Ziyech: 'Het verschil wordt met de jaren groter'

Hakim Ziyech is blij dat zijn hamstringblessure uiteindelijk mee bleek te vallen. Ook vindt hij niet dat hij de Eredivisie al ontgroeid is. De linkspoot is gelukkig bij Ajax en is klaar voor het Champions League-duel met Benfica.

Ajax won met 0-4 en er waren veel mooie dingen te zien op het veld. Toch genoot Ziyech het meest van het openingsdoelpunt van Lasse Schöne: 'Ik zag al dat hij hem lekker raakte, dus daar kan ik wel van genieten. De Schöne-zwabber', zo sprak de technicus bij FOX Sports.

Ziyech kampte in aanloop naar het duel met SC Heerenveen met een hamstringblessure en had eigenlijk niet verwacht in Friesland van de partij te kunnen zijn. Gelukkig voor Ajax en de middenvelder annex aanvaller liep het anders en speelde de Marokkaans international bijna een uur mee: 'Ik ging gewoon de wedstrijd in zoals altijd. Ik voelde me goed, anders zou ik ook niet kunnen spelen. Het was gelukkig gunstiger dan we aanvankelijk dachten. Ik had namelijk langer verwacht (een langere revalidatieperiode), maar de MRI gaf wat anders aan. Ik speelde nu gewoon vrijuit en gelukkig hielp de stand om me er wat eerder uit te halen', zo doelt Ziyech op zijn wissel na 57 minuten.

De spelmaker ziet ook in dat het verschil tussen Ajax, PSV en de rest van de Eredivisie enorm groot is. Toch heeft hij daar geen problemen mee: 'Het verschil wordt met de jaren groter. Dat is op dit moment het Nederlands voetbal.' Het is echter niet zo dat Ziyech bijvoorbeeld maar op halve kracht kan spelen: 'Dat voelt voor mij niet zo, want ook tegen mindere ploegen moet je honderd procent gaan. Als je dat niet doet stuit je op andere dingen, zoals blessures en zo. Daarin moet je een uitdaging voor jezelf zien te vinden en dat probeer ik elke dag weer.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
***1900***
Mooi hoe Ziyech over komt in de video. Helaas geen linkje hier maar gewoon op de site of app van Fox te vinden. Mooie glimlach en wat minder de nonchalante uitstraling die hij vaak laat zien in interviews. Leuk om te zien :)
2 0
Babayaka
De sfeer is zoveel beter, wat natuurlijk ook niet gek is na het drama van vorig jaar.
Wat toch wel door velen is onderschat vermoed ik.

Blij ieder geval het elftal en vooral zyech op deze manier te mogen aanschouwen bij ajax.
1 0
Schwalbino
Zyech is een genot om in de eredivisie te hebben. Daar waar Depay bij een mislukte actie niet terugknokt doet Zyech dat elke keer weer. Daar waar Depay een beetje alibi pressing doet gaat Zyech voluit. Zyech is niet de mooi weer voetballer die ik bij twente in hem zag. Hij heeft me 100% overtuigd bij Ajax. Hij is onnavolgbaar, onvoorspelbaar en de arbeid die hij verricht is fenomenaal.
10 0
FlyingDutchMan
Klopt, maar vooral dit seizoen is hij stabiel geworden. Afgelopen jaren was hij te wisselvallig.
4 -1
Rosco
Mooi toch dat hij ook in dat opzicht beter wordt.
0 0
gras
Hij is al onder Bosz een speler geworden die gigantisch veel controlerende arbeid verricht. Dat jaar erna liet hij dat ook al zien. Alleen draaide het team niet goed en leed hij veel onnodig balverlies. Mede omdat hij steeds die geniale opening wilde vinden. Nu is dat veel makkelijker.
0 0
afcas
wat mij heel erg opvalt en wat ik denk dat de reden is waarom hij als stabieler wordt gezien is dat hij niet met iedere bal beslissend wil zijn. voorgaande seizoenen keek hij eerst voor een mogelijke assist of schotpoging en alleen als dat absoluut niet mogelijk was speelde hij simpel. ik zag deze wedstrijd ook weer een situatie waar hij beetje aan de rechterkant ff over de middenlijn de bal kreeg. hij dribbelde paralel aan de middenlijn de andere kant op en de bal lag dus ideaal om een pass met links naar voren te geven en waar hij in voorgaande seizoenen die pass altijd gegeven had koos hij nu voor de simpele oplossing en legde de bal terug. hierdoor vertraagd hij het spel een stuk minder dan hij deed en is het niet constant alles of niets bij hem.
1 0
WantAmsterdam
Inderdaad, vooral als spelers zoals Ziyech langer blijven
4 0
munser
speelde geen geweldige wedstrijd... mja de meeste niet. en dan toch zo winnen, prima. knallen in de CL
6 -1
Schwalbino
Speelde goed genoeg.
1 0