Onana blij met Ajax: 'Ben completer geworden'

André Onana heeft absoluut geen spijt van zijn overstap naar Ajax. De doelman is erg tevreden over zijn eigen ontwikkeling en is vastberaden om een nog betere keeper te worden. Aan de hand van keeperstrainer Carlo l'Ami heeft hij daar veel vertrouwen in.

Toch weet Onana dat hij niet zijn hele carrière met l'Ami zal werken. De Kameroener sluit een vertrek bij Ajax namelijk verre van uit, al wil hij wel eerst kampioen worden: 'Ik ben nog altijd Ajax speler tot juli 2021, dus het kan zijn dat ik misschien vertrek in januari of in de zomer. Dat weet je nooit. Maar ik ben hier blij bij de club en ik wil kampioen worden', zo laat Onana vastberaden optekenen door FC Update.

'Als jonge keeper moet je veel trainen om beter te worden. Om te proberen ook voetballend beter te worden, niet alleen als doelman. Dat past ook bij de filosofie van deze club.' De Kameroener is erg blij met zijn keuze voor Ajax en geeft aan zich goed te ontwikkelen: 'Ik ben completer geworden. Het opbouwen gaat bijvoorbeeld beter, mijn crosspasses zijn beter geworden. Dat is belangrijk voor me. Soms kun je niet opbouwen en peer je de bal naar voren. Op de keeperstraining leer ik nu van Carlo l'Ami dat ik meer lef moet tonen bij het uitkomen.'

Onana weet dat zijn postuur daarbij van pas kan komen: 'Ik ben groot en sterk en daar moet ik gebruik van maken. Ik moet niet bang zijn. Bij corners moet je gaan als het mogelijk is, staan blijven wanneer het moet', zo zegt de doelman, welke wel iets wil rectificeren: 'Het staat trouwens soms verkeerd aangegeven op websites dat ik 1.85 zou zijn, ik ben namelijk 1.92, haha.'

'Met De Ligt is het beter'

Dit seizoen stond Frenkie de Jong, evenals het grootste gedeelte van vorig seizoen, soms in het centrum van de verdediging opgesteld. Onana zijn voorkeur heeft dat echter niet. Hij speelt liever met Matthijs de Ligt voor zijn neus: 'Met De Ligt is het beter, omdat hij een verdediger is en Frenkie is een middenvelder. Elke keeper wil het liefst een grote sterke verdediger naast zich hebben. Maar als er blessures zijn kan dat niet altijd. In het voetbal is alles veranderlijk, de samenstelling kan zomaar anders zijn', zo toont de doelman zich in ieder geval wel flexibel.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JPM
Ik ben 27 en sinds ik Ajax bewust volg ( /- 20 jaar) heb ik redelijk wat keepers gezien in ons shirt, maar Onana is by far mijn favoriete doelman. Qua spel/kwaliteiten, maar vooral ook qua karakter. Wat een geweldig baasje.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Idd beste keeper sinds Van der Sar. Beter dan Cillessen en die kan ook wel aardig keepen.
0 0
Jaridebeste
Januari? Doe even normaal joh!
0 0
vijfennegentig
Zou wel ff mn zaakwaarnemer aan het werk zetten als ik André was; 1,85 en 1,92 scheelt nogal voor een keeper.
1 0
SjaakWolfs
'zijn fysieke postuur'
'zijn fysiek' of 'zijn postuur'.
1 -1
Ajax27
haha om de taalwondertjes van de AS redactie maak ik me allang niet meer druk. Het is van een droevig niveau maar goed, de vele artikelen die niet op andere sites te lezen zijn maken veel goed.
0 0
Aeter
Ik zou zeggen solliciteer bij AS.
2 0
JPM
Ik denk dat hij daar - gezien zijn comment - de Nederlandse taal iets te goed voor beheerst.
0 0
Radie125
Januari vertrekken zou perfect zijn hebben we 6 maanden om een nieuwe keeper te zoeken.................
1 0
AFCAHOOLIGAN
beter word zijn contract verbeterd en verlengd!!
1 0
apeldoorner
Gelukkig wil hij eerst kampioen worden.....vrees helaas dat we in januari de schaal niet krijgen
1 0