[Update] Ajax-fans: 'We konden geen kant op'

BVeenstra, 08-11-2018 om 11:35, 20867 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Telegraaf meldt donderdagochtend dat in Lissabon een hotel met tientallen Ajax-supporters - op steenworp afstand van het Estadio da Luz - is aangevallen door hooligans van Benfica. Dit gebeurde vlak na het Champions League-duel tussen beide ploegen (1-1).

Ongeveer honderd fans van Ajax vierden het gelijkspel met een wijntje en een biertje toen plotseling een glasbak omgegooid werd. Hierna zouden tientallen 'capuchonnetjes', zoals De Telegraaf hen noemt, de Ajax-fans op het terras van het hotel met scherven van halve flesjes bier en met stenen hebben aangevallen.

Door hooligans werd er vervolgens ook gegooid met het terrasmeubilair. De fans van Ajax op hun beurt renden zo snel mogelijk het trappenhuis in om zo bij hun kamers te komen, een plek waar de hooligans van Benfica niet konden komen. Wel vielen er enkele gewonden. Eén gewonde moest zelfs met de ambulance worden afgevoerd. De politie was rond 01:30 uur (Nederlandse tijd) aanwezig.

Voor foto's van de ravage, kijk dan hier of hier.

Update - 11.30 uur (8 november 2018) - Ajax-fans: 'We konden geen kant op'

Ajax-supporter Arne Joling heeft tegenover Het Parool tekst en uitleg gegeven over de confrontatie tussen supporters van Ajax en Benfica na afloop van het duel tussen beide ploegen. De supporters van Ajax gingen bij hun hotel, Upon Lisbon Prime Residences, nog even een drankje doen, zo legt Joling uit. 'Er liepen wel wat Benfica-supporters rond, maar ook twee agenten. Toen leek er nog helemaal niks aan de hand.'

Uiteindelijk liep het toch uit de hand, waarbij de fans van Ajax in het nauw werden gedreven. 'Ongeveer één uur na de wedstrijd gooiden ze ineens een glasbak omver. Zo'n grote. Het glas dat eruit rolde, begonnen ze naar ons te gooien. Gebroken flessen wijn en bier. Toen kwamen er ineens dertig Benfica-supporters op ons afgestormd. We zaten nog met zo'n vijftig, zestig man buiten en konden geen kant op. We moesten met z'n allen door een kleine deur naar binnen. Via de achterkant konden we het hotel ook niet in omdat daar ook hooligans aankwamen.'

Joling vertelt verder dat de meeste agenten bij het stadion al waren vertrokken. 'Het duurde zeker nog wel een kwartier tot een half uur tot de politie en ambulance er waren. Er zijn een aantal mensen behandeld voor een hoofdwond. Mijn vrienden en ik zijn er gelukkig goed van af gekomen. Een van ons heeft een schaafwond, anderen hebben een gescheurde T-shirt omdat ze toch gingen terugvechten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Noxin
No Name Boys doen zoiets niet zomaar. Waarschijnlijk een rekening vereffenen vanwege de sloopactie in het uitvak.
2 -3
1900AFCA045
die sloopactie was een reactie op het optreden/uitdagen van de politie.
0 0
Murph
Tegen de gewone man haha.
Stoer hoor
1 0
Noxin
Tsja. De 'gewone man' is altijd de dupe van dit soort acties. Zelfs de mensen die op dat terras zaten en misschien niet eens voor de wedstrijd kwamen.
0 -1
Red Devil
Gewoon een koekje van eigen deeg gehad dus niet lopen janken nu.
Voor de wedstrijd was het ook al een zooitje in het uitvak hoorde ik dus die Benfica hoolies kwamen even verhaal halen vanwege het slopen van de stoeltjes.
Altijd janken die hooligans zodra ze zelf worden aangepakt door de tegenpartij en/of politie.
Mietjesgedrag ten top.
1 -9
KingJames23
Wat ben jij dom
0 0
BokkieBokstra
Onzin, pak dan je eigen soort. Maar het is altijd zo met dit soort dappere dodo's, nooit alleen maar altijd in een grote groep. Dan zijn het hele kerels. En dan ook nog fans pakken die voor de lol, het uitje en voor de wedstrijd heengaan.
0 0
3*stars*3
Ja en vertel dat maar aan een vader, die met zijn zoon lekker ff mee zijn gereisd om hun clubbie te steunen en ff willen genieten van de stad..
1 0
Katjang
Niet iedereen over 1 kam scheren; ene groep is de ander niet...
0 0
KingRijkaardII
Zei hadden ongeveer 30 man en wij 50 tot 60 man, waarom niet blijven staan dan?
0 -4
Stone020island
Hhaah blijf jij maar lekker staan als je ongewapend bent en er 30 doorgesnoven idioten glas naar je porem beginnen te gooien
0 0
KingRijkaardII
Met wapens ben je vrijwel altijd in het nadeel. Wing Tsun ;-)
0 0
Aeter
Geloof het of niet, sommige mensen komen er om de wedstrijd te kijken en plezier te hebben, niet om te vechten. Jij denkt werkelijk dat alle uitsupporters hooligans zijn of niet?
5 0
Kuningast
Omdat dit normale niet aggressieve supporters zijn misschien?
0 0
AFCA020!
Off-topic... wat dan wel weer humor is, is dat je bij dat twitter account een feyenoorder ziet reageren dat dit de reden is dat hij Europees uit niet meer meegaat.... volgens mij ligt die reden hem meer in het feit dat die gasten de laatste jaren vaker niet dan wel Europees spelen, hahaha!
3 -1
3*stars*3
Jammer en de echte Benfica fans lieten zich nog van hun goede kant zien met een Nouri spandoek....
Zo zie je maar weer dat er overal idioten rondlopen, die het voor de goede fans erpesten.
12 0
Truth
Ik ga niet met mijn vinger lopen wijzen, want ben er niet bij geweest, maar feit is wel dat tijdens, of voor, de wedstrijd een aantal van onze fans met een aantal van hun stewards hebben gevochten in het uitvak. Wie zegt dat deze gasten daar niet voor kwamen wraak nemen? NIet dat ik dat goedkeur, hoor. Maar als ik als Benfica supporter in Amsterdam zou staan met een Nouri spandoek en vervolgens zouden Ajax supporters bij mij in het stadion het uitvak komen vandaliseren dan was bij mij de goede wil ook wel weg geweest, denk ik..
0 -1
3*stars*3
Who knows maar er zijn genoeg mannen en vrouwen (op leeftijd), die gewoon gaan om de club te supporten.
Wil je knokken? Prima want er zijn genoeg manieren om af te spreken via social media, zoek dan maar een industrieterrein of bos op en ga daar dan knokken.
Met flessen gooien richting onschuldige mensen is gewoon laag en dan ben je duidelijk gestoord.

En ja ook ik weet dat er “Ajax fans” zijn geweest de zich in stadion hebben misdragen en ook in andere steden.
Daarom sloot ik mijn 1e reactie ook af met, overal lopen er idioten.
1 0
Redrum
Misschien was het wel een groep stewards die wraak wilde nemen.
0 0
Truth
nou, precies dat bedoel ik te zeggen ja. Je weet het niet toch? Ik vind het op z'n minst opmerkelijk dat ze de ene week met een doek voor Nouri staan te zwaaien en de andere week opeens problemen met je willen maken
0 -1
AjaxPassion
Komt het niet in je op dat het bij elke situatie wel eens om verschillende personen en groepen kan gaan?

Overal zitten idioten zoals 3stars al zegt... Ook vrij aannemelijk dat veel van die hooligans niet eens in het stadion zijn geweest of überhaupt supporter zijn van Benfica of Ajax...
0 0
Truth
Begrijpend lezen, vriend. Ik zeg niet dat ik wijs, ik zeg dat er bij uit te sluiten valt en dat is er niet over kan oordelen omdat ik er niet bij was. Ik zit gewoon te gissen naar wat er mogelijk aan ten grondslag heeft gelegen, dus niet gelijk zo op je pikkie getrapt reageren
0 0
Ajacied33
Precies mijn eerste gedachte ook ja. Beetje apart
0 0
masterrr
Zijn geen fans, maar criminelen met psychische problemen
Zitten helaas bij elke club
5 0
Youri08
Of het criminelen zijn weet ik niet maar dat ze psychische problemen hebben zeer zeker.
1 0
KleinMiljoen
Veel plezier in de Europa League, schijtclub
1 -2