Deel Sparta-fans niet blij met samenwerking

BartVeenstra, 27-10-2018 om 08:15, 8706 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Een gedeelte van de supporters van Sparta Rotterdam is op zijn zachtst gezegd niet zo blij met de samenwerking van de Rotterdamse club met Ajax. Donderdag werd bekend dat de clubs door middel van samenwerking de jeugdopleidingen van elkaar gaan versterken.

Sommige fans van Sparta keren zich nu tegen het beleid van technisch manager Henk van Stee en hoofd opleiding en scouting Dolf Roks. De Telegraaf schrijft: 'De spandoeken met ’Fuck Am*dam’ en ’Geen talent naar de UFO-tent’ lieten aan duidelijkheid niets te wensen over.'

De komende drie jaar investeert Ajax bijna twee miljoen euro in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Ajax gaat helpen op het gebied van opleiden, scouten en training. Spelers die geografisch gezien ver weg wonen van Amsterdam zullen eerst deel uitmaken van de jeugdopleiding van Sparta. Mits goed genoeg kunnen deze spelers in een later stadium alsnog de overstap maken naar De Toekomst, zo legde Roks uit.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Noxin
Apart. Ik zag een kritisch artikel op Spartan fansite ITWM, waarop de Sparta-supporters eigenlijk alleen maar positief reageerden op de samenwerking met Ajax. Er zullen er best een aantal tussen zitten die net zo'n antipathie hebben tegen alles wat Amsterdam is als die kakkies, maar mijn ervaring is dat de meerderheid toch wel Ajax-gezind is. In De Meer was Sparta ook 1 van de weinige clubs waar de supporters gewoon door het Ajax-publiek heen naar de bussen liepen, terwijl er ondertussen heel wat handen werden geschud.
0 0
NotForSale
Dat zijn gewoon incognito f’noord fans
2 0
Murph
Voor die Spartanen die tegen zijn.
Een samenwerking met Feyenoord is achteruitgang dus tja.
0 0
Bky
Schattig.
2 0
Ajaxvooraltijd
Ja je hebt spartanen die voor Ajax zijn en spartanen die voor Feyenerd zijn.
4 0
ajaxminimax
Komt dus alleen door die blinde haat... als die fans nou eens logisch gaan nadenken en niet dingen gaan roepen vanwege een afkeer
0 0
Labrador
Geen talent naar die ufo.. Ik denk dat talent liever op echt gras speelt dan op een placemat
1 0
JariHeijden
Ze wisten gewoon niet wat goed rijmt op talent. Dus wordt het UFO-tent. En beetje sneu spandoek.

Je hebt er altijd mensen bij die het niet willen. Daarop kun je geen beleid maken.
2 0