Schöne kent indrukwekkende statistiek na H'veen

BVeenstra, 22-10-2018 om 11:15, 7477 views, Voetbal International |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Lasse Schöne was tijdens het duel tussen SC Heerenveen en Ajax de speler met de meeste balcontacten en daarnaast had hij ook de meeste balveroveringen op het veld. Dat meldt Voetbal International maandagochtend.

De Deen had liefst honderd balcontacten tijdens de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion. Eén daarvan leverde een doelpunt op. Voor Schöne betekende dat dat tien van zijn laatste elf niet-penalty-goals in de Eredivisie van buiten het strafschopgebied zijn gemaakt.

Daarnaast wist Schöne liefst twaalf keer de bal te veroveren. 'Meer dan iedere andere speler tijdens Heerenveen - Ajax', schrijft Voetbal International. De Deen liet zaterdag tegenover het Algemeen Dagblad nog weten te willen groeien in zijn rol als controlerende middenvelder. 'Het is niet alleen kracht en snelheid. Het gaat ook om positioneren en medespelers neerzetten. Zelfs in het ballen afpakken heb ik nu plezier gekregen. Dat had ik vijf jaar geleden nooit kunnen zeggen.'

Heerenveen favoriete tegenstander Ajax

Verder is gebleken dat Heerenveen de favoriete tegenstander van Ajax is. In de laatste tien Eredivisie-seizoenen scoorde Ajax meer doelpunten tegen SC Heerenveen dan tegen iedere andere ploeg: 64. Daarnaast hield Ajax voor het eerst sinds januari-maart 2010 minimaal zeven keer de nul in acht opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MickS
Blijft een geweldige kerel met geweldige instelling waar onze jeugdigen in het veld een groot voorbeeld aan kunnen nemen.
Dat gezegd hebbende: ik heb de beleving dat de komst van Tadic en Blind, samen met Hunter die er al was, met hun trainingsregime uit het buitenland, Lasse hebben geïnspireerd voor een extra boost. Heb Lasse er nog nooit zo afgetraind gezien, zo fit!
0 0
Libero
Wat zijn dat toch een gekunstelde statistieken de laatste tijd. "Minstens zeven keer de nul in acht opeenvolgende competitiewedstrijden".
Afwisselend elke vijfde en dan weer vierde wedstrijd gescoord vanuit een hoekschop terwijl Alfred Schröder hinkelend op één been de verzamelde werken Nietzsche citeerde, bestaat dat al?
2 -2
Adam24
Gratis en voor niets afgehaald bij NEC. Ideale 12e man zeiden mensen. Meest waardevolle Ajax speler in de laatste 10/15 jaar. 250!!!!! wedstrijden voor Ajax. Ieder jaar moet hij hier weer verdedigd worden en een paar maanden verder hoor je niemand. Te traag, niet wendbaar, te dit, te dat misschien allemaal waar, maar hij blinkt uit in voetballen. Passing, balcontrole, inzicht, etc. Dingen die ik graag zie bij Ajax.
6 0
TheRiviera
Roep al jaren dat Schöne niet het respect krijgt die hij verdient hier op AS. Vooral op deze website zie je hoe laag en verwend bepaalde supporters kunnen gaan. Zodra Schöne een wedstrijdje hier en daar minder speelt zal hij weer de pispaal zijn. Zo gaat het helaas elk seizoen met Schöne en dat zal dit jaar niet anders zijn.
0 0
Ajax_026
Kunnen we niet langzaam aan beweren dat Lasse schone misschien wel de beste aankoop is van deze eeuw? Al 5 of 6 seizoenen belangrijk.
Hij gaat geen goud opbrengen zoals sanchez, milik of de Jong maar zijn waarde voor Ajax word, aan het begin van elke seizoen, zwaar onderschat. Het zijn stille krachten zoals Schone en Blind die andere de ruimte bieden om te schitteren.
10 0
jackwolf
Precies dat.
0 0
Redrum
Schöne zal ons geen euro aan transfergeld opleveren, maar hij heeft ons ook geen euro gekost. Zijn waarde in het veld is echter gigantisch gebleken. Elke keer als je denkt dat hij het niet meer kan belopen ontwikkelt hij zich en gaat hij toch weer beter spelen. Het is gewoon een fenomeen. Hij is waarschijnlijk de beste transfervrije speler die we ooit hebben overgenomen.
1 0
RaynoFischer
En het mooie is dan ook nog, hij heeft niks gekost :)
PSV ging destijds voor de dure Maher, nou je moest iedereen toen hier zien, had toen ook niet verwacht dat Lasse echt zo goed en belangrijk zou worden en dat al 5/6 jaar lang
1 0
ossenaar
Zelfs nu nog ontwikkeld Schone zich. Wat een held is het toch. In het begin had ik nog vraagtekens in de fitheid van Schone ten opzichte van de rest, maar hij lijkt afgetraind dan ooit en oogt daarnaast fit! Ik denk ook dat mocht hij een keer op de bank belanden, hij dat accepteert. Niks anders dan lof voor deze topper!
4 0
RaynoFischer
Precies, hij is onder elke trainer een tijdje op de bank beland, nooit hoorde je wat, in tegenstelling tot mannetjes zoals, Bazoer, Gudelj, Tete, El Ghazi en zelfs VD Beek die al gelijk gaan piepen en/of hun zaakwaarnemer erbij halen
2 0
RobbieWielaert
Tudu tuduh Lasse Schone!
1 -1
Dexy
Een op en top Ajacied en voorbeeldprof!
9 0
Lane 8
Held!
7 0