Dest: 'Ik heb de potentie om Ajax 1 te halen'

Sergino Dest kijkt uit naar het Youth League-duel van Ajax onder 19 met de leeftijdsgenoten van Benfica. De back annex buitenspeler speelt dinsdagmiddag op een uitverkocht Sportcomplex De Toekomst tegen de Portugezen. Een goede, leerzame ervaring, zo stelt de Ajacied. 

'Ik verwacht een heel zware wedstrijd. De jeugdteams van Benfica zijn heel sterk en we moeten extra scherp zijn om de winst te pakken. Want dat is ons doel: 3 punten. We willen eerste in de poule eindigen. Het is tof dat de wedstrijd is uitverkocht, want dat is nog niet voorgekomen dit seizoen. Een uitverkochte wedstrijd is een goede ervaring voor ons', vertelt Dest op de site van Ajax.

'Op verdedigend vlak moet ik op de cruciale momenten scherper zijn. Dat is een leerpunt. Verder heeft Ajax een goed plan met me. Het gaat steeds beter en ik verwacht, wanneer ik zo doorga, dat het snel kan gaan. Maar je weet het niet, we gaan het zien.' Het liefst speelt de rechtspoot achterin. 'Aan de andere kant, voor mijn ontwikkeling is het wel goed dat ik voorin sta. Op deze plek leer ik sneller te handelen en het helpt me een moderne back te worden.'

Zijn doel is uiteraard om binnen afzienbare tijd in de Johan Cruijff ArenA te staan. 'Ik heb weliswaar nog een lange weg te gaan en ik moet nog veel groeien, maar ik heb wel de potentie om Ajax 1 te halen. Terugkomend op de positie voorin, ik wil gewoon spelen. Zolang ik minuten maak vind ik het goed.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
Hij viel goed in als linksbuiten vandaag bij O19
1 0
hakkietjakkie
Sorry Dest, maar zolang jij alleen maar solo acties maakt en vervolgens over of naast schiet ga je voorlopig niet in Ajax 1 komen hoor!
0 -4
Babangida83
Dat is opdracht om hem te ontwikkelen. Je hoort Heitinga alleen maar naar hem roepen, ga 1op1!
2 0
hakkietjakkie
Het feit dat je trainer dat moet vertellen vind ik veel zeggen over je als speler. Zie dan liever Unuvar spelen.
0 -4
chrisjuhhh
Weetje dat dat vaker gebeurd op de toekomst het corrigeren van een speler .

Je moet dan maar eens gaan kijken op een zaterdag dan hoor en zie je nog eens wat ipv een stikkie
0 0
Schwalbino
Nu verschuif je de doelpalen. Eerst zei je dat zolang hij alleen maar solo's probeert te maken hij niet goed genoeg is. Dan zegt Babangida dat dat de opdracht van Heitinga is en dan zoek je naar een ander argument om iets negatiefs over Dest te zeggen.
0 0
3*stars*3
Kom er maar in jeugdwatchers, zit er potentie in deze jongen om het 1e te halen?
0 0
chrisjuhhh
Hij viel goed in en verbaas me er steeds weer over maar zit wat in ja
1 0
Schwalbino
Potentie en gedrevenheid zeker.
1 0
FlyingDutchMan
Klinkt in elk geval niet alsof hij morgen bij een andere club tekent. Zal best veel interesse zijn voor deze contactloze USA belofte.
6 0
FlyingDutchMan
Wellicht
0 -1
Vlieske
Nee
1 -7
koenos1
Ja
5 -2
jaripettersson
Misschien
2 -2
AFCAMM
De tijd zal het leren.
2 -2