Van de Beek: 'Hou op hoor, geen trauma aanpraten'

BartVeenstra, 08-11-2018 om 07:35, 8956 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Donny van de Beek baalt van zijn gemiste kans in het Champions League-duel met Benfica (1-1) van woensdagavond. Vlak voor rust was de middenvelder uit de rebound van een vrije trap van Lasse Schöne dichtbij een doelpunt, maar de middenvelder schoot hard voorlangs.

'Hou op hoor', lacht hij na afloop van het duel in gesprek met het Algemeen Dagblad als hij de vraag krijgt of hij al niet clubtopscorer had moeten zijn. De middenvelder miste immers tegen Bayern München en in het thuisduel met Benfica ook al grote kansen. 'Je moet me geen trauma aanpraten. Maar het klopt dat ik nog iets heb goed te maken. Dat dan weer wel.'

Zijn teamgenoot Frenkie de Jong had het idee dat Van de Beek 'wilde schieten en voorzetten tegelijk'. Van de Beek op zijn beurt laat weten dat hij De Jong niet zag staan. 'En ik moest snel handelen. Anders had ik hem de bal echt wel gegeven.'

Uiteindelijk maakte Ajax via Dusan Tadic na rust alsnog gelijk en met het gelijkspel is Ajax nu wel heel dichtbij overwintering in de Champions League. 'Maar wat was het soms een vervelende en harde wedstrijd', vervolgt Van de Beek. 'Ze bleven maar zuigen en irriteren. Toen ze voorstonden, lagen ze ook alleen maar op de grond. Dan kwam dat golfkarretje met die brancard weer het veld op. En daarna mankeerden ze weer niets.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EKS
Met Klaassen heeft het ook een hele tijd geduurd voor hij vrijwel alle grote kansen ging maken. Donny heeft dat ook in zich, dat heeft hij allang bewezen. Nice thuis bijvoorbeeld. Hij moet dan wel snel stappen gaan zetten op het mentale. Een baas met overtuiging worden zoals De Ligt en voorheen Klaassen, en niet zo’n onzeker watje zijn.
0 0
AjaxCitizen
Sorry, maar Donny verdient het momenteel gewoon niet om in de basis te staan. Net als Schöne. Gisteren had die ook weer een moment van balverlies, waarbij Benfica een countermogelijkheid kreeg.

Middenveld hoort mijn inziens te bestaan uit:

Frenkie-----Ziyech
---------Blind--------

Wöber kan dan de plek Blind op LCV opvangen.
1 0
mistermiyagi
Was het geen buitenspel geweest op de Jong, enkele spelers stonden achter de achterlijn en maakte geen deel uit van het spel.

Moeilijk te zien overigens, ben daarnaast ook geen scheidsrechter..
0 0
AFCA020!
Dat maakt geen bal uit, ze kunnen achter de lijn staan wat ze willen, ze blijven onderdeel van het spel, zolang de scheidsrechter ze niet de toestemming gegeven heeft om (al dan niet tijdelijk) uit het spel te stappen.

Wat jij denk ik bedoelt is wanneer de vrediger achter de keeper staat, dat hij dan geen laatste man meer is.
Voor de buitenspelregel is degene die het verst naar achter staat “de keeper” (dit kan dus ook een speler zijn als deze achter zijn keep staat) en tussen die persoon en de speler van de tegenpartij moet nog een speler aanwezig zijn.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Ja sorry Donny maar dit kan niet, maak het dan maar gewoon goed in de knock-out fase door de beslissende binnen te kegelen! ;)
2 0
Jornnn
VdBeek is momenteel niet in topvorm en komt daarom net iets te kort om een goede toevoeging te zijn aan dit elftal.
3 -4
Adios
Als je kijkt naar het aantal doelpogingen, zou Ziyech inmiddels topscorer aller tijden moeten zijn. Hij had die kansen uiteraard af moeten maken, maar hij staat er wel elke keer. Heb soms het idee dat men vergeet dat Donny nog hartstikke jong is en dat dit nou eenmaal kan gebeuren bij jonge spelers (zeker als ze niet helemaal in vorm zijn).
3 -1
Youri08
Zelfs de wissel deden ze net na de rust om toch weer een minuutje te pakken. Vreselijk irritant.
0 0
Ajacied33
Drie grote kansen heeft Donny om zeep geholpen. Als we echt kritisch zijn, en dat zijn we, mag dat gewoon niet op dit niveau. Een kans van een kaliber zoals gisteren moet gewoon hangen. Punt uit!
7 -1
Redrum
Zo simpel is het wel gewoon ja. Als je zelf vindt dat je altijd moet spelen en je speelt al een aantal jaar bij Ajax 1 dan mag je dit soort kansen gewoon niet missen. Als je die wel mist dan solliciteer je naar een plek op de bank.
0 0
AjaxForEverAjax
Zo is het. Alleen Frenkie en Matthijs zijn geschikt ! De rest haalt geen CL niveau. Direct vervangen komende zomer Marc. Wij zijn Ajax en we moeten echt kritisch zijn. Ok we zijn nagenoeg geplaatst voor de volgende ronde, maar het niveau moet echt omhoog om de CL te winnen. Punt uit!
0 -2
3*stars*3
Zo is het.
3 CL duels achter elkaar mist hij grote kansen.
Ok tegen Aek deed hij het wel maar hij kon idd topscorer zijn met minimaal 3 uit 4.
3 -1