Ten Hag: 'Verwarren met positiewisselingen'

NielsOpdam, 06-11-2018 om 11:35, 8858 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Erik ten Hag gaat het in het topvoetbal om de handelingssnelheid en het positioneren. In de Champions League zijn deze twee aspecten van groots belang. Dat vertelt de oefenmeester in gesprek met Ajax Life.

'Topvoetbal gaat ongelooflijk snel', stelt Ten Hag in een terugblik op het eerste duel tussen Ajax en Benfica. 'Dus moet je anticiperen. Als wij aanvallen, voeren we veel positiewisselingen uit om de tegenstander te verwarren. Dit betekent ook dat we ons na balverlies weer moeten positioneren. En dat moet nog sneller.'

Volgens de trainer van Ajax gaat het ook om prestatie-ontwikkeling. 'Individueel en als team. Handelingssnelheid maakt het verschil tussen goed en minder goed, ook dit geldt zowel individueel als in teamverband.'

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Check dan nu snel de nieuwe collectie voor nieuwe Champions League-artikelen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
TH past bewust of onbewust de sterkste elementen toe van zijn voorgangers:
- Keizer: Roulatiesysteem waarin 12e/13e/14e man belangrijk is
- Bosz: Snel de bal willen veroveren
- FdBoer: Discipline in meeverdedigen
- Jol: 1 spits met daarachter 3 aanvallende middenvelders

De positiewisselingen is zijn toevoeging.
Maar dat zie je in het international voetbal al.
Vooral Manchester City is een genot om naar te kijken.
7 0
VoorAltijdNummer14
Mooie observatie! Zo had ik er nog niet over nagedacht
0 0
Dexy
Helemaal mee eens. Ten Hag heeft het na een stroef begin gewoon prima op de rit gekregen. Vooral tactisch en qua veldbezetting is dit Ajax zo modern geworden (veel positiewisselingen, dynamische backs, buitenspelers in de half-spaces, puur spelmakende middenvelders i.p.v. lopers en beukers) en daar heeft Ten Hag zeker een belangrijke bijdrage in gehad.

En ja, natuurlijk is zijn spelersmateriaal momenteel ook wel zo goed dat hij hiermee wel moet kúnnen presteren, maar dan moet je toch nog steeds tactisch goed kunnen neerzetten. Ten Hag slaagt daarin.
4 0
chrisjuhhh
??? ja dus???
Gewoon :
Onana
Mazraoui ; de Ligt ; Wober ; Tagliafico ...... duidelijk betere koppers bij hoekschoppen en ook verdedigend beter .
Ziyech ; Blind ; de Jong ..... Ziyech makkelijk met breedte en diepte passing geld ook voor de Jong en Blind meer balans .
Neres ; vd Beek ...... beweeglijke positie spelers met diepgang en loopvermogen
Tadic ..... bal vast houden creatief en overzicht plus scorend vermogen .
0 -1
Joseph
Volgens mij is vooral onze eigen aanval in de war, onvoorstelbaar dat zoveel kwaliteit niet makkelijker scoort.
0 -9
Ozymandias
Gezien het grote aantal kansen wat Ajax krijgt ligt het niet aan de speelstijl maar aan het vermogen van de spelers om kansen om te zetten in doelpunten.
6 -1
Joseph
Blijkbaar zijn die gecreëerde kansen niet groot genoeg om meer te scoren, dat heb je met spelers die niet op hun plek staan.
1 -2
Ozymandias
Kom op man, je ziet toch elke wedstrijd een aantal 100% kansen die niet worden benut? Dat heeft niets te maken met spelers die niet op hun plek staan. Trouwens staat Tadic gewoon op z'n plek (en mist veel kansen), Dolberg staat gewoon op z'n plek (en mist veel kansen) en Ziyech staat niet op z'n gebruikelijke plek maar speelt beter dan ooit.

Zoals Guardiola (volgens Henry) vaak zegt: Ik (de trainer) breng je tot het laatste 1/3 van het veld en dan is het aan jullie (de spelers).
3 -1
Ronaldinho020
Is inderdaad een leuk filmpje van Henry, laatste deel is er vrijheid. Daarvoor hele strenge discipline.
0 0
Redrum
Tja, waar ligt dat toch aan? De kansen zijn er wel, maar de afwerking is vaak niet goed genoeg. Daarnaast worden er ook nog wel eens wat balletjes van de lijn gehaald door een verdediger, balletjes op het aluminium en gewoon goeie reddingen natuurlijk. We hadden echt een doelpuntje of 30 meer kunnen scoren tot nu toe dit seizoen als het niet meer is.
1 0
wietikvuul
Ik denk persoonlijk dat dit meer te maken heeft met frisheid. Door de vele meters die bv. Ziyech maakt denk ik dat dit ten koste gaat van het afwerken en zijn afstandschoten. Verder op hogere snelheid spelen gaat dit vaker minder secuur omdat je minder tijd hebt en dus uit haast wordt afgewerkt.
0 0
mcatarinob
Nou vooruit. 0-2
3 0
chloorbestendig
En doelpunten zijn ook handig.
0 0