De Jong: 'Verdediging pakte vorige keer niet zo goed uit'

Frenkie de Jong verwacht niet dat hij nog opgesteld wordt als verdediger. De talentvolle middenvelder vertelt in gesprek met FOX Sports dat het in het duel met PSV - toen hij speelde als centrumverdediger - niet naar wens ging.

De laatste keer dat De Jong voor Ajax speelde, was ook tegen PSV (eind september). 'Dat is zeker een tijd geleden. Ik kijk er naar uit om weer voor Ajax te spelen', aldus De Jong, die de opstelling voor het duel met SC Heerenveen nog niet weet. 'Maar ik zal niet in de verdediging staan, denk ik. De vorige keer pakte dat niet zo goed uit. Volgens mij is iedereen beschikbaar (op Tagliafico na, red.), dus ik denk niet dat hij (Erik ten Hag, red.) mij achterin gaat zetten.'

De Jong miste enkele duels vanwege een kuitblessure - in de interland tegen België kreeg hij dan ook rust van bondscoach Ronald Koeman - maar is naar eigen zeggen nu weer honderd procent fit. Belangrijk, met het oog op het komende programma. 'Ik kijk er vooral naar uit. Eerst Heerenveen en dan tegen Benfica. Dat wordt de onderlinge confrontatie wie er door zal gaan in de Champions League, denk ik. En dan nog de Klassieker. Alleen maar mooie wedstrijden', zegt De Jong.

Spaanse covers

De Jong was het de laatste tijd wel gewend, maar ook Matthijs de Ligt is de laatste tijd steeds vaker te vinden op de covers van Spaanse sportkranten. 'Dat heb ik ook gehoord en gezien. Dat is alleen maar grappig, haha. Stel dat we samen ooit de stap maken naar een andere club, zou dat wel leuk zijn. Je hebt het wel eens over de voorpagina's, anderen maken ook grapjes. Het is alleen niet echt een gespreksonderwerp bij ons, al heb ik nog wel een kleine voorsprong op Matthijs', grapt hij tot slot.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
433metdepuntnaarlinks
Niet echt mee eens ... In alle wedstrijden waar Frenkie IN de verdediging speelde, speelde hij niet ALS verdediger. Hij heeft in die situaties altijd als flegmatieke offensieve libero gespeeld die niet opgesteld werd omdat hij zo'n goede verdediger is (wat hij wel redelijk is door zijn inzicht maar dat daargelaten). In al die wedstrijden speelde hij als extra 6 omdat wij zeker 60% van de tijd de bal hadden.

Waar het de laatste keer, tegen PSV, verschilde is dat dit gewoon een extreem lastig uitduel is, waar je niet zomaar 60% de bal hebt, waar je niet zomaar de betere ploeg bent en waar je verdedigende taak in de verdediging in elk geval net zo belangrijk is als je taak aan de bal. Normaliter was verdedigen zijn tweede doelstelling, tegen PSV uit moet je in elk geval zorgen dat dat er sowieso inzit.

Hij kan geweldig spelen in de verdediging op zijn eigen offensieve manier. Dat zou je balls to the wall kunnen proberen tegen topteams als je een complete CV als de Ligt naast hem zet maar zelfs dan heb je eigenlijk liever een semi CV als Blind of een Wober. Het gaat allemaal om hoeveel je de bal hebt en hoe belangrijk de defensieve taak is. En tegen PSV heb je niet zo maar constant het overwicht, zeker uit niet! En tegen PSV is je defensievere taak net wat belangrijkere dan tegen AEK of Zwolle.

Nu ben ik alsnog gewoon pro Frenkie op het middenveld, maar als het uitkomt qua tactiek, als je blessures hebt, als je per sé offensief moet spelen om wat te forceren of als je weet dat je 100% zeker de ploeg met overwicht bent, dan kun je Frenkie prima als CV opstellen. Als je tegen een topteam speelt zou ik het wat safer neerzetten (helemaal tegen een grote spits). Maar Ten Hag heeft hier ook van geleerd, misschien achteraf een goede les tegen PSV, wie zal het zeggen! Dure les, maar wont happen again!
2 0
Maik
Druk op het werk? ^^
0 0
433metdepuntnaarlinks
Haha "werk". Studentenleven en parttime online influencer op AjaxShowtime, flexibele tijden dus! ^^
0 0
AjaxDUde123hk
goed zo
0 0
AgeM
Kom Bakvissen .Zeg er eens wat van !
Hier is jullie dagelijkse Frenkie shotje
Of zijn jullie aan het stuiteren op het ADE?
0 0
Daneman
Okay hier heb je um. EtH had tegen PSV zo'n enorm slechte wedstrijd. Zo intens slechte opstelling. Volgens mij heeft ie een psv vlaggetje boven zijn bed. Frenkie achterin was ongelovelijk dom. evenals Eytink? in de basis. In de beste opstelling zonder d Ligt had ajax nog wel punten kunnen morsen. Frenkie achterin en Eytink (sorry als ik naam verkeerd schrijf) in de basis was extreem dom
0 0