De Jong kijkt vooruit: 'Kunnen goed schakelen'

BVeenstra, 22-10-2018 om 08:10, 5839 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Frenkie de Jong vindt dat Ajax goed kan schakelen tussen het spelen van wedstrijden in de Eredivisie en het spelen van wedstrijden in de Champions League. De Amsterdammers wonnen afgelopen zaterdag kinderlijk eenvoudig bij SC Heerenveen (0-4) en nu wacht dinsdagavond het Champions League-duel met Benfica.

'Iedereen weet wel wat voor week er aankomt, hoor', begint De Jong in het Algemeen Dagblad. 'De twee wedstrijden tegen Benfica zijn mogelijk beslissend. Doorgaan in de Champions League of niet. Dát staat er op het spel. We hebben eerder laten zien dat we goed kunnen schakelen tussen eredivisie en Champions League. Dat moeten we nu ook doen.'

Ajax en PSV winnen hun wedstrijden in de Eredivisie de laatste weken constant met speels gemak en de vraag is dan ook of het verschil tussen de twee topclubs en de rest écht zo groot is. 'De uitslagen bewijzen dat wel. Maar wij hebben een goed elftal en verwachten dat ook van onszelf. Vooral ook omdat we veel moeten goedmaken op PSV. Qua punten én doelsaldo. Dat had tegen Heerenveen nog beter gekund. Maar ik geloof niet dat we daarom anders een Champions League-wedstrijd in gaan.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Ik vond Frenkie en Lasse zondag de besten van het veld, Lasse had de meeste balcontacten van allemaal, het zijn onze twee controleurs, weten precies wanneer ze druk moeten zetten op de bal.
Ik was een voorstander van een zes, maar wij zullen met zijn allen toe moeten geven dat dit systeem heel goed is voor Ajax, Ten Hag laat wekelijks ( op PSV na ) zien dat hij een geoliede machine heeft gemaakt van Ajax, wedstrijden tegen ploegen als, Vitesse, AZ en zaterdag Heerenveen worden op kinderlijke manier van de mat gespeeld, nu Ten Hag ook nog luisterd wat er onder de spelers leeft, kan ik als Ajacied niets anders dan blij zijn.

Ook heeft Ten Hag het heel goed gezien dat Frenkie het beste tot zijn recht komt op deze positie.
Ook al zijn er altijd nog supporters die dat ( niet ) willen zien ) hij heeft gewoon een natuurlijke drang om zich in te laten zakken, het spel naar zich toe trekt, en het enorm goed verlegd, hij gaat nooit voor een risicoloos breedte pasje, maar zoekt altijd diepte. Frenkie is een lust voor het oog op die positie, en veel belangrijker nog heel goed.

Blind zou ik ook het liefst op het middenveld zien, maar dat zal dan ten koste van Schone gaan.
Schone heeft een veel beter schot dan Blind, Blind is verdedigend denk ik iets beter, wat een luxe in het team

Donny is in mijn ogen de minste, ik heb een zwak voor Donny, maar moest ik kiezen uit Donny en Neres, koos ik altijd voor Neres, en waarom, omdat hij dood eenvoudig veel beter kan voetballen als Donny, Donny is alleen maar met scoren bezig, waardoor hij te weinig aan het spel deelneemt, wil Ten Hag dat, jij hij wil diepte in zijn spel ( ik ook ) maar Donny heeft moeite met het moment.
Ik denk dat Neres een stuk verder is dan Donny

Ziyech vind ik het beste op rechts in een vrije rol, dat gaat dan ten koste van Neres op die positie, ook al is het de beste positie ook van Neres. Ziyech raakt als hij onder druk komt nog wel eens zijn overzicht kwijt, zag je ook heel goed bij Marokko op het WK, op het middenveld geeft dat meer risico.

Dolberg komt er weer aan, is in mijn ogen sterker geworden, heeft nog wel te vaak ruzie met de bal ( uitglijden ) maar dat komt omdat hij zo graag wil, en al met de voorzetting bezig is, maar hij komt er aan, man wat word dat genieten, ik ben lirisch van hem. Houd wel in dat Ten Hag als Dolberg speelt, niet vaak met de combinatie Donny Neres speelt, te veel mensen voor de bal, Ten Hag wil altijd controle houden in het team

Wat een luxe hebben wij bij Ajax, zaterdag zonder Tagliafigo ( wat een ontwikkeling heeft hij doorgemaakt ) Neres, Mazraoui en Huntelaar

Ik heb nu alweer zin in dinsdag, en wat denk je van zondag de klassierker, waar ik van overtuigd ben dat Ajax deze weer makkelijk wind. Tegen Benfica word het lastig, nare ploeg om tegen te spelen
3 -2
Joseph
Wat betreft die 6, Ajax speelt niet zo goed omdat we nu met een 10 spelen, we spelen zo goed omdat we een geweldige selectie hebben. Tegen PSV zag je wat er gebeurde als je niet Frenkie of Blind in dit systeem speelt. Ik blijf het dus jammer vinden dat we niet met een 6 spelen.

Frenkie had iedereen al gezien, bij Ten Hag duurde het alleen wat langer. Gelukkig is het na PSV ook duidelijk geworden voor Ten Hag.

Donny is geen 10, hele rare keuze van Ten Hag, dat het nu minder gaat met hem is ook logisch, hij moet opeens een nieuwe positie innemen. Donny is meer een 6 dan Schone, was onder Bosz al beter, maar vind ik het beste tot zijn recht komen als rechter middenvelder. Daarom zouden we sterker zijn met een 6. Frenkie-Blind-Donny: dit blijft het sterkste middenveld.
1 0
Web
Ten Hag wist wel wat Frenkie kan, Frenkie heeft geweldig gespeeld in het centrum met De Ligt. Was toen het beste voor het team.
Ten Hag laat dit Ajax goed spelen, die kiest voor een systeem met twee controleurs.
Moeilijk om eens spontaan te zeggen dat Ten Hag het heel goed doet.

En tactisch zo goed, speelt altijd in op de zwakke plekken ban een team.
0 0
trodat4030
Donny is geen 10. De tienen van Ajax staan op de flanken..
0 0
Web
Hij voetbalt gewoon niet goed, nummers als 10 interesseert mij niet
Jij weet wat ik bedoel, goed voetballen onder zijn leeftijds groep, is heel wat anders dan in Ajax 1.
Sorry hoor, ik moet een beetje lachen om jou betoog daar over.
Donny is gewoon geen basisis op dit moment, jammer maar het is niet anders.
0 0
BobHaarms86
Goed betoog! Het is alleen beter DAN en wint, natuurlijk. Wind waait door je haren ;)
2 0