Vd Beek vond rol concurrent Neres 'juist mooi'

Donny van de Beek was onwijs blij voor David Neres toen de Braziliaan inviel en even later betrokken kon zijn bij het beslissende doelpunt tegen Benfica. De twee zijn concurrenten van elkaar, maar op een dinsdagavond in de Champions League is alles vergeten. 

'Nee, ik vond het juist mooi', zei Van de Beek na afloop stellig bij FOX Sports. 'Ik heb het zelf meegemaakt en op de bank zitten is nooit leuk. Maar we trekken hem samen over de streep en daar is iedereen bij betrokken', aldus de middenvelder, die zelf weer in de basis begon en al de 1-0 had kunnen maken, ware het niet dat zijn schot werd gekeerd door de Benfica-goalie.

'Dat handje', analyseerde Van de Beek. 'Misschien had ik de bal laag moeten schieten. Hij moest erin, al moet ik ook zeggen dat die keeper het goed deed. Ik dacht: het zal me toch niet weer gebeuren? Want in München gebeurde het ook al, maar gelukkig maakte Nous 'm nog.' 

Benfica

Over Benfica was Van de Beek lovend. Des te beter smaakte de overwinning in extremis. 'Op zich was het gelijkwaardig', vertelde de international. 'We hebben tegen een heel goede ploeg gespeeld. We hadden het niet makkelijk met de opkomende backs. Het is knap hoe we tegen hun hebben gespeeld.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pieke
Het wordt tijd dat Donny weer gaat banken. Ik vind hem een stuk minder dan Neres. Maar Donny zal wel worden opgesteld om van dat media-gezeik als hij niet speelt, at te zijn.
1 -1
PetrusKeizer
Donny en David totaal verschillende types speler, ik snap de discussie niet zo.
0 -1
FlyingDutchMan
ETH zet beiden op de tien positie, oftewel elkaars concurrenten. No problemo, help mensen graag op weg!
0 0
ETM
Twee grote kansen voor Donny en in afronden is hij normaal gesproken niet slecht. Twee grote kansen is veel op CL niveau. In die zin kan ik er mee leven dat er voor hem gekozen werd. En sowieso als je naar t geheel kijkt zet Ajax een hele knappe prestatie neer en daar is Donny onderdeel van.
Maar ik kan net als velen het moeilijk verkroppen dat Neres op de bank zit. Dat Ten Hag af en toe zus en zo kiest vanwege een tactische overweging, okay, maar Neres kan imo niet lang buiten de basis gehouden worden. Daarvoor is hij veel te goed.
Itt velen heb ik wel begrip voor Ziyech en Tadic als valse buiten spelers. En dan is Neres dus een soort 10, maar als ze het bewegelijk houden wisselen ze veel en zal Neres ook wel eens op de vleugel te vinden zijn. Dat hebben we notabene al eerder dit seizoen zo gezien. Kort gezegd vind ik Neres beter dan Donny.
Er zijn er ook veel die pleiten voor Donny ipv Schone, maar daar heb ik ook bedenkingen bij. Donny wil veel doorbewegen en dat is ook zn kracht. Maar dat is niet de rol die Schone nu invult. Schone had een paar zwakke momenten, maar daarbuiten vulde hij zn taak gewoon weer naar behoren in. Schone passeren zou de balans imo flink kunnen verstoren.
Ik ben pro Vd Beek, kan gezien het wedstrijdverloop gisteren leven met de keuze voor hem, maar kan Neres op de bank niet veel langer meer aanzien. Die jongen heeft diepgang, combinerend vermogen, scorend vermogen, snelheid, een actie en pakt ook veel ballen af. Om die gozer kan je dus niet heen.
4 0
AFC Ajax
donny is een topper, maar is geen topper topper in de huidige Ajax tijd, die word uiteindelijk voor een ouderwetse 30 miljoen verkocht. Neres is goud waard en is onze beste aanvaller, als het tussen deze 2 gaat moet Neres altijd de voorkeur krijgen.
1 -2
Joseph
Het hoort niet tussen die 2 te gaan, Donny hoort op het middenveld voor dynamiek te zorgen en Neres in de aanval.
Hoop dat Donny snel de plek van Schone over neemt en dat Neres nooit meer op de bank hoeft. Gewoon een hele rare keuze van TH na zijn uitmuntende wedstrijd tegen Bayern.
2 -1
AFC Ajax
ja maar in de aanval hebben we al 2 middenvelders staan waarvan er eentje naar het middenveld toe moet.
dan kun je zeggen dat schöne afvalt, maar als je blind naar het middenveld wilt hebben valt schöne sowieso al af en dan valt donny dus ook af.
0 0
Joseph
Donny, Blind en Frenkie, dat is voor mij het middenveld in de topwedstrijden, met Wober achterin.
Dan zou ik altijd met je beste aanvaller spelen: Neres, en is Ziyech ook een zekerheid. Dan is de keuze: Dolberg of Tadic op de bank, dan zou ik Dolberg kiezen, zo lang als hij nog niet fit is.

Maar goed, Schone is heilig bij Ten Hag, de sterkste opstelling gaan we alleen zien als Schone geblesseerd raakt.
0 0
Rsv
Neres hoort altijd basis te staan, fantastische voetballer
7 0
Afc22
Hahah toen ik de titel las dacht ik "hehe ja tuurlijk". Wie is er niet blij wanneer de concurrent op de bank zit. Donny bleek wat sportiever te zijn dan ik haha.
5 0
Rood Gevaar
voor de wedstrijd een geweldig mooi spandoek in het uitvak met Stay Strong Nouri #34
Heel mooi gebaar
3 -1
FlyingDutchMan
Die had ik wel gezien, maar wist niet dat deze in het uitvak hing. Netjes van die Portugezen!
0 0
AnsB
Ik vind Donny bij lange na zijn niveau niet halen. Hij werkt hard, staat héél vaak op de goede plek, ook terugverdedigend, onderschept ballen, maar aan de bal is hij te vaak onnauwkeurig. Bovendien is hij zijn koelbloedigheid kwijt en laat hij te vaak ballen te ver van zijn voet springen.
Allemaal vooral technische foutjes terwijl hij in principe de basistechniek juist goed beheerst, maar hij is zichzelf nog niet na een moeizaam begin met eerst zijn liesblessure en vervolgens een plek op de bank.

Ik zie dit meer als een mentaal 'ding' dan als een technisch tekortschieten en het duurt mij te lang. Terwijl Neres nota bene tot de beste spelers behoorde tegen Bayern. Vervolgens staat hij er nu al weer twee wedstrijden naast. Daar snap ik niets van.
6 0
Moneyball
Neres weer in de basis tegen Feyenoord.
7 0
Radie125
geen rare woorden op deze site dank u
0 -1
Tscheu
Neres altijd basis. Altijd.
0 0
Lagasj
Als je zo'n grote kans mist, dan mis je meer en daarom zit hij terecht op de bank.
Ik zou vd Beek volgend jaar verkopen. Ongeschikt voor een top niveau.
Hetzelfde geldt voor Schone.... Is weer eens door de mand gevallen (tragisch traag) in een top wedstrijd dus ongeschikt voor een topclub.
Ajax zal echt door moeten selecteren om de zwaksten eruit te halen, te verkopen.
Tevens een spits en een laatste man kopen zodat blind op het middenveld kan spelen want TH ziet het dus duidelijk niet zitten in Wober.
9 -7
Joseph
Zet Blind op de plek van Schone en het probleem is opgelost, Donny is geen 10, speelt te ver buiten zijn comfortzone.
Natuurlijk met de punt naar achter mer Blind op 6. Frenkie-Blind-Donny, met afstand het sterkste middenveld en je speelt dan ook met Wober, die mis je gewoon achterin in dit soort wedstrijden.
3 -2
AjaxCitizen
Vind Ziyech - Blind - Frenkie echt wel sterker dan het middenveld Frenkie - Blind - Donny.

Zit veel meer creativiteit en voetbal in. Ook zeer degelijk wat betreft verdedigend vermogen, aangezien Frenkie en Ziyech beide goed meeverdedigen.
0 0
Legion
Ziyech speelde ook ruk, is die dan ook ongeschikt? Je kan gewoon niet altijd goed spelen
1 -2
FlyingDutchMan
Ziyech is dit seizoen geweldig, maar wat was hij vandaag dramatisch haha. Echt alle keuzes en acties die hij maakte leverde balverlies op, wel schrikbarend hoe hij door het ijs ging op dit niveau. De Mocros waren sowieso niet op dreef vanavond, Nous begon pas de tweede helft wakker aan de wedstrijd..
1 -2
Radie125
sneu deze reactie IQ van een biljartbal
3 -4
markplas
Litertje azijn op? Fijne avond en geniet dr van
2 -3
didierajax020
Prima jongen die Donny, maar verdiend momenteel echt een plek op de bank. Continu opzoek naar een goal in de 16 om zich - zo lijkt - te bewijzen. Neres bracht in drie minuten zoveel meer lef en durf.
8 -3
Jari_held
Hoezo? Was de enige met diepgang, knapte veel vuil werk op voor balverlies van schone, de jong (korte fase in 2e helft, speelde verder briljant) en ziyech... liep zich kapot maar was wat ongelukkig met afronding
4 -9
mistermiyagi
Donny was overal inderdaad, dat is o.a. zijn kracht.

Klaassen 2.0 schaduwspits.
2 -4