'Valt wat te halen met diepgang van VD Beek'

Ajax-trainer Erik ten Hag is voorafgaand aan het Eredivisieduel met SC Heerenveen ingegaan op zijn keuzes in de opstelling. Zo speelt Donny van de Beek ten koste van David Neres, omdat Ten Hag denkt dat er achter het centrale duo van SC Heerenveen veel ruimte komt te liggen en Van de Beek daar met zijn diepgang gebruik van kan maken.

Naast Neres, begint ook Mazraoui op de bank. De rechtsback traint pas sinds kort weer mee met de groep: 'Mazraoui heeft een aantal dagen niet getraind, zo'n dag of tien tot twaalf. Eergisteren is hij weer begonnen en langzaam moet hij weer gaan wennen. Vandaar dat de keuze vandaag (zaterdag, red.) op Rasmus valt. We werken ernaartoe dat Mazraoui dinsdag weer beschikbaar is', zo zei Ten Hag daarover.

Door de afwezigheid van de geblesseerde Nico Tagliafico, speelt Daley Blind tegen Heerenveen als linksachter. De reden daarvan is simpel: 'We willen niet teveel veranderen ten opzichte van de laatste wedstrijd. We willen zoveel mogelijk automatismen bewaren.' Dit houdt in dat ook Hakim Ziyech start. De linkspoot viel geblesseerd uit tegen AZ, maar is nu weer volledig fit: 'Als het een risico was geweest, had hij natuurlijk niet gespeeld. Hij is fit en heeft goed gerevalideerd en is goed getest. Hij is honderd procent fit en klaar om te spelen.'

'Wij willen, zoals altijd, ons eigen spel spelen. Dat is op de helft van de tegenstander, op hoog tempo, zodat we mensen tussen de linies gaan krijgen. En diepgang achter hun laatste linie.' Dat is ook de reden om Van de Beek boven Neres te verkiezen, zo stelt Ten Hag. 'Dat heeft dus te maken met het feit dat wij denken dat er wat te halen is met diepgang achter hun centrum. Dat is Donny zijn kwaliteit. Het is een schakelende speler.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Vlieske
Van de beek speelde wederom verstoppertje. En als die de bal dan krijgt denkt meneer maar aan 1 ding. Aan zichzelf.
0 0
geDaante
Verstoppertje spelen is een gevolg van zijn toebedeelde rol, Klaassen speelde ook vrijwel altijd verstoppertje. Ze moeten diep staan en gaan, en in wezen dus balletjes afwachten en tijdig voor de goal komen.

Ik vind het niks, Van de Beek speelde helemaal niet in die rol in de jeugd. In de jeugd speelde hij als half in plaats van een tien, en speelde vooral ondersteunend aan Nouri, en als echte middenvelder die de bal wel wilde hebben.
0 0
Rentokill
Zo. Neres ook weer scherp. Dinsdag mag hij weer vlammen.
0 -1
Truth
Heeft vd Beek meer diepgang dan Neres? Is dat wat hij hiermee zegt?
2 0
MrIvez
Haha ja dat haal ik er ook uit, aparte uitleg
0 0
Joseph
Gewoon onzin, doodzonde dat zo'n jongen op de bank zit en Schone daardoor speelt.
2 -1
Sterspeler
Voor zn ontwikkeling misschien. Echter laat Schone zn medespelers beter spelen en staat ie bijna altijd vrij. Dat zie ik Donny niet doen.
0 -1
Terranova
Ben benieuwd wie de volgende speler is die de lul gaat zijn van het onvermogen van Ten Hag, want zeiken dat je niet speelt werkt blijkbaar. Nu is Neres de lul omdat vd Beek aan het klagen was. Over een paar weken gaat Neres los en dan moet er iemand anders eventjes op de bank
3 -4
ST
Als er iemand goed achter de centrale verdediging kan kruipen dan is het Neres wel.
4 0