'Op deze manier moeten wij talenten beschermen'

Marc Overmars is zeer content met het feit dat Kasper Dolberg zijn contract heeft verlengd tot medio 2022. Dat laat de directeur spelerszaken weten tegenover de camera van Ajax TV.

'Voor Kasper was dit eigenlijk een volgende stap', vertelt Overmars. 'Gelukkig is hij weer een beetje terug. Hij speelt weer en is fit. Wij willen natuurlijk graag de Kasper zien die we kennen. Dit is denk ik voor hem en voor ons het contract op het juiste moment.'

Ook voor Ajax is de contractverlenging goed in meerdere opzichten. 'Zodat het de clubs wat afschrikt. Op deze manier moeten wij onze talenten gewoon beschermen.'

Bestel hier het shirt van Dolberg met gratis bedrukking!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gras
Van wie kwam dat belachelijke verhaal nou dat Ajax vreesde dat Dolberg een eendagsvlieg was? En dat men twijfelde?

Staat dit totaal haaks op. Dolberg is buitencategorie in potentie, net als Frenkie en De Ligt.
4 0
RusselWestbrook
Van de alom geliefde en geprezen onderzoeksjournalist Valentijn Driessen.

Druipt het sarcasme van je scherm? Mooi, dan is de boodschap overgekomen.
1 -1
JanTa
Each er word wat afgeleuterd in de media.
1 0
vdvaart23
Perfect moment. Lekker bezig Marc!
3 0
Ajax27
Met stapjes leren ze steeds beter en beter om te gaan met toptalenten. het tijdig openbreken van het contract. Dolberg zal wel een flinke opwaardering krijgen. Zo kun je hem net als Neres nog een jaar extra houden en m evengoed nog in 2020 met een 2-jarig contract verkopen. Goe bezig Marc!
6 0
Web
Moet financieel eerst kunnen. Hadden ze tijd voor nodig.
4 -1
Ajax27
True, maar ze hebben ook regelmatig spelers door laten spelen om vervolgens met een 1-jarig contract voor een prikkie verkocht. Je kunt mij niet vertellen dat spelers destijds niet gevoelig waren om een jaartje extra bij te tekenen voor pak en beet een half miljoen extra.
0 0
ajaxxcied4life
Overmars is een slimme hosselaar. Hij en Frank hebben van dit Ajax een financieel krachthuis gemaakt.
15 0
gras
Netjes dat je Frank zijn credits ook geeft.
3 -1
Joseph
Mag toch 1 naam niet ontbreken in dit verhaal, Johan Cruijff.
1 -3
afcas
noem frank er niet bij... zoveel miskopen geweest op aanvraag van frank. we hadden rijker en verder kunnen zijn als er toen ook fatsoenlijk gescout werd.
1 -10
AlexIbarra
De bijdrage van FdB was vooral sportief ipv financieel.

4 titels op rij hebben ook waarde, en direct CL deelname in die tijd. $$
0 0
Ruudje74
Alsof Frank daar verantwoordelijk voor was. Er was toen amper geld, uiteindelijk was er wat geld, maar mocht er niks uitgegeven worden. Hij heeft geroeid met de riemen die hij had en is daarmee uiterst succesvol geweest!
Op het moment dat hij weg ging kon er ineens flink geld uitgegeven worden (Neres, Ziyech) en braken de Ligt en Dolberg door, later ook Frenkie de Jong.
4 -2
Ferd
Ja, Frank was daar voor verantwoordelijk. Hij vroeg zelf om Sigthorson, Dijks, Gudelj etc. Dat waren spelers die uit zijn koker kwamen, niet uit die van Overmars. En Frank had de macht en draagkracht binnen Ajax om zulke spelers te eisen.
0 0
Ozymandias
Onder De Boer is er meer dan 50 miljoen euro aan transfers besteed. De Boer koos voor Vd Hoorn terwijl Jonk en Bergkamp voor Van Dijk wilde gaan. De Boer koos van Gudelj terwijl Propper ook haalbaar was.. Er zijn veel van dit soort voorbeelden. De Boer is heel belangrijk geweest voor Ajax maar hij had veel te veel inspraak bij transfers.
3 -2
Schwalbino
Frank was niet eens lid van het technische hart. Als je zegt dat Jonk en Bergkamp tegen een bepaalde transfer waren dan moeten de andere leden van het technisch hart ervoor hebben gestemd. Hoezo dan is Frank daar verantwoordelijk voor?
1 -1
Ferd
De Boer had enorm veel macht binnen Ajax, omdat hij prijzen pakte na een periode van droogte, omdat hij een kind van de club was. Overmars, Sar en Jonk hadden die draagkracht toen nog niet.
0 0
Schwalbino
Kom zeg, de beslissingsmacht lag gewoon bij het Technisch Hart.
1 0
Rommy
Lerin Duarte hahaha
0 0
geDaante
Frank kocht toch echt Van der Hoorn, Sigthorsson, Gudelj(!), allen voor 3-5 miljoen euro, wat toen nog wat meer waard was. Daar had je bijvoorbeeld Van Dijk, Pröpper, etc. ook voor kunnen halen. Allemaal aankopen gedaan op basis van niks eigenlijk, op degelijkheid en fysiek.

Dus houd maar eens op hem die hand boven het hoofd te houden.
Sinkgraven mocht na twee foutjes nooit meer aantreden, alleen lekker safe op linksbuiten. Schöne werd rechtsbuiten gezet, en een breker op 6, weer lekker safe.

In niks een Ajaxcoach gebleken, helaas.
1 -5
Amsteraaij
lul niet man. hoe weet jij nou wie die aankopen heeft gedaan. je kunt jezelf wel iedere keer herhalen hier, maar dat maakt het niet waar. bovendien is het achteraf lekker makkelijk lullen vd hoorn vs van dijk, gudelj vs propper enz. weet jij hoe het had gelopen als die anderen waren gehaald. had van dijk de druk van ajax aangekund? was gudelj niet gewoon prima speler in het begin, en had propper het zomaar gemaakt dan bij Ajax. allemaal gelul in de rondte want we zullen het nooit weten. wat we zeker weten is, dat er toen weinig geld was. dat Frank elk jaar zn beste spelers zag vertrekken, en dat hij alsnog vier keer kampioen is geworden! hulde voor de beste man aub
3 -2
geDaante
Waren de eigen woorden van zowel De Boer, als Overmars, dat jij dat niet hebt meegekregen, wat goed kan, is jouw probleem.

Als je geen enkele creativiteit op je middenveld hebt staan (in de Boers tijd), koop je geen creativiteitsloze Gudelj aan. Die werd gehaald vanwege zijn 'gif' weet je nog? Dus bikkelen geblazen, en dat was ook De Boers nieuwe tactiek met Trustfull als assistent; de bal sneller naar voren pompen, en dan met een fysiek middenveld de twee bal winnen.

Pröpper is een verfijndere, technische en creatievere speler, dus veel meer voor de hand liggend.

Verder Van der Hoorn. Kopte bij Utrecht alleen maar lange ballen weg in de eigen 16, en viel daar door op. Heeft echter totaal geen (start)snelheid (dus niet best met ruimte in de rug), heeft een enorme draaicirkel, is oncomfortabel aan de bal, en kan niet opbouwen. Dus in helemaal niks een Ajaxverdediger. Onbegrijpelijk, totaal belachelijk dat hij hem haalde.

Je bent er weer zo één die totaal verblind is door wat lucky kampioenschapjes met historisch lage puntenaantallen en verschrikkelijk laf voetbal.
1 -2
Amsteraaij
Jij reageert eigenlijk helemaal niet op wat ik zeg.

Ik zeg het is makkelijk praten achteraf. Maar het is helemaal niet gegeven dat Propper en van dijk het bij ajax wel hadden gemaakt. Dat zullen we nooit weten.

Verblind door een paar lucky kampioenschapjes.. Makkelijk hoor.. Je kan het ook anders zien. Met minimaal budget maximaal resultaat. En daar plukken we nu met de financiele huishouding ook weer de vruchten van. Grappig dat jij het wordt verblind gebruikt.

Volgens mij ben jij verblind door je haat richting Frank. En praat je de ene aanname aan de andere vast om voor jezelf die haat te rechtvaardigen. Succes daarmee.

En los van wat ik vind van gudelj.. Creatiefloos?
Wat vind jij creatief dan? het vermogen om iets te creeren lijkt me.. Een kans creeren zou helemaal mooi zijn in het voetbal:

https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/94938/analyse-schone-klaassen-gudelj-meest-creatief

propper 2015/2016 10 goals 6 assists
gudelj 2015/2016 4 goals 8 assists.

Ook geen wereld van verschil..
0 0
FerdiZ
amen
0 -1
Schwalbino
Frank was niet eens lid van het technisch hart.
0 -1
Ferd
so what? Ten Hag ook niet, en die drukte Labyad er doorheen.
1 -1
Schwalbino
Er is nu helemaal geen technisch hart meer. Dus nee dat is een heel ander verhaal nu. En bij Overmars drukt niemand er iets door dat Overmars niet ziet zitten.
0 0
Ajax#1900
Hij is gewoon deels verantwoordelijk daar voor. We hebben zat goedkope spelers gehaald die wel bij Ajax passen. Je weer van te voren dat Vd Hoorn en Gudelj verkeerde spelers zijn wanneer je Ajax' voetbal wil spelen.
2 0
FlyingDutchMan
Was de komst van deze spelers een keuze van Frank, Marc, Edwin, het TH? Weet jij het???
0 -1
geDaante
Van vooral Frank, heeft De Boer zelf eens aangegeven, en Overmars zei hem deze aankopen 'te gunnen'.

Er gingen verder geruchten dat Overmars en De Boer via SMS samen aankopen bepaalden. Of dat waar is weet ik niet, maar wat duidelijk is, is dat ze Jonk en anderen er niet bij betrokken. Achterbaks bezig geweest dus, daar het TH tezamen zou beslissen.
0 -2
Web
Mee eens, onder Frank is de kas op orde gemaakt, was leeg na van Basten en Jol
Jammer dat de meesten dat niet ( willen ) zien
3 -2
Ruudje74
Helemaal mee eens, Frank heeft nooit gezeurd. Moest het doen met middelmaat, maar bijna 5 keer kampioen geworden. Dat was een wereldprestatie. Toen Frank weg ging kwamen ineens Sanchez, Ziyech en later Neres en braken de Ligt en Dolberg door! Vervolgens toch geen kampioen, Europees wel uitstekend. Had het wel willen zien met Frank...
1 0
Ferd
Hij moest het doen met middelmaat die hij zelf eiste van Overmars.
0 0
ajax4ever01
Hulde voor Marc!! Hij is lekker bezig.
1 0