Salah-Eddine: 'Overtuigd dat ik hier beter word'

Anass Salah-Eddine is nog altijd blij met zijn zomerse overstap van de jeugdopleiding van AZ naar die van Ajax. De linksback zegt wel even te hebben moeten wennen in Amsterdam.

'Het gaat lekker, al was het in het begin wel zwaar', zegt hij in gesprek met Ajax.nl. 'Bij Ajax wordt meer getraind dan bij AZ, je bent langer op de club waardoor je pas laat thuis bent. Maar ik voel dat het me sterker maakt', vervolgt de verdediger.

Dat Salah-Eddine in Amsterdam woont, speelde zeker mee in zijn keuze voor Ajax. 'We keken elk weekend met de hele familie naar Ajax. Ik ben van kleins af aan al groot Ajax-fan. Nu ik hier speel is dat alleen maar erger geworden. Als Ajax 1 heeft gewonnen, krijg ik altijd appjes met de vraag wanneer ik daar sta. Dat is erg leuk. Daarnaast kan ik me bij Ajax beter ontwikkelen, ik ben ervan overtuigd dat ik in Amsterdam een betere speler kan worden. Ook al is het lastiger om hier door te breken dan bij AZ.'

Met Ajax O17 wil hij graag de triple pakken dit seizoen. 'Kampioenschap, beker en Future Cup. Vervolgens doorschuiven naar O19, daar van waarde zijn en in de toekomst Youth League-wedstrijden spelen.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
totaalvoetbal7173
Ik denk dat het wel moeilijker is om bij Ajax door te breken aangezien de concurrentie waarschijnlijk groter is.
1 0
Lazell
En het niveau van Ajax 1 hoger ligt dan Az.
0 0
Suarez16_
Maar daarom word je dus beter.
0 0
AFCAMM
Mooi dat hij het heeft over het ‘in de toekomst Youth League’ spelen, in plaats van bezig te zijn met wat er daarna gebeurt en evt. volgende clubs.
0 0
glob
het is helemaal niet lastiger om bij Ajax door te breken dan bij AZ. Wanneer je goed genoeg bent en uit het goede hout bent gesneden dan breek je bij Ajax op zeker door. Bij AZ is het maar de vraag of ze dat met je aandurven. Hoewel het waarschijnlijk wel de tweede club na Ajax is die z'n jeugd durft door te schuiven. Kunnen ze in Rotterdam en Eindhoven nog wat van leren.
2 -2