[Update III] 'Willem II-fans hadden mogelijk vechtafspraak'

BartVeenstra, 23-11-2018 om 15:55, 44204 views, AT5, Omroep Brabant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Afgelopen zaterdagmiddag zijn er zo'n honderdvijftig supporters van Willem II op het Centraal Station van Amsterdam opgewacht en ingesloten door de ME. AT5 schrijft nu dat gebleken is dat een 'grote groep' van de harde kern van Ajax in de omgeving van het station rondhing.

De politie omschrijft dit als een 'ontvangstcomité' en om onrust te voorkomen, besloot de ME 'in te grijpen'. De supporters van Willem II zijn vanaf het Centraal Station door de ME begeleid naar het stadion. Aangegeven wordt dat de politie en gemeente besloten in te grijpen na geruchten over een geplande actie tussen twee supportersgroepen.

Willem II-directeur Berry van Gool liet tegenover RTL Nieuws zijn onvrede blijken. 'Dit is echt teleurstellend. Onze supporters zijn vanmiddag slecht behandeld, hun middag is verziekt. We moeten dit goed gaan evalueren, want wij zitten met heel veel vragen.'

Voor dit seizoen werd er besloten om minder beperkingen op te leggen aan uit-fans van Willem II. Zo gold er geen verplichte combi, maar mochten de supporters vrij naar Amsterdam afreizen. In 2014 waren er nog ongeregeldheden tussen supporters van beide clubs.

Update - 14.45 uur (7 november 2018) - Willem II wil waarheid boven water halen

Willem II heeft op haar website een uitgebreide verklaring gegeven over de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag op het Centraal Station van Amsterdam. De Tilburgse club laat weten dat er achter de schermen is gesproken met supporters, de gemeenten Tilburg en Amsterdam en de politiekorpsen Tilburg en Amsterdam.

'Uit die gesprekken is voor de club echter niet geheel duidelijk geworden wat de ware lezing van het verloop van de dag is en op basis van welke informatie bepaalde beslissingen ten aanzien van onze supporters genomen zijn', schrijven de Brabanders. 'Uit de geringe informatie die de club vooralsnog heeft, is ook niet gebleken dat onze supporters terecht zijn vastgehouden op Amsterdam CS. Uit het contact met deze partijen heeft de club wel kunnen opmaken dat alle partijen de intentie hebben om de waarheid boven water te krijgen. Dat geldt uiteraard ook voor Willem II.'

Willem II laat verder weten dat de club ervan op de hoogte is dat supporters het voornemen hebben om juridische stappen tegen de politie Amsterdam en gemeente Amsterdam te nemen. 'De club zal in haar wens om de waarheid boven water te krijgen, de supporters in dit proces waar nodig ondersteunen. Feit blijft dat de dag van de groep supporters is uitgelopen op een zware teleurstelling. De club betreurt dat deze supporters ongeacht de achterliggende redenen de dupe zijn geworden en hoopt dat een dergelijke scenario voortaan voorkomen kan worden.'

Update II- 15.00 uur (9 november 2018) - Supportersvereniging PSV: 'Nooit prettig ontvangen'

Naar aanleiding van de gebeurtenissen met de supporters van Willem II vroeg Omroep Brabant de voorzitter van de supportersvereniging van PSV, Harrie Timmermans, naar zijn mening hierover. 'Als echt blijkt dat ze om een onzinnige reden zijn vastgehouden, dan vind ik dat ze alle steun verdienen', begint Timmermans. 'En die krijgen ze als ze bijvoorbeeld een rechtszaak beginnen. Je kunt zelfs een boom opzetten of het geen wederrechtelijke vrijheidsberoving is geweest.'

Volgens Timmermans is de aanhang van de Eindhovenaren nog nooit prettig ontvangen in Amsterdam. 'Een heleboel supporters laten de wedstrijd in Amsterdam dan ook schieten. Ik voel me nooit welkom in Amsterdam door de bejegening van de stewards en de politie aldaar. Dat is ernstig. En op het moment je er iets van zegt, zegt de goegemeente: 'Dat zijn voetbalsupporters, dat is allemaal tuig'.'

Update III - 15.50 uur (23 november 2018) - 'Willem II-fans hadden mogelijk vechtafspraak'

Volgens informatie van de Amsterdamse politie hadden leden van de harde kern van Willem II eerder op zaterdag 3 november een vechtafspraak gemaakt in Utrecht met andere supporters, zo meldt AT5 vrijdagmiddag. Ook was er een groep van ongeveer vijftig man onderweg naar de hoofdstad. Deze groep omschrijft de politie als de 'fight club' van Willem II. Deze groep kwam rond 14.45 uur aan op perron 8A, welke vervolgens door de ME werd afgesloten.

Bij die groep waren ook fans van FC Antwerp aangesloten. Waarom zij meereisden is nog onduidelijk, maar wel is bekend dat de supportersgroepen van beide clubs gelieerd zijn aan elkaar. Burgemeester Femke Halsema greep uiteindelijk naar een 'ultimum remedium' - zoals ze zelf omschrijft - om de dag veilig voor alle groepen te laten verlopen', zo schrijft het Amsterdamse medium tot slot.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
He gezellig toch, een potje voetbal
0 0
ram
Zoals ik al zei: wat zijn "supporters" toch een debielen. Uitschot van de samenleving.
0 0
Red Devil
Zet dat tuig in een kooi en laat ze aanpakken door net zo'n grote groep K.1 vechters en laat die zich maar lekker uitleven dan.
1 0
Noxin
"Bij die groep waren ook fans van FC Antwerp aangesloten. Waarom zij meereisden is nog onduidelijk."

Ze hadden natuurlijk gehoord van de uitverkoop bij Hudson's Bay op het Rokin, duh.
1 0
korem
In elk land in Europa heb je de gekste risico wedstrijden maar in Nederland kan er helemaal niks meer doorgaan, ik keur het vechten ofzo niet goed maar risico hoort toch bij het voetbal
0 -3
ram
Wat zeg jij nu...? Echt ziek, dit soort opmerkingen.
0 0
Jari_held
Risico hoort niet bij voetbal. Althans, niet bij het bezoeken van een pot voetbal. Wel bij het spelen van een risicovolle pass of tactiek
1 0
jariafca020
Klopt, in Nederland valt het allemaal reuze mee maar er wordt zo spastisch over gedaan. Ik was vorig jaar bij Hellas Verona-Napoli en dat leek wel oorlog met stalen buizen, traangas etc. En daar kijkt niemand van op in Italië.
0 -2
Tinus
Gelukkig kijken we er hier nog wel van op. Zou wat worden anders. Je moet dit soort tuig gewoon geen enkele ruimte geven. Als er supporters van FC Antwerp meereizen, dan weet je wel hoe laat het is. Niet meer dan logisch dat de politie preventief ingrijpt. Stel dat het volledig uit de hand loopt en er raken mensen gewond, dan staat iedereen vooraan om te roepen dat er onvoldoende is ingegrepen. De politie heeft gewoon gelijk.
2 0
jariafca020
Tuurlijk, voetbal moet geen oorlog zijn maar je kan ook te voorzichtig zijn. Ik weet zeker dat het prima mogelijk is om uitsupporters toe te laten bij de klassieker bijvoorbeeld.
0 -1
Youri08
Kan toch in een stadion (liefst met kunstgras), dat soort vecht afspraken? Van ieders 50 man in een afgebakende ruimte en huppiedee. En na afloop geen medische hulp, zelfvoorzienend zijn zullen we maar zeggen.
1 0
Koekepeer
Kan ik dan ook kaartjes kopen.?
1 0
KingRijkaardII
Alsof dat de reden is dat die eindhovenaren niet komen....psv: famous for not travelling!
1 0
Dennis1964
Je mag tenminste nog naar een uitwedstrijd. Ajax is nergens welkom. Brabo Jankers!!!!
0 -1
niquedegraaff
De Amsterdamse politie bouwt wel een status op zo te zien. Veel geitenwollen sokken figuren hier vergeten dat die lui bij de me zitten om lekker te kunnen meppen. Als er niets te meppen valt zijn ze teleurgesteld. Dus als er wat te c provoceren valt, doen ze dat. Dat is al jaren zo. Iets met c machtsmisbruik. Want de voetbalsupporter heeft toch al een slechte naam. Niemand die het voor hen op zal nemen, ook al zijn ze onschuldig.
3 -1
Willem410
Ik heb het me altijd afgevraagd waarom ze het uitvak in de voor hun belangrijkste uitwedstrijd van het jaar nooit vol krijgen.
Maar nu snap ik het, Ajax vergeet de worstebroodjes standaard bij aankomt waardoor de ontvangst een hel is voor onze Brabandse vrienden.
1 -1
Welja
Als je van Tilburg komt, ga je niet eens over Centraal Station. Dan kom je van de andere kant.
Dus waarom er een grote grote groep WII supporters over dat station liepen is al een vraag.

Daarnaast heb ik pal naast het uitvak gezeten die wedstrijd. Er zaten supporters tussen die meer naar het Ajax publiek hebben gekeken, ipv de wedstrijd. En dat is inclusief de 12 jarige jongen in het uitvak.
De supposten in het vak hebben iig in die wedstrijd geen gekke dingen gedaan.

Sterker nog, tijdens de wedstrijd vroeg ik me af ik of bij de directie van WII mijn geld terug kon vragen, omdat er door hun supporters constant beveiliging voor mijn neus stond.

Het zou al zou veel schelen als iedereen komt om zijn eigen club an te moedigen ipv de tegenstander te beledigen. Frenkie was bijvoorbeeld een boer volgens hen. Of een hoer. Kom het niet goed verstaan.
0 -1
DeBaarsjes
Was Femke maar goed...
0 -1
Murph
H Timmermans van carnaval vereniging CALIMERO komt ook ff met zijn pinokio neus azijn zeiken.

Haha krijg ik minnetje van CALIMERO en PINOKIO.
En nu ook van H . Timmermans een minnetje haha wat een rel nichten met anonieme minnetjes geven zoo kinderachtig past meer bij PSV.
4 -3
Redrum
Haha inderdaad
3 -2
Good Luck
Nooit prettig ontvangen en dat is dan 1 wedstrijd per jaar en 16 keer niet. Wat een flauwe kul geluid van die zelfde supporters die een schande waren in Madrid nog niet zo lang geleden.
1 -1
Ajacied59
Inderdaad wat een jankers zeg. Dan moet je in Eindhoven en omgeving eens horen hoe groot de haat is richting Ajax. Ze zouden een stadsverbod moeten hebben!
0 -1
Fingerbang
Want Amsterdam is poep op de stoep!
0 -1
jariafca020
Ah, de carnavalsvereniging heeft weer wat te zeiken.
2 -3
Litmanen85
Jankerds
1 -1
EersteAanname
Piep piep hallo!
0 0
MrPink
Die lampjes moeten helemaal hun mond houden! Politie daar is ook kut. W2 supporters hebben hier gewoon recht van spreken. Klopt van geen kant dit verhaal.
0 -3
diwa
Dus een psv-supporter mag niet klagen omdat hij slecht behandeld wordt? Omdat dat in zijn stad toevallig ook gebeurt met anderen?
1 -5
Gerrr
Een psv supporter met sowieso zijn teringmuil houden.
5 0
Redrum
Precies, die hebben echt geen enkel recht van spreken. Met 250 man naar Heerenveen uit voor de halve finale beker, jaarlijks met een mannetje of 150 naar de Arena. Dan moet je gewoon je Bavaria carnavalsbek houden en op nederige wijze in je mandje nadere orders afwachten.
6 0
Red Devil
De politie daar in lampendorp deugt ook van geen kant.
0 0
Michels
De politie een gemeente heeft volgens mij helemaal geen bewijs nodig dat er eventueel reken zullen komen om op te treden. De verdenking van eventuele rellen is meer dan genoeg. Aan de andere kant, uit-supporters horen zich hier welkom te voelen. Hoe kunnen wij nou bos worden op Den Haag of Rotterdam wanneer het hier ook niet goed gaat...
1 0
afcas
ze hebben inderdaad geen bewijs nodig, dat hebben ze ondertussen wel bewezen ja... en een verdenking is makkelijk. ik kan hier namelijk uit het niets zeggen: ik denk dat jij iets slechts van plan bent. hoppa dat is een verdenking. en dat is genoeg om voetbalsupporters te straffen. zo gaat het zelfs niet met terroristen en kinderverkrachters...
0 -1
diwa
Het is toch gewoon nodig? Je kunt niet ontkennen dat het echt heel erg is geweest en dat er rigoreuze maatregelen genomen moesten worden. Dat is klote voor de 'goeien'. Maar zeker begrijpelijk
0 0
afcas
wat is nodig? voetbalsupporters als groep slechter behandelen dan kindverkrachters en terroristen? sorry, maar dat gaat er bij mij niet in.
0 0
Redrum
Was het maar zon feest dat kinderverkrachters en terroristen zich in groepen verzamelden. Dan hadden wij met zijn allen een hele goeie reden gehad om massaal de beest uit te gaan hangen.
0 0
TontoKarnaggel
Ik snap Harrie en de psv supporters eigenlijk wel.
Ikzelf ben ook een die-hard, bloedfanatiek to the max Ajacied die nevernooit een uitwedstrijd wil missen.
Behalve natuurlijk als ik me niet welkom voel...

ooh, en het moet ook geen slecht weer zijn...

En de resultaten moeten natuurlijk ook niet tegenvallen...

Of als me favoriete serie op tv is...

Maar van het weekend ben ik er weer bij.

hoewel... ik heb wel een verjaardag...
8 0
Redrum
Haha nice
0 0
EricAjax1
Hahahaha wat is dit nou weer? ga het niet eens lezen. Belachelijk land is dit aan het worden
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
Wat mensen vergeten. Als Willem 2 fans vrij door amsterdam kunnen lopen, er maar 1 iemand de politie hoeft te bellen met Hallo met jantje de boer ik heb een tip voor de politie : ajacieden zijn in de buurt en willen rellen. Maar 1 zo'n melding bij de politie en ze nemen 0,0 risico. Betekent in dit geval elke willem 2 fan in die trein als potentieel hooligan zien die wil vechten. Zolang de politie ook maar een klein beetje denkt dat fans verkeerde bedoelingen hebben denken ze Dan gaan we ze nu ff aanpakken! Goed bewijs hoeft er niet eens te zijn zoals agenten die ajacieden in de buurt hebben gespot, 1 anoniem belletje naar de politie is genoeg om in de stress te schieten bij alles en iedereen. Politie en gemeente meteen denken Het zal toch niet Het zal toch niet, straks hebben we een veldslag in hartje amsterdam. Letterlijk onder het mom van Waar rook is is vuur.
Schijnen ook willem 2 fans al eerder in de stad biertjes te hebben gedronken, hadden ajacieden die toch ook wel gevonden en meteen richting amc geslagen.Dus 1 lolbroek hoefde maar te bellen naar de politie en je verziekt zo een vrije afreis regeling voor tilbrugers naar amstrdam en arena.
0 0
Aeter
Het is gewoon dom handelen van de politie. Als je een melding krijgt stuur je hooguit twee agenten erop uit om de situatie te beoordelen. Kunnen ze het zelf in de hand houden, zo nee, kunnen ze alsnog om versterking vragen. Dit preventieve paniekbeleid kost de gemeente onbeschoft veel geld, wat vaak niet nodig is. Ze moeten gewoon wat efficiënter te werk gaan en niet gelijk hele pelotons inschakelen om dat wat supporters een biertje drinken en staan te zingen. Dan kun je net zo goed supporters niet meer toelaten, want bij elke poep of scheet hebben ze dan blijkbaar een leger nodig.
1 0
FSideMaluku
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/-laat-je-vooral-niet-provoceren-~b0cdfd35/

Oud artikel, maar nog steeds relevant. Over de aanhoudingseenheid "Romeo", ook wel de hooligans van de politie genoemd.
0 0
Dexy
1) https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/85988/-ajax-heeft-ons-titel-abonnement-afgepakt-.html

2) https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/87279/ajax-haalde-de-meeste-titels-in-het-jaar-nul

3) https://www.ajaxshowtime.com/article/opinie/94499/beter-dan-barca-als-ze-er-keer-van-winnen

4) https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/95042/sv-psv-klaagt-over-elleboog-van-der-hoorn

5) https://www.ajaxshowtime.com/article/voetbalnieuws/110682/update-ii-ludieke-reactie-ajax-op-suarez-bij-psv

Aldus de doorsnee denkwijze van Harrie Timmermans door de jaren heen, als het om Ajax gaat.
1 -1
Kuningast
De tandjes, wat een simpele harrie
1 -1
InOost
Hij heeft gelijk, ik heb wat mensen gesproken die uitwedstrijden bezoek van andere clubs en ze zeggen allemaal dat de stewards en politie hier zich misdraagt. Clubs die volle uitvakken leveren in andere stadions blijven bij ons weg, we kunnen allemaal calimero's roepen maar ze hebben een punt.
2 -1
Aeter
Ik vind dit ook. Als dit zo is, moet daar verandering in komen. We kunnen niet zeuren dat we elders niet toegelaten worden, als de gemeente zelf andere supporters niet netjes ontvangt.
3 -1
trodat4030
Wat een rare actie van die knaap van omrpoep België.. AS gaat toch ook niet aan de SV van Groningen vragen hoe zij in Den Haag ontvangen worden? Sensatie zoekerij, niets meer..
1 -1
Rho1980
Zo leuk dit Hahaha. Je gaat haast denken dat dit volwassen mensen zijn. Volgens mij is op de basisscholen “pesten” weer een topic.
Kunnen ze dit mooi in een kringetje bespreekbaar maken. Hiephiephooooooii!
1 0
Rhythim
Hahahahaha...deze vrijdag verliep echt dodelijk saai.....Tot ik dit artikel las....waaat een sneue gasten !!

Dat wordt echt een warm ontvangst als zij hier komen over een paar maanden hehe....
1 0
godlike
Calimero´s
0 0
Vierendertigste
Lekker is je eigen dorp blijven
Die grote stad is niets voor jullie
1 -1
RayJordaan
Vuil smerig schijt volk die kut lampies
2 0
JanTa
Elke keer weer komt dat Calimero gedrag weer naar boven drijven.
2 0
Radie125
lampjes moeten mee huilen zielig volk
5 -1
Labrador
HAHAHAHA Ja hoor. Daarom gaan er minder mensen mee? Nee wij krijgen in elk stadion of stad een warm welkom. Iedereen haat ons en toch hebben wij ALTIJD een vol uitvak. Psv. Famous for not traveling!
10 0
Juichtoon
Wat zijn de feiten dan Harrie? Je voelde je niet welkom, maar wat zegt dit? Misschien ligt dit wel veel meer aan jou. Alle uitsupporters zijn welkom in Amsterdam dus ook jij Harrie. Misschien moet je eens wat minder 'spiegelen' dan zijn wij opeens een stuk aardiger.
4 0
Zalazar
Die Willem II supporters hebben nog wel een punt als je kijkt hoe ze zijn behandeld. Maar waarom moet zo'n PSVer zich ermee bemoeien? had die moeten doen toen zn burgemeester helemaal geen uitsupporters toe liet van ons vanwege werkzaamheden aan het spoor... Dat is nog triester, net als die uit Den Haag zonder enige die alleen naar Haagse sjonnies luistert en alle redelijkheid uit het oog verliest
8 -1
Redrum
Psvers moeten sowieso altijd hun schijnheilige laffe boeren bek dicht houden. Als je bij lange na het uitvak in de Arena niet eens vol krijgt moet je gewoon lekker je bek houden.
3 -1
ajax4ever01
Wat een zeikerds zeg
2 -1
Redrum
Oh dat is dus de reden dat topclub psv jaarlijks gemiddeld 150 supporters mee brengt naar de Arena...
4 0
ajax4ever01
Wat een zeikerds zeg
2 0
Kuningast
Oppercalimero Harrie fucking Timmermans waar bemoei je je mee?
3 -1
Ruudje74
Waarom reizen in grote groepen, je roept het onheil over je af. Of je nou wat vernielt of niet, je op andere wijze je misdraagt of niet, het is intimiderend. Daarnaast vindt ik dat kudde-gedoe sowieso vrij achterlijk....als je alleen loopt kijk je schuchter naar de grond en in een grote groep sta je ineens op een bushokje te stampen. Dat is toch gewoon zielig? Nooit begrepen, als ik naar de Arena ga voor een wedstrijd ga ik een uurtje vooraf bij BaCo lekker een biertje of twee/ drie doen met enkele vrienden, dan naar binnen, wedstrijdje kijken en na afloop weer naar huis. Uit ook gewoon bescheiden, in een klein groepje met de auto en geen gezeik. Je bent toch geen supporter om ergens in de stad rotzooi te trappen?! Op welke manier is je club daarbij gebaat? Het kan de club alleen maar boetes en een slechte naam opleveren.
2 -1
Noxin
Je had burgemeester moeten worden. Volgens veel burgemeesters zijn grote groepen supporters ook per definitie hooligans.
0 -2
damskowest
En na onderzoek blijkt dat de politie onterecht mensen in gijzeling heeft genomen. Gaan we daarna weer zeker over tot de orde van de dag? Heb normaliter niks tegen politie. Maar bij voetbal gelden andere regels blijkbaar. Net als die Romeo's enorm provocerend. Jaren terug op het Leidseplein -tijdens de huldiging -stonden ze hoor, strak van de snuif Ajax fans uit te dagen. Helaas kwamen ze toen de verkeerden tegen.
1 -1
niquedegraaff
Politie (me) heeft er vaker een handje van om onnodig in te grijpen omdat het al een tijd te rustig is waardoor ze overbodig lijken. Met zo'n achterlijke inzet en lul verhaal lijkt het net alsof ze weer heel erg nodig zijn.

Herinner mij nog ajax-nac zo'n 15 jr geleden. Werden er na de wedstrijd zo'n 300 kantoor medewerkers rond de arena door de ME ingesloten en bussen in gemept met het lul verhaal dat zij stenen zouden hebben gegooid. Rechter sprak iedereen een maand later vrij omdat het verhaal van de politie simpel weg niet klopte.

Maar zo stond er wel weer mooi op teletext dat er hooligans waren opgepakt en kon de politie weer een hoop veren in haar reet stoppen.

Het is gewoon gedaan om in eigen werk te voorzien.
3 -1
1eringzuid2
Amen. In datzelfde Tilburg mogen wij ook niet komen. Al jaren lang is Willem II uit, 1 van de meest belachelijke combiwedstrijden, ook nog eens zonder alternatieve opstap plaats. Vroeger kon je daar altijd prima los heen. Een biertje doen in een café of op zondagmiddag langs de hockeyvelden op loop afstand van het stadion om daar een biertje te drinken. Daar gebeurde zelden wat. Jaren geleden heeft de toenmalige burgemeester Stekelenburg toen ook al zijn ME ingezet inclusief waterkanon toen er vreedzaam zou worden gedemonsteerd tegen de nutteloze combi.
2 0
DeBaarsjes
De Tilburgse politie werd niet eens door de A'damse politie serieus genomen. De Tilburgse politie vertelde dat er helemaal niks aan de hand was maar de politie hier heb er wel een handje van, vraag maar aan meerdere clubs.

Dit zegt al genoeg:
'Ook melden ME-ers dat ze dit doen om ons te beschermen tegen groepen Ajax-hooligans. Die zouden ons op de Dam opwachten. Nou waren we sowieso niet van plan om midden op de Dam uit te gaan lopen dagen, maar dit vonden we ook opmerkelijk klinken. We pakten er even een live-webcam bij die je via internet dus een goede blik op de Dam gunt: Geen Ajacied te zien.'

Klinkt al heel ongeloofwaardig om op notabene de drukke Dam op een zaterdag te verzamelen om daar te gaan knokken.
3 -1
Aspers73
Ja, en alsof Ajax fans zich druk maken om wat Willem II fans!
2 0
dimi1976
Voor iedereen, die gelijk zijn oordeel klaar heeft. Er was helemaal niks aan de hand. Willem 2 mocht gewoon los komen en wilde relaxed een dankje doen. De politie verzinr verhalen over een ontvangst commite. Onzin dus.
Ze proberen hun eigen straatje schoon te vegen. Vrij vervoer is vrij vervoer. Dan moeten ze niet gelijk een hele groep aanhouden. 17 november komt de sint aan. Politie let op. Pak alle demonstranten op. Dat mag zeker wel, bij een kinder feestje.
Altijd de voetbal supporters aanpakken. Triest
2 -1
rwprwp
Als deze aanwijzingen er echt zijn,wat ik betwijfel,
Bied deze mensen dan in ieder geval een biertje en jodekoek aan. Het is niet hun fout dat ze opgesloten worden tenslotte...
1 0
hakkietjakkie
Is toch de gruwelijkste tijdverspilling? Wat bezielt je om dit te doen? Waar is dit überhaupt ontstaan? Zielig, echt ronduit zielig!
0 0
ram
Wat zijn voetbalsupporters toch debiel zeg...

Zou er ooit een moment komen dat beschaafde mensen zich niet hoeven te schamen als ze uitspreken een voetbalclub aan te hangen?
2 -10
AlexIbarra
Wat hebben 'voetbalsupporters' dan gedaan volgens jou?
2 -1
Kuningast
Zegt genoeg dat jij dit lulverhaal van de polizei blind gelooft...
5 -2
ram
Welk lulverhaal? Ik heb het over het algemeen en maakt geen onderscheid tussen Ajax-supporters en Willem II supporters.

Of ga jij mij vertellen dat zowel de Tilburgers als de Ajacieden zich het weekend voorbeeldig gedragen hebben? Echt, ja?
1 -7
Noxin
Als het tegendeel waar was, hadden we dat vast wel gehoord.
2 -1
AmsterdamFM
Hoe vaak kom jij in een stadion?
4 -2
ram
Niet heel vaak meer. Om de reden die ik eerder aangaf ;)
1 -6
mvdk
Ik dacht altijd dat Ajax en Willem II wel redelijk met elkaar op konden schieten. Vreemd, wat zou er nou tussen die 2 moeten zijn? Misschien PSV supporters ertussen?
2 -1
Afcas20
Nee, zaten jongens van Antwerpen tussen
1 0
Zwan
Oh dat moet Antwerp zijn zie ik nu
0 0
Zwan
Van het nietige FC Antwerp? Of het onbenullige Beerschot?
0 0
NotForSale
De prestaties van deze 2 clubs zijn mss niet bijzonder maar hun hooligans zijn wel berucht
0 0
Toon meer reacties