Dani: 'Ajax tactisch beter georganiseerd dan Benfica'

BVeenstra, 19-10-2018 om 10:30, 10410 views, Ajax Life |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Voormalig Ajacied Daniel da Cruz Carvalho, beter bekend als Dani, denkt dat Ajax wellicht de favoriet is in het Champions League-duel met Benfica van aankomende dinsdagavond. De Portugees, die in het verleden bij zowel Ajax als Benfica speelde, ziet dat Ajax op dit moment verder is dan de Portugese topclub.

'Benfica speelt niet goed. Ze zoeken naar een goede organisatie en zijn nog te afhankelijk van individuele kwaliteiten', vertelt Dani in gesprek met Ajax Life. Ook achterin zouden er 'echt' problemen zijn. 'Daar pakken ze veel kaarten. Rui Vitoria is een goede coach, maar hij heeft moeite om zijn ideeën in alle rust naar de groep te vertalen. Daar spelen de sportkranten ook een rol in. Er zijn veel schandalen en beschuldigingen.'

Over Ajax is Dani meer te spreken. De Portugees denkt dat Ajax een goede kans maakt tegen Benfica, zo zegt hij. 'De ploeg speelt goed, lijkt tactisch beter georganiseerd. Er spelen veel jonge spelers, maar iedereen weet precies wat hij moet doen. Ajax was hier geen favoriet voor de tweede plek in de groep, maar na het gelijkspel in München beginnen de Portugezen van mening te veranderen.'

Dani wilde het liefst naar Amsterdam gaan om de wedstrijd te bekijken, maar zijn werkgever - televisiestation TVI - heeft andere plannen. 'Ze willen me in de studio hebben. Ik verzorg het live-commentaar tijdens de wedstrijd. Dat is ook leuk om te doen.'

Nouri, de belofte van Henk Spaan is nu verkrijgbaar via de AjaxShop.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA1983WEERT
12-12-18, 21:00, 'het gevecht om plek 1 in de Johan Cruijff Arena'
0 0
Hagmag
Dani....
Die knal uit tegen Atletico, onderkant lat en dan in het netje, in de verlenging.
Simeone, stond toen in het veld en deed maar één ding: "schoppen en nog eens schoppen".
2 0
3*stars*3
21 jaar geleden maar je vergeet zulke potjes niet meer.
Net als die smerige tackle van Esnaider(als ik zijn naam goed (schrijf) op Witschge...
0 0
Red Devil
Benfica zal Ajax fysiek stevig gaan aanpakken denk ik. Er lopen daar een paar schoppers rond waar je niet vrolijk van wordt.
Maar hopen op een goede scheids die dat snel aanpakt.
1 0
De Stift
Thuis winnen van Benfica en we staan op 7 punten. Dan is niet overwinteren in de CL het doel, maar eerste worden in de poule. Dat zou toch wat zijn!
0 0
Ruff Rhythim
Dani was dan kortstondig een held...maar wel een held !

Interessant wat ie daar allemaal verteld ook. We zullen dinsdag zien of we dat kunnen waarmaken. Win je die pot, heb je 7 punten en ben je met nog 3 wedstrijden te gaan al heel dicht bij plaatsing voor de volgende ronde.
0 0
Jelephi
Europees overwinteren doe je nu sowieso wel. Het is nu de vraag of je eerste tweede of derde wordt. Tweede is het meest realistisch, eerste heel goed mogelijk. Derde zou ongelukkig zijn maar ook redelijk realistisch
0 0
Ruff Rhythim
Ik heb het natuurlijk specifiek over plaatsing volgende ronde CL.
Dat we nu al zo goed als zeker Europees overwinteren is duidelijk.
0 0
ST
Dani was bijna elke dag te vinden in het Amsterdamse nachtleven. Hield wel van een drankje en een snuifje. Daar is het mis gegaan.
0 0
SjaakWolfs
Geef hem eens ongelijk. Beetje stappen. Paar biertjes wegtikken, nakkie d'rbij, vrouwtje meenemen. Lekker man.
1 0
3*stars*3
Daar is iets mis mee ouwe reus...
0 0
AFCAMM
Dani.. Hij leek alles in zich te hebben, maar het kwam er niet vaak genoeg, of niet lang genoeg uit. Ziet er trouwens nog bijna net zo jongensachtig uit als toen.

Positieve woorden ook over en voor Ajax. Ik ben heel benieuwd.
1 0
afcklaasf
leek? hij had alles. alleen jammer dat meneer niet leefde als een topsporter
0 0
behangdelul
Denk dat de driehoek de ligt-wober-blind staat als een huis en die Portugezen slacht.
0 0
VinylFrank
Dani, wat een goal tegen Atletico. toch voor een korte periode was het een fenomeen. Helaas is er te weinig uit gekomen
4 0
AFCA-B93
Gewoon lekker Wober achterin, die heeft meer snelheid dan Blind om eventuele counters te verdedigen
2 0
Dexy
Vind Benfica typisch zo'n luizige tegenstander waartegen het zomaar eens heel moeilijk voetballen zou kunnen gaan worden.

Tegen Bayern kregen we bizarre ruimtes die Ajax zelden of nooit tegenkomt. Maar Benfica gaat waarschijnlijk een stuk minder aanvallend spelen dan Bayern, waardoor er minder ruimte zal zijn voor Ajax om aanvallen te plaatsen.

Eerlijk gezegd verwacht ik eenzelfde soort wedstrijdbeeld als PSV-Ajax, waarbij Ajax het spel maakt en Benfica in een compact blok verdedigt en loert op de counter. Zo'n spelbeeld ligt Ajax vaak minder dan wanneer de tegenstander zélf het spel maakt (zoals Bayern), want dan komen die ruimtes vanzelf wel. Tegen Benfica zal Ajax waarschijnlijk heel geduldig moeten gaan combineren, zonder dat we onszelf in het mes lopen waardoor we geslacht worden in de counter.
0 0
trodat4030
Zolang we over 2 wedstrijden maar niet slechter zijn dan Benfica is overwintering in de CL gewoon zo goed als binnen. Ik verwacht niet dat Bayern het zo ver laat komen dat Benfica in München punten pakt.. Dan is dat punt van ons in München het verschil. Mits we AEK ‘gewoon’ pakken.
0 0
Redrum
Inderdaad, Benfica gaat loeren op de counter en daarom zal dit voor Ajax gewoon een lastige wedstrijd worden. Toch heb ik er wel vertrouwen in, Europese wedstrijden zijn de afgelopen jaren qua sfeer en voetbal echt fantastisch in de Arena.
0 0
Dexy
Zeker, qua individuele kwaliteiten en voetballend vermogen vind ik Ajax op dit moment beter dan Benfica. Plus wat je zegt: bij Europese wedstrijden in de Arena komt er altijd iets extra's los bij Ajax.

Toch gaat het een lastig tweeluik worden, want Benfica heeft ook gewoon een goede ploeg. Die Pizzi is echt een geweldige speler. Ben vooral benieuwd hoe Ajax hem gaat afstoppen en wat voor tactische zet Ajax daarvoor bedenkt.
0 0
Ajax4life94
Hoe gaan we pizzi stoppen? Met de Ligt natuurlijk xD
0 0
AJAIXIXIXI
Benfica moet inderdaad te pakken zijn. Hoop wel dat Hakim er weer bij is.
1 0