KNVB verplaatst drie aanvangstijden voor Ajax

NielsOpdam, 23-10-2018 om 12:30, 12982 views, KNVB |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

De KNVB heeft voor drie wedstrijden van Ajax de aanvangstijden aangepast. Dit heeft de bond gedaan in verband met het Europese programma van zowel Ajax als PSV.

Ajax speelt op 3 november thuis tegen Willem II. De wedstrijd zou om 18.30 uur starten, maar is nu verplaatst naar 20.45 uur. Het tweede duel is NAC Breda - Ajax, dit duel zou om 20.45 uur starten, maar is nu vervroegd naar 18.30 uur. Het laatste verplaatste duel is de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Dat duel is op 8 december en start om 19.45 uur in plaats van 20.45 uur. 

De KNVB heeft dit gedaan zodat Ajax en PSV zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op de Europese campagne, zo vertelt Jan Bluyssen, manager competitiezaken. 'Wij vinden dat we de verplichting hebben om de Nederlandse clubs zo veel als mogelijk de ruimte te geven om op Europees niveau optimaal te kunnen presteren. Dat is in het belang van het Nederlandse voetbal en dus in het belang van alle Nederlandse clubs.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeBaarsjes
Je zou juist denken dat ze 18:30 zo laten staan tegen Willem ll ipv 2 uur later beginnen dus 2 uur later klaar en zo minder rust op daaropvolgende dinsdag.
0 0
geendagsvlieg
Ajax speelt na Willem II niet op de dinsdag, PSV wel. Daarom zijn de wedstrijden van PSV en Ajax op de zaterdagavond omgedraaid.
0 0
Joker
Hahaha.

Dus verplaats je de wedstrijd tegen willem 2 van 1830 naar 2045.???

En 8 december een heel uur eerder. Wow.

Hebben die gasten die op zondag na de winter tijd spelen. Toch vet meer voordeel dan de zaterdag spelende.

Briljant zo een hele uur eerder
0 0
bollejan1
Dit slaat nergens op, in Portugal spelen ze gewoon op vrijdag (of zelfs op donderdag als dat kan, zoals Benfica deze week) wanneer er de volgende week CL wedstrijden op het programma staan. Zo heb je pas echt meer rust, die paar uur zullen verschil niet maken
0 0
geendagsvlieg
In de Nederlandse Eredivisie hebben behalve de KNVB ook de twee clubs, FOX en de lokale driehoek inspraak op wijzigingen van wedstrijden uit het definitieve programma.

Daarnaast heeft Ajax aangegeven niet op de vrijdagavond competitievoetbal te willen spelen.

In Portugal werd afgelopen weekend geen competitievoetbal gespeeld. Benfica had geen bezwaar tegen een donderdagavond wedstrijd ondanks het gemis van veel spelers die terugkwamen van interlandverplichtingen, omdat de tegenstander een amateurclub betrof in het bekertoernooi.
0 0
Labrador
Weer het rooster aanpassen op het werk...
0 0
Bjorn
Gaan twee uurtjes echt het verschil maken? Volgens mij kun je het dan beter een keer een dag eerder laten spelen of juist een dag later afhankelijk van hoe het speelschema is.

Je zag in Frankrijk bijvoorbeeld nog wel eens dat ze een ploeg op de vrijdagavond lieten spelen als ze dinsdag in de CL moesten aantreden.
2 0
Libero
Sterker nog, Lyons wedstrijd werd destijds uitgesteld toen ze tegen Ajax moesten.
0 0
geendagsvlieg
Die wedstrijd ging wel naar de vrijdagavond, omdat zowel Lyon als Angers zo goed als uitgespeeld waren in de competitie.
0 0
Michelangelo
Ik begrijp deze gehele wijziging niet. 2 uur eerder maakt echt helemaal niets uit. een dag eerder begrijp ik, maar dit slaat werkelijk waar helemaal nergens op.
0 0
geendagsvlieg
Bij de eerste twee van die wijzigingen zijn de wedstrijden van Ajax en PSV omgedraaid, omdat nu wel wie bekend is wie er op de dinsdag moet en wie op de woensdag.
0 0
Van Reenen
Wel als je een uitwedstrijd speelt. Dan kom je middenin de nacht thuis als de wedstrijd om 20:45 uur begint. En anders een uur of elf 's avonds. En de supporters nog eerder.
0 0
Jari_held
2 uur eerder lig je ook eerder op bed. En dus betere en langere rust
0 0
Radie125
na een wedstrijd slapen spelers over het algemeen slecht dus deze reactie kan de prullenbak in
0 0
Frankkie
Afgelopen weekend snapte ik ook al niet!
Waarom speelde PSV zijn wedstrijd eerder dan Ajax?

Waarom heeft Ajax naar de Europeese wedstrijden een zwaarder programma dan PSV?

En dan blijft men maar roepen dat de KNVB een Jodenclub is......
4 -5
3*stars*3
Ik blijf erbij dat het die boertjes al jaren goed uitkomt dat ze eerder moeten spelen dan Ajax.
Verdeel het gewoon gelijk en we zullen zien dat er ook bij hun extra druk komt.

En voordat mensen gelijk beginnen over Calimero, Ajax heeft af en toe idd een datum waarop het eerder speelt dan PSV maar voor mijn gevoel speelt PSV vaker eerder.
1 0
afcas
dit is wel erg treurig hoor... psv speelt zijn wedstrijden eerder boehoe... maar gelukkig zie je zelf al in dat het een beetje calimerogedrag is.
0 0
xstaniox
De clubs mogen voorafgaand aan het seizoen hun voorkeur geven wanneer ze willen spelen volgens mij. In dat geval geeft PSV aan de voorkeur te hebben op zaterdag en Ajax meer op zondag.
3 0
DeBaarsjes
Serieus? Het schema van de eredivisie was al langer bekend dan het schema van de CL. Dat Ajax een zwaarder programma heb kan Knvb niks aan doen.
5 -3
3*stars*3
Gewoon netjes verdelen.
En dat sneaky boeren gelul dat zaterdag een voorkeur heeft moet KNVB ook van afstappen.

Moet er natuurlijk wel bij vermelden dat Ajax wat risicoduels speelt maar dat is echt niet gehele competitie zo.
1 0
geendagsvlieg
Er ligt een afspraak met FOX dat Ajax, Feyenoord en PSV niet op dezelfde speeldag staan ingeroosterd tenzij er een klassieker gespeeld wordt.

De voorkeursdag voor de thuiswedstrijden van Ajax en Feyenoord is de zondag, die van PSV de zaterdagavond.

In de 1e seizoenshelft speelt Ajax 8x op de zondag, PSV slechts 2x. Van die 8 wedstrijden is alleen de thuiswedstrijd tegen De Graafschap van speelronde 16 verplaatsbaar naar de zaterdag.

In de 2e seizoenshelft heeft PSV veel meer zondagse wedstrijden op programma staan. Ajax en PSV hebben 9x dezelfde speeldag, van de overige acht speelt Ajax 5x een dag voor PSV.
0 0
Michelangelo
ajax wil graag op zondag spelen. Ze kunnen ook net als psv aangeven dat ze op zaterdag willen spelen. Is dus gewoon een eigen keuze (los van een paar risico wedstrijden)
1 0
afcalegend
de speeldata van de CL waren al eerder bekend dan de het schema van de competitie
3 0
geendagsvlieg
Het was bij het maken van het programma nog niet bekend of Ajax op de dinsdag, woensdag of donderdag Europees voetbal moest spelen.

En dat maakt een groot verschil bij het maken van het Eredivisie programma omdat zowel Ajax als Feyenoord veel meer risicowedstrijden hebben die alleen op de zondag gespeeld mogen worden van de lokale driehoeken.
0 0
DeBaarsjes
maar wie zei toen dat Ajax zich zou plaatsen voor de CL? We moesten alsnog voorrondes spelen toen. En als Ajax bijv kampioen werd dan alsnog wist je nog niet of je op de dinsdag of woensdag moest spelen..
1 -2
Redrum
Je mag het natuurlijk nooit zeggen, maar ik heb het vermoeden dat de knvb vooral niet wil dat één club de alleenheerschappij heeft. Ze willen naar een situatie met zoveel mogelijk topclubs die strijden om de titel. Ze hebben nog wanhopige pogingen gedaan om Feyenoord erbij te krijgen, maar dat is ze niet gelukt.
2 0
Libero
Ik deel dat vermoeden. Zou denk ik ook niet zo goed voor Ajax zijn als er geen concurrentie is, maar het zou toch een vorm van competitievervalsing zijn.
0 0
chrisjuhhh
KNJB of toch KNPB of KNBB
0 0
Ajax34
Dan laat je ons toch niet later spelen tegen Willem II.
3 0
geendagsvlieg
Die wedstrijd is omgedraaid met die van PSV, omdat PSV die week op de dinsdag CL speelt en Ajax op de woensdag.

Van FOX zal geen toestemming komen om die 2 wedstrijden tegelijkertijd op de zaterdag te spelen.
0 0
Ajax34
Fuck Fox
0 0
AlexIbarra
Willem II is op zaterdag, de woensdag ervoor spelen we beker tegen Go Ahead.
Daar zitten maar 2 rustdagen tussen, daarna 3 rustdagen voor Benfica-uit.

Toch moet er nu van alles veranderd en aangepast worden voor die twee uurtjes extra rust, dus ik weet niet of het nou heel handig is allemaal.
Liever 1x een extra rustdag, dat is wel echt een voordeel.
1 0