Ten Hag tevreden: 'Hadden alleen meer moeten scoren'

ThijsZwagerman, 21-10-2018 om 00:20, 6359 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax-trainer Erik ten Hag is als vanzelfsprekend blij met de zege van Ajax op SC Heerenveen. Ondanks zijn tevredenheid, vindt de oefenmeester wel dat Ajax meer had moeten scoren. Ten Hag weet namelijk dat het doelsaldo later in het seizoen doorslaggevend kan zijn.

'We scoren op de juiste momenten en dan kom je gelijk lekker in de wedstrijd. Zeker als je na drie minuten zo'n goal maakt. Daarna had Heerenveen trouwens wel even een fase waarin ze hoger druk wilden zetten en dat deden wij, vond ik, niet helemaal goed. Toen waren we gemakzuchtig', zo zei Ten Hag na afloop tegenover FOX Sports.

De tweede Ajax-treffer, gemaakt door Hakim Ziyech, viel volgens de Ajax-trainer op een goed moment: 'Dan scoren we vlak voor rust de 2-0 en dan is de wedstrijd eigenlijk gelopen. Dat is een prima scenario en dan kunnen we zelfs wat spelers uit voorzorg wisselen en anderen laten spelen. Enig puntje van kritiek is alleen dat we meer hadden moeten scoren. We staan al vrij snel op 0-4 en dus moeten we er meer maken.'

Kasper Dolberg begon weer in de basis en scoorde opnieuw, iets dat Ten Hag goed deed: 'Een echte spitsengoal, inderdaad. Hij voelde zich niet helemaal lekker, maar als je dan zo kunt scoren... Moet je nagaan als hij zich wel helemaal lekker voelt. Hij had een klein griepje en daarom hebben we hem uiteindelijk ook gewisseld.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAMM
Dolberg speelde prima. Lijkt op de goede weg terug te zijn. Hij moet natuurlijk ook gewoon opnieuw wennen.. Ajax speelt nu toch anders dan voorheen, met (nieuwe) spelers op andere posities etc.

Hopelijk trekt hij dit door en klikt het opnieuw.
1 0
lf87
Wauw niks van gemerkt dat Dolberg zich niet goed voelde, viel me alleen op dat hij snel ging douchen. Hopelijk dinsdag weer helemaal fit!
3 0