De Jong wacht op treffer: 'Ik probeer te scoren'

FinnDekker, 21-10-2018 om 10:40, 10427 views, Voetbal Inside |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Frenkie de Jong was zaterdag tegen Heerenveen dichtbij een goal, maar wist opnieuw niet te scoren, iets waar de voetballer zelf van baalt. Na afloop kreeg de middenvelder vragen over zijn uitblijvende treffer. Zijn laatste competitie doelpunt scoorde De Jong anderhalf jaar geleden.

'Nee, het gaat niet knagen. Ik wil wel scoren natuurlijk. Ik probeer te scoren en ben op zoek, maar hij is nog niet gevallen. In de tussentijd heb ik wel veel als centrale verdediger gespeeld', aldus de 21-jarige voor de camera van Voetbal Inside. 'Ik schoot iets te zacht. Als je met deze bal hard wil schieten met de binnenkant is dat niet lekker.'

Zijn ploeggenoot op het middenveld, Lasse Schöne, wist wel raak te schieten. Met een heerlijke knal van afstand van de Deen kwam Ajax op voorsprong. 'Schöne heeft een heel goed afstandschot. Dat heb ik niet zo goed als hij, ik denk dat niemand dat heeft in de Eredivisie. Het is meer talent dan dat je daar op kan oefenen.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Frenkie , of Frenk, maak je geen zorgen jongen. , Het komt vanzelf wel Ik oefen ook heel veel met mijn zoontje van 9 . Wij nemen dan penalty's .Ik laat ze dan soms expres door om hem een goed gevoel te geven
Misschien ook iets voor jou?
Of een tijdje in de spits ? Je hebt nu al overal gestaan behalve daar . Misschien kan je vragen aan de trainer of je eens een belangrijke penalty mag nemen ?
0 0
Remark
Ik heb bij Frenkie het gevoel (maar meer is het niet) dat wanneer hij eenmaal scoort, het hek van de dam is. Niet dat hij ooit een goaltjesdief zal worden, want dat is nu eenmaal iets ongrijpbaars, een vreemdsoortig talent dat vaak is voorbehouden aan de grootste horken (ik noem geen namen, maar het rijmt op Uuk de Jong).
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Als Frenkie gaat scoren gaat zijn transferbedrag over de 100 miljoen!
0 0
AgeM
vooral op dit Forum
0 0
afcas
dit verpest het voetbal overigens naar mijn mening. die continue drang om spelers op hun doelpuntenaantal of aantal assists aan te spreken. zo een frenkie heeft zonder op zoek te gaan naar een van de 2 de volledige wereldtop achter zich aan, maar de media loopt weer te zoeken naar goals en assists terwijl hij op zijn manier van spelen het hele team beter laat spelen. op deze manier gaan spelers hun spel aanpassen wat ze bijna nooit ten goede komt...
0 -1
Ajaxvooraltijd
Was wel heerlijk ingeschoten.
0 0
Schwalbino
Als je ziet hoeveel defensief werk hij verricht dan is het vrij logisch dat hij niet snel scoort. Bovendien is hij vaak de persoon waar een aanval begint dus ja dan zou hij een assist op zich zelf moeten proberen te geven.
1 0
Adios
Frenkie is een beetje het type Modric/Iniesta, die scoren ook nauwelijks. Ziyech is ook meer een type Özil in mijn ogen, maar die hoort wel zo'n 8 goals per seizoen te maken als ze er echt goed voor liggen.
1 0
shachalnur
Dat was Frenkie's eerste 'schot' tussen de palen.

Met 'deze bal'zal het moeilijk worden om te scoren.

Begin nou eens met een assist,als je dat een keertje lukt ,tegen VVV thuis ofzo,zal je transferwaarde stijgen naar 150 miljoen minimaal.
1 -4
Ar
De Jong is natuurlijk verre van een Eriksen, Sneijder en Van der Vaart wat betreft goals en assists.
Het is meer een type Jonk, alleen mist ie een afstandsknal.
1 -1
godenzonenssuper
Heb jij Frenkie bij Jong Ajax gezien?
Toen stond hij verder naar voor.
Er wordt nu een “type Jonk” van hem gemaakt.
0 0
AgeM
Maar bij jong was Nouri er ook nog bij , die deed heel veel voorbereidend werk
0 0
afcas
ik heb frenkie talloze wedstrijden bij jong ajax als 6 zien spelen anders... meer dan als half en ook terecht omdat hij verreweg het beste is met het spel voor zich.
0 0
Ar
En toen scoorde ie ook niet veel.
0 0
Web
Wij hebben zat spelers die kunnen scoren, als hij zorgt dat de ballen bij deze spelers terecht komen, is het prima, en laat dat nou Frenkie zijn sterkte punt zijn.
Die goal komt wel, niet geforceerd er mee bezig zijn, Donny doet dit al, een is meer dan zat.
1 0
JanTa
Let op! Als Frenkie zijn doelpunt gaat maken dan zal het er 1 zijn van ongekende schoonheid.
1 0
ddkoning
als ie ook nog eens gaat scoren, wat zullen ze dan voor hem gaan betalen?
3 0
Ajax27
Ach kijk ff naar ene Iniesta zn statistieken Frenkie. Die heeft het ook aardig gedaan met maar 1, 2, 3 of geen doelpunten per jaar. Richt je nou maar gewoon op het voetballende aspect van je spel, dan ben je al 79 miljoen waard, prima dacht ik zo.
1 -2
mvdk
Maar scoorde wel in de WK finale;-).
1 -1
Bky
Modric, 269 potjes voor Real, 13 doelpunten. Niemand die je daar over hoort. Voor een pure CM zijn doelpunten totaal irrelevant.
2 0