'Frenkie niet onder de indruk van transfergekte'

SJvanveen, 03-11-2018 om 09:42, 10361 views, De Volkskrant |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

In een lang interview over Arkel en Frenkie de Jong in De Volkskrant hebben de ouders van de Ajacied gesproken over hun zoon. Net als in Het Verhaal Achter komt de achtergrond van de voetballer aan bod, al gaat het ook over de hedendaagse voetballerij. Talloze topclubs staan in de rij om De Jong, in het artikel steevast 'Frenkie', over te nemen en zijn moeder spreekt erover.

Marjon Schuchhard, moeder van De Jong, is niet onder de indruk van de media- en transfergekte die omtrent haar zoon de ronde speelt. 'Doe toch normaal, dit zijn van die over-de-topbedragen. Ze bieden maar. Hij (De Jong, red.) moet er rustig over praten met Ali. Ik geloof ook niet dat Frenkie ervan onder de indruk is. Zo is hij niet', laat ze weten. 

Vader John de Jong kan de woorden beamen, want: De Jong junior is helemaal niet bezig met een transfer. Eerst Ajax, dan kijkt hij verder. En dat doet hij helemaal zelf. 'Hij weet wat hij wil, dat zit in zijn kop. Dat had-ie vroeger al: op tijd naar bed, op zijn voeding letten, niet een hele bak chips leegeten. Zijn doel was voor hem duidelijk, hij wilde profvoetballer worden.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rdk1983
Blijft vreemd dat Overmars nu al openlijk loopt te roepen dat er 3/4 weggaan. Frenkie en Matthijs hebben afgelopen jaar nog contract verlengd tot 2022 en 2022. Hoop zo dat die blijven.

Ziyech zal sowieso gaan. Onana denk ik ook. Misschien Tagliafico. Maar vrees dat we Neres en Donny ook gewoon kwijtraken. Zo zonde, heb je eindelijk een mooie selectie.
0 0
Oempaloempa
hoop dat hij nog een paar jaar blijft, vanwege de gezelligheid.
0 0
Radikaal
kom op AS, die jongen heeft zo'n mooie tandpasta-smile, en jullie blijven van die hamsterbekkies van m uitzoeken.
0 0
Stroeve
Maak deze jongen (en De Ligt) volgende zomer schatrijk met een contractverlenging en zorg dat ie nog een jaartje bij ons aller Ajax blijft, Marc.
6 0
Joseph
Ik denk dat het voor hem het beste is om nog een jaar te blijven, hij heeft duidelijk de ambitie om aanvallender te spelen, op dit moment brengt hij daarin nog te weinig, ik geloof 1 goal en 0 assists dit seizoen.
Daarnaast vraag ik mij af of hij 2 a 3 topwedstrijden per week fysiek al trekt. De relatieve rust in de eredivisie is misschien nog wel lekker voor hem, zeker met de interlands die er volgend jaar bij komen.
2 0
Gajes
Meteen 2 goede talenten van de kopende clubs + een zak geld onze kant uit. Is de enige manier dat je na dit seizoen ook weer een goed elftal op de been kan brengen.
0 0
Ajax2018
Beugelsdijk kost ineens 40 miljoen als je 250 miljoen hebt
0 -3
Ajax2018
Eerst vervangers kopen dan pas verkopen anders is de 250 miljoen zo op en zit je met een troep elftal zoals van basten had of zoals feyenooit had.. clubs vragen de hoofdprijs als je geld hebt!
0 0
Web
Mooi ventje die nog steeds met beide benen op de grond staat, laten wij hopen dat hij nog een jaar blijft. Tot de bestverdieners opwaarderen.
1 0
Ajax2018
Als je al weet dat er vier belangrijke spelers weg gaan en ver bent met de onderhandelingen met clubs en gesprekken met de spelers dan kan je maar beter eerst drie goede spelers/toptalenten halen en dan zelf beginnen met verkopen. Als we eerst 250 miljoen cashen en dan de markt op gaan dan betaal je overal het dubbele en zit je straks met een enorme kater
0 -1
Ozymandias
Ervan uitgaande dat Ziyech, Onana, De Jong en De Ligt de vier spelers zijn die vertrekken zou de beste opstelling die Ajax zonder aankopen zou kunnen maken er een met Kotarski; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Schöne, Labyad, Vd Beek; Neres, Dolberg en Tadic zijn. Daar zullen dus inderdaad wel twee/drie spelers bij moeten worden gehaald om ervoor te zorgen dat het Ajax team van volgend jaar niet substantieel slechter is dan het Ajax van dit seizoen.
0 0
RobbieWielaert
Ajax moet psv kopen en dan sattelietclub maken.
0 -3
Daniii
OFF: Vriend uit Portugal zei me dat de president van Sporting in Amsterdam is voor Bosz
1 0
Rujar
Goed nieuws voor Gudelj
5 0
RobbieWielaert
Mooi ventje, mooie vriendin, nu nog een mooie schaal.
0 -2
Zuiderling
Schalen mag ook ??
0 0