Schöne steunt Ten Hag: 'Hebben genoeg kwaliteit'

Lasse Schöne is van mening dat de selectie van Ajax breed genoeg is om Eredivisiewedstrijden te winnen als niet met de sterkste opstelling wordt gespeeld. Eerder dit seizoen gaf trainer Erik ten Hag in het thuisduel met Heracles Almelo namelijk enkele spelers rust, waarna er met 1-1 gelijk werd gespeeld.

Tegen SC Heerenveen begon Ten Hag wel met de in zijn ogen sterkst mogelijke elf en bij een ruime voorsprong konden spelers als Hakim Ziyech, Kasper Dolberg en Frenkie de Jong uit voorzorg gewisseld worden. 'Na de 0-4 kon dat lekker', zegt Schöne in De Telegraafwaarna hij het opneemt voor zijn coach. 'We hebben genoeg kwaliteit om met wat anderen ook thuis van Heracles te winnen.'

Voor Schöne was zijn doelpunt tegen SC Heerenveen een bijzondere. Na zijn treffer zocht hij met een grote glimlach zijn pleegvader uit zijn Friese tijd op. 'Mijn allereerste wedstrijd dat ik hier met mijn nieuwe club De Graafschap terugkwam, scoorde ik ook. Dat was in die periode nóg lekkerder', aldus Schöne, die heel wat jaren geleden niet goed genoeg werd bevonden door SC Heerenveen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Godenzoon88
Precies. Iedereen die Ten Hag afmaakte om het feit dat hij met zgn. Wissels begon tegen heracles begrijpt niet wat Ajax in houdt. Die mensen kunnen beter hun plaatselijke voetbalvereniging weer gaan aanmoedigen.
0 0
Joseph
Je denkt toch niet dat Schone hier gaat zeggen dat het inderdaad een vreemde keuze was? Heracles is verloren omdat we niet met het sterkste elftal speelde, zo simpel is het.

Ten Hag weet dat zelf ook hoor, tegen Heerenveen wilde hij ook spelers rust geven, kiest er nu voor dat te doen na een voorsprong.
0 0
MisterAFCA
Shöne zegt gewoon waar hij achter staat. Met de opstelling van toen had Ajax die pot gewoon moeten winnen en daar ben ik het mee eens. Dat hij op dat moment rust gaf aan spelers vond ik ook niet heel gek. De focus lag op het halen van de Champions League. Zijn kop had er immers afgegaan als hij het niet had gered. Dat we nu 5 punten achterstaan op die lampen is ook een godswonder. Iedereen hekelt Ajax en TH maar je verliest nou eenmaal wel eens wat punten in een competitie. Zoals dat tegen Heracles gebeurde had niemand voorzien, ook TH niet. Net zoals dat niemand had voorzien dat die lampen met alle geluk van de wereld alles zouden winnen. Hoe vaak komt zoiets nou voor... wat dat betreft zit het ook gewoon niet mee. Ook bij hen gaat het dubbeltje een keer de verkeerde kant op vallen en dan moeten wij er gewoon staan om het af te maken.
0 0