De Jong: 'Eerste helft speelde ik redelijk goed'

Frenkie de Jong vond zichzelf 'redelijk' spelen tegen Benfica dinsdagavond. De middenvelder speelde uitstekend, maar was na afloop nuchter voor de camera's van Veronica

'Ik had een fase in de tweede helft dat ik slordig was. De eerste helft speelde ik redelijk goed, maar  ik moet zorgen dat ik topfit ben zodat ik in de tweede helft hetzelfde kan doen. Daar moet ik aan werken', was De Jong kalm over zijn optreden. Overall zag De Jong een gewaagd duel tussen twee goede teams, die Ajax in extremis naar zich toetrok. 

'Als je in de laatste minuut wint, is iedereen blij. Het was gelijk opgaand. Benfica had ons onder druk en wij hen, het ging op en neer met een hoog tempo  en veel technische spelers op het veld, maar gelukkig zijn wij de gelukkige', besloot de begeerde jongeling. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SnifferClarke
Eerste helft was hij geweldig, tweede helft kon hij zijn stempel niet drukken. Tweede helft waren de meesten in balbezit een stuk minder. Mooi om te horen dat hij genoeg zelfkennis heeft om dat te erkennen en eraan te willen werken.
0 0
Pheadrus
Frenkie wordt de beste Nederlandse voetballer sinds Johan.
3 0
DirkvanDam
dat gevoel had ik ook bij Nouri, wat zou hij af en toe geweldig in hebben kunnen vallen. helaas heeft het zo niet mogen zijn. we hebben een gebalanceerd elftal. en weten nu ook eens hoe het is om in de laatste minuut te scoren!!
1 0
Rsv
Eerste helft was Frenkie fantastisch, wat een rasvoetballer
4 0
rodnet
Een steengoede voetballer en nog verstandig bovendien. Wanneer hij vermoeid raakt wordt hij slordig en speelt dan te risicovol maar dat ziet hij zelf gelukkig ook. Geen overdreven euforie maar geeft een betere analyse van zijn eigen spel dan alle analytici op tv. Dit wordt een hele grote. .
7 0
Tufono
Wat een bescheidenheid van een mooie voetballer! Kerel ik heb van je genoten, jij kunt nog veel beter, ga zo door!
5 0
WantAmsterdam
Wat een speler, als iemand dit had voorspeelt had, toen hij van Willem II werd overgekomen, dat hij over enkele jaren zo goed zou worden...
3 0
SnifferClarke
Velen hadden dit voorspeld toen hij als 7-jarige bij Willem II op kwam draven, op stage. 50 mannekes, de grootste talenten uit Tilburg en de wijde omtrek, en hij viel meteen op. Dat hij het zover heeft geschopt, zal degenen die hem heel zijn leven volgen niet verbazen.
0 0
FlyingDutchMan
Streppel hield hem op de bank :p
0 0
Dexy
Redelijk goed... Man, je speelde echt weergaloos vanavond! Zulke goede dribbels en passing, dat zie je maar bij weinig spelers.
3 0
ajaxminimax
Belachelijk goed is hij... tuurlijk heb ik hem het liefst nog een seizoen bij Ajax, maar dat is niet heel realistisch. Je weet dat de complete europese top tegen hem gaat opbieden en ja dan wordt hem behouden wel erg lastig
4 0
SvenGeurtsen
Hij was vandaag de beste ajacied by FAR!
7 0
X-RaY
Heb weer genoten van die jongen. Ongelooflijk hoe hij voetbald, zo makkelijk en met zoveel rust, overzicht en souplesse in zijn spel. En hij blijft bescheiden en kritisch op zichzelf.

Pure klasse puur goud!
2 0
RensvN
"redelijk goed" wat een understatement!
5 0
Pauw
Genieten zolang hij nog voor Ajax speelt. Gaat echt niet nog een jaar in de Eredivisie spelen. Leert ie te weinig van.
4 -1
ditisdebeslissing
zou hem wel met messi willen zien samenspelen. maar eerst 100 miljoen deze kant op.
0 -1
amthree
Komt messi dan onze kant op?
2 0
Amster
Wereldspeler. Wat bizar jammer dat deze jongen niet uit de Ajax opleiding komt, had ik graag mee lopen pochen haha
6 0