Schöne: 'Ten Hag laat ons goed voetballen'

BVeenstra, 07-11-2018 om 15:50, 6460 views, Voetbalzone |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het maakt voor Lasse Schöne niet zoveel uit wat de buitenwacht vindt van Ajax-trainer Erik ten Hag. De oefenmeester wordt weleens neergezet als iemand die niet bij Ajax zou passen, maar Schöne kan zich daar niet zo in vinden.

'Hij laat ons in ieder geval goed voetballen', zegt Schöne in gesprek met Voetbalzone. 'Dat is het belangrijkste. Het belangrijkste is wat er op het veld gebeurt. Wat daarbuiten gebeurt is minder belangrijk, al is dat tegenwoordig door de media wel iets anders. Maar op het veld gaat het lekker.'

Zeker in de Champions League draait Ajax erg goed, zo weet de Deen. 'We hebben een goede samenstelling van het team, de sfeer is goed en ook de prestaties zijn heel goed. Laten we hopen dat we dat kunnen voortzetten', aldus Schöne, die woensdagavond met Ajax speelt tegen Benfica. 'We zijn er klaar voor. Zijn vol vertrouwen. Als je daar een goed resultaat kunt halen, ziet het er heel goed uit.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Natuurlijk is Lasse tevreden, is net zo zeker van zijn plek als Onana. Ik vind dat er met deze selectie beter gespeeld kan worden dan nu gedaan wordt. Dat moet beginnen met Blind op 6, we hebben geen 10 in de selectie, al die moeite met wisselingen voorin brengt niks.
2 -4
Web
Weer een gekleurde opmerking
Ach als je niet ziet dat Schone ontzettend goed speelt op de controlerende positie kun je beter stoppen. Zegt genoeg.
Ten Hag is velen malen verder dan dit geneuzel van bv jij.
1 -2
Kuningast
Wat doet hij zo goee daar volgens jou?
1 0
niquedegraaff
Ik vind Schöne te traag voor CL niveau. Prima voor in de Eredivisie en daarin blinkt hij ook vaak uit. Maar in de CL komt hij echt handelingssnelheid tekort waardoor het lijkt alsof hij heel laconiek speelt.
4 -7
Web
Tegen Bayern speelde hij heel goed, tegen Feyenoord werd het minder toen hij uit viel.
Als je compact staat is hij nog heel belanrijk, hij bouwt heel veel zijdig op, nooit een kant, draait zo makkelijk de andere kant op.
3 -2
AdK
Één helft kan hij nog vol gas geven, vaak loopt hij in de 2e helft een stap te laat (afhankelijk van de tegenstander).
Maar Lasse is een knokker en z’n vrije trap blijft ook in de 75e minuut goud waard.
0 0
afcas
nou, vorige wedstrijd tegen benfica was hij vooral de eerste helft een absoluut drama.
1 -2
Web
Nog wel een drama, wat een onzin.
Ziyech had vele malen meer balverlies dan Schone in die wedstrijd.
1 -2
afcas
of jij de bal verliest met 7 medespelers achter je of met 3 is wel een verschilletje... daarom vereisen die posities verschillende kwaliteiten en moet je ze iets anders beoordelen. verder hoef je bij mij niet te beginnen over ziyech...
0 0
Ajax27
We vinden 'm ieder jaar te traag. En toch zien alle trainers maar ook de analisten dat een speler als Schone wel degelijk wat extra rust kan brengen binnen het team om het overwicht op het middenveld te houden. Ja hij is sommige wedstrijden echt compleet overlopen op Europees niveau. Maar hij heeft ook vaak zn voetballend inzicht laten spreken met geweldige passes en rust aan de bal. Een rust die hij overbrengt bij de jonge jongens die nogal eens chaotisch in zo'n wedstrijd kunnen worden. Daar hoeft ie niet snel voor te zijn.

Dat gezegd hebbende... zie ik liever Donny en Frenkie naast elkaar, met Ziyech ervoor en Neres op rechts. Maar op de een of andere manier wilt ten Hag hier niet aan meedoen. Dus vanavond zal ie dit zeker niet proberen.

Ik denk eerder dat Blind en Frenkie naast elkaar staan. Wober achterin naast de Ligt en Tadic in de spits. En met het verloop van de wedstrijd wordt bepaald hoe snel Dolberg erin kan komen.
3 -1
Web
Ik snap echt niet dat je Donny voor Schone ziet?
Donny is voetballend zo veel minder dan Schone, en misschien wel het belangrijkste, hij loopt sneller uit zijn positie.
In het spel van Ten Hag is dat crusiaal, daardoor kunnen de vier daar voor in een vrije rol spelen, met veel positie wisselingen
Blind zou daar wel heel goed kunnen spelen. Maar Donny niet.
0 0