik zou hem wel eens een kans op het middenveld geven want daar mis je een speler met power en diepgang.
0 -2
Ajax95Duivendrecht
Voor het middenveld vind ik hem net iets te druistig in zijn balbehandeling. Ben bang dat hij dan een type Donny wordt.

Aan de zijkant heb je veel meer vrije ruimte dan in de as en Noussair heeft soms nog wel eens die nonchalante aannames. In de as is dat dodelijk, aan de zijkant niet.
0 0
ziz0u.
ik vond maz motm, die speelde echt geweldig
1 -2
3*stars*3
Advocaat zat gister met zijn psv brilletje op maar was wel eens met zijn analyse in de rust want hij zei al dat Ajax angstig oogde en dat vond ik ook en woorden van Mazraoui zeggen genoeg.
Bizar dat Ajax spelers de bal niet durfden te hebben.
Ja het was natuurlijk een pot waar veel druk op zat maar in de k.o fase, komt er meer bijkijken...
2 0
Redrum
Ja Ajax speelde misschien de eerste helft met wat minder lef dan normaal, maar ze kozen altijd de voetballende oplossing. Als hij dit al angstig vindt, dan ben ik heel erg benieuwd wat hij van psv vindt in de CL tot nu toe. Want als er één club angstig speelt dan is het psv wel. Die hebben uit bij Tottenham op eigen helft de bal niet één keer naar een medespeler durven te passen over de grond. Alles ging met een rotpeer snel naar de andere helft toe. En als Lozano doorjaagt op de defensie van de Spurs en hij is letterlijk de enige speler op de helft van de Spurs dan vraag ik me echt af wat je als ploeg aan het doen bent hoor.
1 0
Bobbaasje
In Athene scoor jij de winnende goal.
0 0