'Verwacht shitstorm na lage verdedigingsrating De Jong'

BVeenstra, 22-10-2018 om 12:25, 12269 views, Voetbal International |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Frenkie de Jong kan in het nieuwe Football Manager-spel niet bepaald goed verdedigen. In gesprek met Voetbal International vertelt Jeroen Thijssen, als hoofd research verantwoordelijk voor de waarderingen van spelers uit de Eredivisie en de Eerste Divisie, over de lage beoordeling op het gebied van verdedigen van De Jong.

'Wanneer de game uit is, zal de shitstorm nog wel wat groter worden', verwacht Thijsen allereerst. De Jong beschikt in het spel over een goede pass, aanname en dribbel. Alleen: verdedigend laat het te wensen over. Op het gebied van koppen, dekken, tackelen en positionering scoort hij overal onder de tien (waarderingen lopen van 1-20). 'Tja, in het verdedigen is Frenkie de Jong gewoon niet heel goed. Kijk, zijn mentale stats zijn prima. Hoge waarderingen op beslissingen, concentratie en anticipatie zijn ook gewoon heel belangrijk voor een goede verdediger. Die heeft hij wel gekregen, maar hij heeft op die positie ook tekortkomingen. In het echt en ook in de game', aldus Thijsen, die aangeeft dat De Jong wel 'absoluut het potentieel heeft meegekregen waarmee hij kan uitgroeien tot wereldtopper.'

De spelers met de hoogste 'current ability' in de Eredivisie is Hakim Ziyech. 'Hij is in de game iets beter dan vorig jaar, maar niet veel beter of heel anders', zegt Thijssen. 'Ik vind dat hij grotendeels dezelfde speler is en hij was vorig jaar al goed ingeschaald. Hij is nu belangrijker voor Ajax, maar dat heeft denk ik ook te maken met de tactiek waarin hij speelt en de spelers die hij om zich heen heeft, zoals Dusan Tadic.'

Ook wordt er gekeken naar de speler met de hoogste 'potential ability' en in de nieuwste game is dat Matthijs de Ligt. 'Als je het mij vraagt gaat hij de beste centrale verdediger ter wereld worden. Niet over een of twee jaar, maar uiteindelijk zeker. Hij is nog zo jong en al zo goed. Hij heeft een potential ability van -9,5 gekregen.' En dat is behoorlijk hoog, zo valt te lezen. Het is na -10, wat gereserveerd is voor de nieuwe Messi of Ronaldo, de hoogste PA die een speler in Football Manager kan krijgen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax No.1
Het klopt voor geen meter als je het bv met VD Beek gaat vergelijken die volgens FM betere verdedigende stats als Frenkie heeft.. Hetzelfde ook bij De Ligt die zelfde passing als VD Beek heeft 14/20. En zo kan ik nog ff door gaan.
Ik pas de ratings maar altijd een beetje aan want ze zijn alleen accuraat bij de grote spelers...
0 0
JanTa
Wat is dat voor "wereldnieuws", dat Frenkie geen echte verdediger dat wisen we toch al? Misschien een open deur, Ronaldo en Messi zijn ook geen echte verdedigers.
2 0
Biornha
Maar een verdediger die misschien niet zo goed kan verdedigen maar wel 10 keer op de goede plek staat om een bal te onderscheppen is toch ook wel een goede verdediger? Of moet een goede verdediger goed zijn in tackles en zo? De beste verdedigers hebben eigenlijk geen sliding nodig in mijn ogen.. Maar goed is maar een spelletje haha
1 0
El Toro
Hij heeft alleen voor positionering een 6/20 gekregen... vrij bijzonder zullen we t maar noemen. Daarnaast valt me ook zn gemiddelde acceleratie (12/20) en snelheid (11/20) op.
0 0
Mikey Stormram
Maar waarom zou je, al helemaal in een game, Frenkie de Jong uberhaupt centraal achterin willen zetten?
1 0
DeWijsneus
Vergeet niet dat FM een management sim is, en geen FIFA of PES. Kan mij dan voorstellen dat je wellicht een middenveld vormt met Blind, Donny en Ziyech. Dan Frenkie inschuivend als extra middenvelder. Eigenlijk een beetje de puzzel die Ten Hag ook heeft natuurlijk haha. Zelf zou ik hem in het 'eggie' wel altijd als middenvelder zelf opstellen.
0 0
***1900***
Dat wil je niet. Diezelfde rol zo invullen is in FM bijna niet te doen.
0 0
DeWijsneus
Ik denk het ook niet. Zijn er die hard FM spelers die daar iets over kunnen zeggen? Inschuivende nummer 4 als extra middenvelder?
0 0
Ajax No.1
Het kan in de Libero rol maar helaas probeert de speler dan helemaal naar voren op te stomen ipv inschuiven naar het verdedigende middenveld.
0 0
AsensioWillemsen
Als je serieus vind dat De Jong niet kan verdedigen kan ik die Thijssen een bezoekje Hans anders aanraden. Zulke mensen denken in hokjes. Iemand is verdediger dus kan ie verdedigen etc.
Zo zullen Kristensen, Dijks, Orejuela zeker nog wel hogere verdedigen dan Frenkie hebben
1 0
chrisjuhhh
Is dit ook al nieuws ???

Zo ja 'ow mijn hemel ze worden echt gek '.
1 -1
Pauw
Een oordeel over een speler is normaliter nieuws, dus waarom nu niet?

Het maakt mij weinig uit of een bekend of onbekend persoon een oordeel heeft over (een speler van) Ajax.

Ik betwist zijn oordeel over de verdedigende kwaliteiten van Frenkie. Die worden onderschat. Maargoed, dat moment tegen PSV (L. de Jong) bilijft in de koppies hangen en alle goede momenten worden gemakshalve weer vergeten.
0 0